Δευτέρα, 9 Απριλίου 2007

Εργασιακή βία, Νόμος

Posted on 4:00 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΗΣΗ, Mobbing


Επιτρέπεται η προσβολή, η απαξίωση, η περιφρόνηση, η περιθωριοποίηση,
η υποβάθμιση, η υποτίμιση και η επιθετική συμπεριφορά για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους; Αφελής η ερώτηση;
Εφαρμόζεται ο νόμος και εκτελούνται τα προβλεπόμενα στην "Υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία";
Υπάρχουν οι προβλεπόμενοι Ιατροί Εργασίας και πόσο συνεργάζονται με τους καθ΄ύλην αρμόδιους, που είναι οι Τεχνικοί Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους;


α) Για τους έχοντες αναπηρία έχουν γίνει βήματα για να σωθούν τα προσχήματα. Ενώ στην ουσία εξακολουθεί κεκαλυμμένος ρατσισμός.

β) Για τους υπόλοιπους; Ελεύθερα και απροκάλυπτα ισχύουν οι παραπάνω, συμπερασματικές, αναφερόμενες συμπεριφορές, που αποτελούν καθεστώς στον ελληνικό εργασιακό χώρο.

Πως ειναι δυνατόν σε ενα κράτος, μέλος της Ε.Ε

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΓΣΕΕ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ -ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΙ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛH:

Αδυνατούν να εξαλλείψουν ή να περιορίσουν το παραπάνω "καρκίνωμα" που είναι καθοριστικός και καταλυτικός παράγοντας για κακοδιοίκηση, αδιαφάνεια, διαφθορά και η αιτία πολλών δεινών.

ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ
α) είναι πρώτη στα εργατικά ατυχήματα στην ΕΕ .
β) είναι πρώτη στίς προσφυγές προς τα ευρωπαικά δικαστήρια για εργασιακά θέματα
γ) ειναι πρώτη στο εργασιακο στρές ( ευρωπαική πανεπιστημιακή έρευνα)
δ) είναι πρώτη στη διαφθορά και στην κακοδιοίκηση του δημόσιου τομέα

Ενώ ταυτόχρονα κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνδικάτα, δημοσιογράφοι, καθημερινώς , αναλύουν, συσκέπτονται και ψάχνουν την αιτία των "κακών".
H αναφορά χωρίς την αυτονόητη ουσιαστική εμβάθυνση, η παθογένεια του Ελληνα, να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του, να φοβάται την αυθαιρεσία της εξουσίας και να μην αντιστέκεται, αυτά είναι η βασική αιτία των ανωτέρω.
...................................

Απαιτείται:
Διοικητική μεταρρύθμιση και εναρμόνιση του δικαιϊκού συστήματος σύμφωνα με τις οδηγίες:
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. και την ενσωμάτωση της
κοινοτικής οδηγίας (3304/2005) στο πολιτειακό μας σύστημα.


........

"ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ"
- Giovanni Pittella (PSE)

Στην επιστημονική φιλολογία, ο όρος "mobbing" προσδιορίζεται ως η άσκηση, στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ συναδέλφων ή μεταξύ ανωτέρου και κατωτέρου στην ιεραρχία, μιας συστηματικής και διαρκούς επίθεσης σε βάρος ενός προκαθορισμένου θύματος προκειμένου να ωθηθεί στο να εγκαταλείψει τη θέση εργασίας του.
Πρόκειται για επανειλημμένες ψυχολογικές ή άλλου τύπου και βαθμού επιθέσεις που περιλαμβάνουν διαρκείς και αδικαιολόγητες επικρίσεις, συκοφαντίες και ανάθεση άχαρων ή υποτιμητικών καθηκόντων, καθώς και για κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να θίξει την επαγγελματική και κοινωνική εικόνα του θύματος έναντι τρίτων, ανωτέρων ή στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων.
Οι συνέπειες του φαινομένου δεν είναι δυνατόν να υποτιμηθούν, Οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι το "mobbing" όχι μόνον προκαλεί βλάβες στην υγεία των εργαζομένων, αλλά και σημαντικό κοινωνικό κόστος στις επιχειρήσεις. Παρατηρήθηκε πράγματι ότι το επίπεδο απόδοσης του εργαζομένου που υφίσταται "mobbing" μπορεί να σημειώσει πτώση κατά 80 % όσον αφορά τις ικανότητές του, τις αντιστάσεις και την προσοχή του, μέχρι σημείου εμφάνισης ασθενειών σημαντικού και ψυχολογικού χαρακτήρα, υποχρεώνοντάς τον σε μικρές απουσίες.
Το πρόβλημα αυτό προκάλεσε πρόσφατα αυξημένο ενδιαφέρον σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Οι μεμονωμένες εθνικές νομοθεσίες δεν αποτελούν προς το παρόν τη δέουσα νομική βάση για τον προσδιορισμό προληπτικών μέτρων με σκοπό την προστασία των θυμάτων και την επανόρθωση των βλαβών που υπέστησαν. Υπάρχουν πράγματι σκόρπιες κανονιστικές αναφορές, χωρίς όμως ένα οργανικό σώμα κανόνων με στόχο μία συνολική και αποτελεσματική απάντηση.
Τι προτίθεται να πράξει η Επιτροπή για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού στην Ευρώπη;
Δεν θεωρεί αναγκαία μία εμβάθυνση στο λεπτό και σημαντικό αυτό θέμα, μέσω π.χ. μιας συγκριτικής ανάλυσης του "mobbing" στα διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ και τη μελέτη πιθανών λύσεων;
Ποια εσωτερικά μέτρα προτίθεται να εφαρμόσει στο πλαίσιο της σημερινής διοικητικής μεταρρύθμισης;"