Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Δ.Χατζησωκράτης : Αν ο ΣΥΝ συνεχίσει στην ίδια ρότα, δεν έχει μέλλον"

Posted on 1:43 π.μ. by ΣΠΙΘΑΣ


Δημήτρης Παπαδημούλης,

Κυριακάτικη Αυγή, 21/06/2009


Η κίνηση του Αλέκου Αλαβάνου, μετά το δυσμενές για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, έχει δραματικό χαρακτήρα, εντείνει την ανησυχία του κόσμου μας και επιταχύνει τις εξελίξεις τόσo στον ΣΥΝ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις είναι πυκνές και θέτουν τους πάντες -και πριν απ’ όλα την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα- μπροστά σε νέες, δύσκολες προκλήσεις που απαιτούν σαφείς απαντήσεις, απαντήσεις που δυστυχώς δεν έδωσε η εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο κόσμος μας, στη συντριπτική του πλειοψηφία, πέρα από τάσεις, παρατάξεις, εσωκομματικά και τα λοιπά, ζητά διάλογο χωρίς βουλωμένα αυτιά, με σύνθεση απόψεων και ενίσχυση τοn; Συνασπισμού, έτσι όπως τον ξέρει. Σαν μια σύγχρονη αριστερά. Όχι σαν ένα ξαδερφάκι του ΚΚΕ. Το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεδριακή επιλογή για τον ΣΥΝ. Το ζητούμενο είναι να αλλάξουμε, στο σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, τον ρόλο που παίζει ο ΣΥΝ. Δε μπορεί το 90% περίπου του σχήματος να έχει ρόλο κομπάρσου. Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να σταματήσει μια κατάσταση παραγοντισμού, γραφειοκρατίας και καπελωμάτων, η οποία στέλνει ένα θολό σήμα στην κοινωνία.

Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που έθεσε η δημοσκοπική μας "άνοιξη". Όταν οι πολίτες επί μήνες μας έδιναν υψηλά διψήφια ποσοστά, είχα επισημάνει: "Έχουν αέρα τα πανιά μας, αλλά δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά μας". Φοβάμαι πως η έμμεση αυτή προτροπή, δεν εισακούστηκε. Ο "οργανωμένος" ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ανέτοιμος να απαντήσει στις απαιτήσεις του "κοινωνικού" ΣΥΡΙΖΑ και της συγκυρίας. Χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία για μια μεγάλη, σύγχρονη αριστερά, ανταγωνιστική προς τον δικομματισμό και τις δεξιόστροφες πολιτικές, ικανή να προωθήσει σήμερα, μεγάλες προοδευτικές αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική και το πολιτικό σύστημα.

Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε. Οφείλουμε να δώσουμε πειστικές απαντήσεις. Γιατί μέσα σε τρεις μήνες πήγαμε από το 10% - 12% στο 4,7%; Οφείλουμε να δούμε το εκλογικό αποτέλεσμα, χωρίς τα "χρωματιστά γυαλιά" της σκοπιμότητας. Να δούμε τι έφταιξε και να το αλλάξουμε με ευθύνη, συλλογικότητα και τόλμη.

Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Θα ήθελα ο Αλέκος και ο Αλέξης να συνεργαστούν μεταξύ τους και με όλους μας. Να βάλουμε το "εμείς" πάνω από τα διάφορα "εγώ", που τελευταία έχουν φουντώσει. Είχα έως πρόσφατα την εντύπωση ότι οι δυο τους συνεργάζονται άριστα, όπως οφείλουν στο πλαίσιο των διακριτών τους ρόλων. Πολύ περισσότερο που ο Αλέκος Αλαβάνος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΝ.

Χωρίς αλλαγές και σύνθεση απόψεων, είναι αδύνατο να υπάρξει ισχυρός ΣΥΝ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ. Ο Συνασπισμός είναι ένα κόμμα της σύγχρονης δημοκρατικής αριστεράς και όχι ένα ακόμη κομμουνιστικό κόμμα. Αγωνιζόμαστε για σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη βία ως μέσο πολιτικής δράσης. Επιδιώκουμε και με συνεργασίες την προώθηση των στόχων μας. Έχουμε σαφή αριστερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και έντονα οικολογικά χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΝ είναι το κοινό μας σπίτι. Δεν χωρούν ιδιοκτησιακά σύνδρομα. O ΣΥΡΙZA είναι και πρέπει να παραμείνει μια πολιτική συμμαχία Να διευρυνθεί προς τον οικολογικό και τον σοσιαλιστικό χώρο. Να λειτουργήσει με τη μέθοδο της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης, πιο δημοκρατικά και πιο αποκεντρωμένα και όχι ως ένα συγκεντρωτικό υπέρ-κόμμα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις αντιστρέψιμη. Αρκεί να μετασχηματίσουμε το μήνυμα της κάλπης σε σοβαρές αλλαγές στην πολιτική μας, στη λειτουργία μας και τη σχέση μας με την κοινωνία. Οι καιροί ου μενετοί.

Β) Αν ο ΣΥΝ συνεχίσει στην ίδια ρότα, δεν έχει μέλλον
«Βλέπω τι είναι το καλύτερο, το επαινώ, μα κάνω το χειρότερο…».

Δημήτρης Χατζησωκράτης,
(Συνέντευξη στην Μαριτίνα Ζαφειριάδου, Ελεύθερος Τύπος, 21/06/2009)

«Βλέπω τι είναι το καλύτερο, το επαινώ, μα κάνω το χειρότερο…». Κάπως έτσι διαγράφεται το μέλλον όσον αφορά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το διευθυντή της Κ.Ο., Δημήτρη Χατζησωκράτη. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την παραίτηση Αλαβάνου «ισχυρό μετασεισμό» της εκλογικής ήττας και καλεί την ηγεσία του κόμματος να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης.


Την Τετάρτη ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Πιστεύετε ότι θα επιμείνει στην απόφασή του;

Φυσικά και θα επιμείνει. Η παραίτησή του είναι ένας «ισχυρός μετασεισμός» στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, για να παρακολουθήσω το σχήμα που ο ίδιος χρησιμοποίησε, περιγράφοντας την εκλογική ήττα. Η προσωπική επιλογή του να παραιτηθεί δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστή. Είχαμε τονίσει έγκαιρα ότι για τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ το κυρίαρχο είναι να αναζητήσουμε αυτό που φταίει. Προτείναμε τον ανακαθορισμό της πολιτικής και συγκεκριμένες αλλαγές σε βασικές επιλογές. Από εκεί και πέρα θα βλέπαμε και τα πρόσωπα... Είμαστε τώρα υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε ανάποδα.

Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι δεν έχει καταλήξει αν μετάνιωσε που στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει το πηδάλιο στη φουρτούνα. Σας βλάπτει αυτή η κόντρα και τελικά η «διαρχία»;

Μας βλάπτει. Να υπενθυμίσω ότι ένα από τα κύρια επιχειρήματα για την ανάδειξη του Φώτη Κουβέλη στην προεδρία του ΣΥΝ ήταν ακριβώς αυτή η αποφυγή της διαρχίας στο ηγετικό επίπεδο.

Εφόσον παραιτηθεί ο κ. Αλαβάνος, ποιος θα τεθεί «μεταβατικός» πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος θα ηγηθεί στις επόμενες εκλογές;

Η Ανανεωτική Πτέρυγα έχει εκφράσει διαφωνίες για τη γραμμή του κόμματος. Μέχρι τις εκλογές βλέπετε μορατόριουμ ή συνέδριο ρήξης;

Εάν ο ΣΥΝ συνεχίσει στην ίδια ρότα -ταξιδεύοντας σε συνεχή συναγερμό, και με τον καπετάνιο στη γέφυρα και με όλο το πλήρωμα στις θέσεις του- δεν θα έχει μέλλον. Χρειάζεται ανασυγκρότηση της πολιτικής του κατεύθυνσης. Και γι’ αυτό απαιτείται, ως εκ των ων ουκ άνευ, η συνεννόηση. Επιμένω όμως. Η διάθεση ενωτικής διεξόδου είναι υποχρεωτική και η ηγεσία οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης. Συνεννόηση όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση «κουβεντιάζουμε, συνδιαλεγόμαστε αλλά στο τέλος θα συμφωνήσετε σε αυτά… που θέλω εγώ». Μια τέτοια αντιμετώπιση τη συναντάμε, ως πολιτικός χώρος, από όλες τις κυβερνήσεις και την αποκρούουμε.

Τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν μετεκλογικά το ΠΑΣΟΚ τείνει χείρα συνεργασίας;

Προηγούνται πολλά πράγματα να αλλάξουν -και μιλώ εδώ μόνο για το κόμμα μου- ώστε να υπάρξει μια σοβαρή και υπεύθυνη απάντηση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εν προκειμένω, να ξαναπιάσει ο ΣΥΝ το νήμα σταθερών επεξεργασιών και παλαιότερων συνεδριακών του θέσεων για την ανάγκη επεξεργασίας μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας μέσα από την ευρύτατη σύγκλιση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων."

.............


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Ομιλητής ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Τρίτη 23 Ιουνίου, 8:00μμ
Ξενοδοχείο ATHENS IMRERIAL
(Πλατεία Καραϊσκάκη, ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ της Ανανεωτικής Πτέρυγας
.....................................................................
.....................................................................


η τοποθέτηση του Αλέκου Αλαβάνου


Στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στις 17/6/2009

22/06/2009


..............................................................................................


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

[ ]..Και μ’ αυτή την έννοια νομίζω ότι η κατάσταση είναι τόσο απαξιωτική για το ΣΥΡΙΖΑ ώστε δεν έχουμε δυνατότητες να παρατείνουμε αυτή την εικόνα και αυτή την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο χώρο και αυτό..[ ]

[ ]..πλήρης ανικανότητα και αδυναμία η οποία εκφράστηκε από μια μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη γνώμη μου, που δεν είχαμε δει στο άρθρο 16, ήττα με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην όλη εξέλιξη της πολιτικής ζωής δηλαδή το ότι ο χώρος των αντιεξουσιαστών και μάλιστα ο σκληρός χώρος των αντιεξουσιαστών μπόρεσε να αναπτύξει μια ηγεμονική παρουσία με τις δράσεις και τις μορφές που χρησιμοποιεί οι οποίες επηρεάζουν την πολιτική ζωή.[ ]

[ ]..
Να βγάλουμε ευρωβουλευτή τον Παπαδημούλη.

Άλλο θέμα, είχαμε τον καλύτερο ευρωβουλευτή από το ανανεωτικό, ευρωπαϊστικό ας το πούμε, ρεύμα, ο οποίος παρότι ήταν ευρωβουλευτής του Συνασπισμού σεβάστηκε το ΣΥΡΙΖΑ,
δεν έκανε καμία δράση που να έφερε σε δύσκολη θέση οποιαδήποτε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά
μετατρέπεται σε αδυναμία μας γιατί πάμε να τον πνίξουμε, σε όλα τα ζητήματα σύντροφοι.

Και προσέχουμε πάρα πολύ αυτό ρεύμα. Αυτό το ρεύμα είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί συστατικό του στοιχείο.
Η απώλεια αυτού του ρεύματος ή η αποστασιοποίηση από το ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεγάλο κόστος.
Και έχει μεγάλο κόστος. Και πληρώσαμε ήδη ένα μέρος αυτού του κόστους.[ ]

[ ] Πως εμφανίστηκε αυτό;
Ότι έχουμε στη δεύτερη θέση μια υποψήφια που τη φόρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Συνασπισμό, η οποία είναι άσχετη και θα έπρεπε να είναι στο ΚΚΕ....
...Θυμάται καλά ο Ρούντι, από την πρώτη στιγμή του ‘λεγα κάνεις μεγάλο λάθος αν νομίζεις ότι έχουμε την Ελένη τη Σωτηρίου σίγουρη. Είναι έτσι ή όχι; [ ][ ]..
Τρίτο κόμμα σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού και νέο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό, ....το οποίο δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο στην Αριστερά, πολλοί απ’ τον ευρύτερο χώρο τον σοσιαλδημοκρατικό, δημοκρατικό, πώς να τον πούμε, χώρο ενδιαφέρονται γι’ αυτό το θέμα. [ ]

[ ]...Στην πορεία όμως σύντροφοι
αυτό που υπερίσχυσε στην προσπάθεια αυτή των εκλογών ήταν μια ομάδα συντρόφων μέσα στο Συνασπισμό έξω από λειτουργίες του Συνασπισμού ή του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προωθούσανε δικούς τους στόχους, θεωρούσανε μια σίγουρη επιτυχία την οποία δεν έπρεπε να μοιραστεί με κανένα, ανατρέψανε αυτό το κλίμα και τις αξίες της συλλογικότητας τις οποίες είχαμε. [ ]

[ ]...Στην πορεία όμως μπήκε και ένα ζήτημα το οποίο είχε σχέση με την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, τη νομική και πολιτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι δεδομένη, προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

(Έννοεί την απαίτηση(!) του Α.Τσίπρα να του αμφισβητήσει το συνταγματικό του δικαίωμα να εκπροσωπήσει, ως όφειλε, από τον κανονισμό της Βουλής, τον ΣΥΡΙΖΑ )

[ ]...Δεν μπορώ να βλέπω εγώ αυτά τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες.
Ούτε για το ΣΥΡΙΖΑ ούτε και για τον εαυτό μου. Δεν γίνεται. Δεν γίνεται να βλέπω του Χατζόπουλου το σκίτσο τη μέρα που πέθανε ο Παπαγιαννάκης που να λέει «εις μνήμην του Παπαγιαννάκη» ο Αλαβάνος με τον Τσίπρα τσακώνονται για το ποιος θα πάει στο ντιμπέιτ επειδή υπήρξαν τα παπαγαλάκια, τα οποία θέσαν αυτό το θέμα...[ ]

[ ]...Για ποιο λόγο σύντροφοι όλα αυτά τα παπαγαλάκια; Για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο όλα αυτά τα σχέδια;
Για ποιο λόγο σύντροφοι δεχόμαστε ότι είναι «προσωπικό στοίχημα» ...
.............


Παρατηρήσεις:

Blogger"Θεωρητικά, η ανθρώπινη ψυχή χωρίζεται σε τρεις περιοχές. Αυτές βαφτίστηκαν με μάλλον παράξενα ονόματα: "εκείνο" για την περιοχή του ενστίκτου, "εγώ" για την περιοχή της λογικής, "υπερεγώ" για την περιοχή των ηθικών κανόνων. Γιατί γίνεται όμως αυτός ο διαχωρισμός; Με ποια κριτήρια; Προκειμένου ν' απαντήσουμε στο ερώτημα, θα ανατρέξουμε στο κλασικό παράδειγμα του αυτοκινήτου.Το λογικό "εγώ" είναι ο οδηγός που φροντίζει ν' αποφεύγει τα ατυχήματα. Το "εκείνο", δηλαδή το σύνολο όσων κάνουμε αυθόρμητα οδηγούμενοι από το ένστικτό μας και όχι κατόπιν σκέψης, αντιστοιχεί στη μηχανή του οχήματος. Τέλος, το "υπερεγώ" παρομοιάζεται με τον τροχονόμο που επιβάλλει το σεβασμό στους κανόνες.Στα ισορροπημένα άτομα τα τρία αυτά στοιχεία (το "εκείνο", το "εγώ" και το "υπερεγώ") συνυπάρχουν ειρηνικά. Όταν όμως κάποιο από τα τρία υπερισχύει ή υποτάσσεται, τότε είναι δυνατό να προκύψουν ...

Υ.Γ.

Μα πώς κατήντησες, έτσι; Εσύ, η αριστερά....

Εσύ, η αριστερά με την μεγάλη ιστορία. Με ανθρώπους που έδιναν την ζωή τους και την ψυχή τους για μια καλύτερη κοινωνία. Μια κοινωνία, πιό ανθρώπινη, με ευαισθησία απέναντι στους αδύνατους. Μια αριστερά υπέρμαχος της ισοτιμίας, ισονομίας και ενάντια στους μηχανισμούς και στις δολοπολοκίες.

Πως έγινε αυτό;

Δαχτυλίδια, αλαζονεία, υπεροψία, μνησίκακη και μίζερη...


Μια αριστερά που τρώει τις σάρκες της, που αυτοκαταστρέφεται και καταστρέφει ότι λίγο και εκλεκτό έχει απομείνει, απο το "είναι" της.
Μια αριστερά που αλύπητα "χτυπά", συκοφαντεί, εξοντώνει, πρώτα από όλα, τους δικούς της, αυτούς που έχουν άποψη, γνώμη και σταθερή πολιτική φωνή.

7 Response to "Δ.Χατζησωκράτης : Αν ο ΣΥΝ συνεχίσει στην ίδια ρότα, δεν έχει μέλλον""

.
gravatar
Σπίθας Says....

Σπίθας είπε...

Αναζητείται ήθος.
Τα λόγια είναι ανούσια.

12 Φεβρουάριος 2009 12:20 πμ


Σπίθας είπε...


Ο κόσμος δεν ήθελε τον δικομματισμό και το έδειξε. Υπήρξε μια συγκυρία και πέρασε ανεκμετάλλευτη.
Το άνοιγμα στην κοινωνία και ο διάλογος με όμορους χώρους περιφρονήθηκε με το πρόσχημα "της ρήξης".

"Ξεκινήσαμε για την κατάκτηση ενός νέου κόσμου, χωρίς να καταλάβουμε ότι απλώς βοηθούσαμε στη στερέωση του παλιού"
(Παλιό ηγέτης του "κόμματος των όπλων")
Τώρα τα γνωστά παραμύθια.
Να κατηγορούν όσους έχουν το θάρρος να σταθουν στο ύψος των περιστάσεων.
Οι "φοβικοί" ανακάλυψαν τον ρεφορμισμό και τον αποδίδουν σε απόψεις και πρόσωπα που έχουν το θάρρος να αντιστέκονται στην περιχαράκωση και στο λαίκισμό.

Υπάρχουν 2 κοινοβουλευτικές αριστερές δέκα εξωκοινοβουλευτικές και δέκα οικολογικές οργανώσεις.

Η κοινωνία δηλώνει απογοήτευση και η διαφθορά, σύννεφο.

Τι έγινε;
Ο καθένας στην "κρυψώνα" του!!
Και όλοι πετροβουλούν από τα χαρακώματά τους όσους ήθελαν την εξέλιξη και την προώθηση της κοινωνίας πρός τα εμπρός.

Πάλι στα ίδια.
Αφού αυτό ήθελαν τελικά και αυτό επέλεξαν.

12 Φεβρουάριος 2009 10:51 μμ

.
gravatar
Hades Says....

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή η ιστορία με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να κουράζει. Εμένα τουλάχιστον.

Από την μία έχουμε έναν που παίρνει αποφάσεις. Από την άλλη έναν που έφυγε για να σκεφτεί τι έφταιξε. Παραπέρα έχουμε πολλούς που θέλουν όλοι να "συνδράμουν" στην κομματική πολιτική με θέσεις από τις οποίες δεν το κουνάνε ρούπι. Για να επιστρέψουμε στον έναν που δεν θέλει να τους χαλάσει το χατήρι, πλήν κάποιων όμως που δεν θέλει να τους βλέπει μπροστά του. Και την ίδιαν στιγμή, ουδείς ασχολείται με το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά εμμένουν στα πάλαι ποτέ δημοσκοπικά αποτελέσματα.
Μα με αυτήν την λογική θα είχε ακόμη το κόμμα του ο Αβραμόπουλος....

Και τελικά το διά ταύτα ποιο είναι; Ότι δεν έχει καταλάβει ο κόσμος.
Ε, αφού δεν έχει καταλάβει ο κόσμος, είτε να το διαλύσουν το μαγαζί να ησυχάσουμε κι εμείς, είτε να το βουλώσουν άπαντες.

Εδώ μιλάμε η βενζίνη μεσούσης της οικονομικής κρίσης καβάντζαρε το ευρώ κι εμείς ασχολούμαστε ακόμη με τα φαντάσματα του ΣΥΡΙΖΑ...
Αν αυτοί δεν θέλουν να βρουν λύση ρε Σπίθα, τελικα εμείς γιατί τα σχολιάζουμε; Ιδού η απορία.

.
gravatar
Σπίθας Says....

Για να το πάρουμε απόφαση, βρε Hades.
Σήμερα συνεδριάζουν και θα αποφασίσουν.

Αν δώσουνε μεσοβέζικες λύσεις, "σούπας" και ισορροπίες εσωκομματικές, δεν λέει.

Αφού είναι δεδομένο, τοις πάσι, ό,τι ο μηχανισμός του Α.Τσίπρα τάκανε μπάχαλο, τότε ας πράξουν τα δέοντα,έστω και τώρα.

Αφού πολλοί τα λέγαμε, εδώ και καιρό.
Το κόμμα δεν λειτουργεί δημοκρατικά, αλλά αποφασίζει καταχρηστικά, μια παρέα.

Δεν τόλεγα;

Λοιπόν, τόδωσε κατά λάθος το δαχτυλίδι, να βρούν τρόπο να του το πάρουν.

Καλά,αυτός δεν το δίνει,βέβαια. Πού να βρεί αυτό που δεν έχει;

Το θέλει για να παίζει, τον αρχηγό.

.
gravatar
Hades Says....
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
.
gravatar
Hades Says....

Μισό λεπτό επειδή με μπέρδεψες. Εννοείς για να το πάρουμε απόφαση ότι το πήραν απόφαση, αν και ακόμη και μετά την σύσκεψη δεν θα είναι βέβαιο ποια απόφαση είναι αυτή, πέραν του ότι ο καπετάνιος δεν αφήνει το πλοίο, ώς ήδη έχει προαποφασισθεί;
Σπίθα, πραγματικά με μπερδεύεις, πάρτο απόφαση... :):):)

.
gravatar
Σπίθας Says....

@ Hades
Να σκεφτώ, λίγο, τι να πάρω;
1) Σωσίβιο;
2) Μπρατσάκια;
3) Κράνος;
4) Καπέλο και δρόμο..
5) Αρβύλες και σκουπόξυλο;

.
gravatar
Σπίθας Says....

Εnet.gr

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

Τα τηλεγραφήματα είναι περσινά.

Οι κώδικες σπασμένοι

Γ. Βέης, «Ασύρματος»

Εχω την αίσθηση ότι η Αριστερά κυνηγάει εδώ και πολλά χρόνια τα δικά της φαντάσματα. Προβοκάτσιες, πράκτορες, μυστικές υπηρεσίες, εχθροί του λαού, τα μεγάλα συμφέροντα, ο ιμπεριαλισμός, ο καπιταλισμός, η πλουτοκρατία και εν τέλει ο δικομματισμός δεν αποτελούν τόσο τεκμηριωμένα στοιχεία ανάλυσης όσο ιδεοληπτικά σλόγκαν εύκολης κατανάλωσης και συγκινησιακής (αλλά όχι πολιτικής) συγκόλησης των μελών της.
Ακόμη όμως κι αν όλοι αυτοί «οι σκελετοί της Ιστορίας υπάρχουν στο ντουλάπι», πόσα χρόνια και με ποιον τρόπο σκοπεύει η Αριστερά να τους θάψει; Γιατί μέχρι στιγμής τους δικούς της «νεκρούς» μετράει.

Η Αριστερά, που φοβάται να κυβερνήσει 35 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση, δείχνει ότι τρέμει κατά βάση τον εαυτό της. Μήπως όσα εύκολα τάζει ως διαμαρτυρόμενη δύναμη δεν μπορούν τελικά να εφαρμοστούν στην πράξη (και έτσι -άθελά της βέβαια- τρέφει με αυταπάτες και όπιο τον λαό);

ΜΗΠΩΣ τα στελέχη της, παρά το αδιαμφισβήτητο ηθικό τους κύρος, αν εμπλακούν στα γρανάζια ή και στα θέλγητρα της εξουσίας δεν θα μπορέσουν ν' αποφύγουν τη διαπλοκή (κι έτσι θ' απομυθοποιηθούν στα μάτια των οπαδών);

Η ΙΔΙΟΤΥΠΗ γυάλινη ιδεολογική/δογματική σφαίρα μέσα στην οποία ζουν και κινούνται τα στελέχη της Αριστεράς δεν τους επιτρέπει να ασκηθούν (και να δοκιμαστούν) στις προκλήσεις της δημοκρατίας, της θεσμικής λειτουργίας και της σύνθεσης απόψεων.

Ο λαός δεν ψηφίζει κάποιον που επί χρόνια μιλάει/μιλάει, αναλύει/αναλύει, αλλά στο τέλος «κρύβεται» πίσω από προσχηματικές φοβίες και πολιτικές ανασφάλειες.

Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ της Αριστεράς life style που ήθελε να ξεκόψει τους νέους από τις ρίζες τους και να τους προσδώσει ανιστόρητα στοιχεία ηγεμονικής ομάδας, ο γεροντισμός της Αριστεράς red style που θέλει να μη μένει στο «σπίτι του λαού» αλλά δεν θέλει και ν' αλλάξει τη νοοτροπία των ιδιοκτητών του δικού της σπιτιού, έφτασαν στα όριά τους.

ΣΤΗΝ Ελλάδα οι αριστεροί αυξάνονται αλλά η Αριστερά θα συνεχίσει να αιμορραγεί.

Αν δεν έχει επικρατήσει ένας κυνικός πραγματισμός γαρνιρισμένος με ιδεολογική θολούρα κι αν οι περισσότεροι πιστεύουν στη δύναμη της πολιτικής ηθικής και της ιστορικής δικαίωσης, ήρθε η ώρα για τη συγκρότηση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Αριστεράς (ΣΟΔΗΑ).

Ελπίζω να μη χαθεί κι αυτό το ραντεβού διότι τότε η επερχόμενη δεξιο-Δεξιά θα τα σαρώσει όλα και στα συντρίμμια των αριστερών κομμάτων πάλι ορισμένοι θα αναρωτιούνται «γιατί».

Μόνον που δεν θα τους πιστεύει πλέον κανείς.

www.giannispanousis.gr