Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

Κουβέλης Φ. "Ο χρόνος δεν μας διευκολύνει, γι' αυτό πρέπει τάχιστα ό,τι είναι να αντιμετωπίσουμε να το αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον αρχές Σεπτεμβρίου."

Posted on 10:43 π.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

"Εκείνο το οποίο πρέπει να γίνει -επαναλαμβάνω- είναι ο ανακαθορισμός και η αντιμετώπιση των πολιτικών ζητημάτων για μια νέα πολιτική γραμμή και βέβαια και η συνλειτουργία των, ούτως ή άλλως, υπαρχόντων κέντρων που είναι ο Συνασπισμός, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Τετ, 05/08/2009 - 11:12

Φώτης Κουβέλης

  • Length: 8:57 λεπτά (2.05 MB)
  • Format: Mono 22kHz 32Kbps (CBR)
Μίλησε στις 5-8-09 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.


Μεταξύ άλλων, είπε:

«Βρισκόμαστε σε μια εσωτερική συζήτηση ως αναζήτηση των χρήσιμων επιλογών, προκειμένου η νέα πορεία του Συνασπισμού -και κατ' επέκταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- να είναι τουλάχιστον αποτελεσματική και καλύτερη από εκείνη και όπως καταγράφηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Τα πολιτικά ζητήματα είναι εκείνα που μας απασχολούν. Αυτά πρέπει να επαναπροσδιοριστούν και αυτά πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να ανακαθοριστούν».

Και συνέχισε: «Ο χρόνος δεν μας διευκολύνει, γι' αυτό πρέπει τάχιστα ό,τι είναι να αντιμετωπίσουμε να το αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον αρχές Σεπτεμβρίου διότι δεν αποκλείω τις πρόωρες εκλογές, με δεδομένη και τη συστηματική παροχολογία εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά και την ασφυξία που οδηγείται η κυβερνητική πολιτική, αλλά και η τυχόν επιβάρυνση των πολιτών με νέα οικονομικά μέτρα, όπως τουλάχιστον ασκούνται πιέσεις. Αλλά και η ίδια η πραγματικότητα διαμορφώνει αυτή την υποχρέωση στην κυβέρνηση...και δεν αποκλείεται να έχουμε πρόσθετα οικονομικά μέτρα τα οποία, βεβαίως, με άνισο και πάλι τρόπο, μ΄ έναν άδικο τρόπο θα σωρρευτούν και θα συμπιέσουν ακόμη περισσότερο τα κοινωνικά στρώματα στην ευρεία πλειοψηφία τους.».

Και συμπλήρωσε:

«Νομίζω ότι εκείνο που προέχει κατά προτεραιότητα, είναι η αντιμετώπιση των πολιτικών ζητημάτων και η διελκυστίνδα ανάμεσα στο Συνασπισμό, στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τη διεύθυνσή της, δεν εξυπηρετεί σε τίποτε.

Εκείνο το οποίο πρέπει να γίνει -επαναλαμβάνω- είναι ο ανακαθορισμός και η αντιμετώπιση των πολιτικών ζητημάτων για μια νέα πολιτική γραμμή και βέβαια και η συνλειτουργία των, ούτως ή άλλως, υπαρχόντων κέντρων που είναι ο Συνασπισμός, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η Κοινοβουλευτική Ομάδα».


Και πρόσθεσε: «Θεωρώ πως αν οι εσωκομματικές μας πλειοψηφίες μείνουν περιχαρακωμένες σε βεβαιότητες και παραμείνουν στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων στη βάση των αντικειμενικών συνθηκών και όχι των ευθυνών που υπάρχουν, τότε πράγματι η "ξέρα" προβάλλει μπροστά και μάλιστα μεγάλου μεγέθους».


Δημοσιογράφος: Υπάρχει η αίσθηση μετά τη διάσταση ανάμεσα στους κ. Αλαβάνο και κ. Τσίπρα ότι κάποια στιγμή ο κ. Αλαβάνος πρέπει να παραδώσει σκυτάλη. Το πιστεύετε και εσείς αυτό;


Φ. Κουβέλης: «Εκείνο το οποίο πιστεύω είναι η συνλειτουργία που πρέπει να εξασφαλιστεί. Και προσωποποιημένες αντιπαραθέσεις, κατά τη γνώμη μου, δεν εξυπηρετούν στην αντιμετώπιση των πολιτικών ζητημάτων και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να εντάξω την άποψή μου σε αυτή τη διελκυστίνδα, η οποία δυστυχώς πολλές φορές προσωποποιείται».

8 Response to "Κουβέλης Φ. "Ο χρόνος δεν μας διευκολύνει, γι' αυτό πρέπει τάχιστα ό,τι είναι να αντιμετωπίσουμε να το αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον αρχές Σεπτεμβρίου.""

.
gravatar
mtryfo Says....

... αν και δε μαρέσει να
"καρφώνομαι", πέρασα να πω μια καλησπέρα....γιατί μου "μύρισε" ανανέωση!!!

.
gravatar
Σπίθας Says....

@ mtryfo
Θεωρώ ό,τι το μπλογκ μου είναι "ξεκάρφωτο", ελεύθερο και πολυσυλλεκτικό.

Το γνωρίζεις, μάλλον, ΄εσύ και πολλοί άλλοι, αυτό:)
Άρα δεν υπάρχει "κάρφωμα"..:)

Πλην των ανανεωτικών μου πολιτικών εμμονών, που τις θεωρώ αναπόσπαστες συνειδητές μου επιλογές.
Αλλά κι΄αυτές με βοηθούν, θέλω να πιστεύω, ώστε να δέχομαι νέα ή διαφορετικά ακούσματα, ευχαρίστως.

Χαίρομαι για την επίσκεψη:)
Έφερες(ανανεωτικό) δροσερό αεράκι!
Νάσαι καλά, να μας επισκέπτεσαι άνετα κι΄ελεύθερα:)


Υ.Γ
(Λίγο- πολύ, άλλωστε, είμαστε "γνωστοί", διαδικτυακά, από κοινά και φιλικά σε μας, μπλογκ.)

Καλό Σ/Κ!

.
gravatar
NdN Says....

Γεια σου Σπίθα,

Τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως για τον ΣΥΝ έχουν "σφίξει" αρκετά. Στις καλοκαιρινές μου διακοπές βρεθηκα με φίλους από τον χώρο για την παραδοσιακή ρετσίνα που ακολουθεί (σχεδόν) κάθε επιστροφή μου στην πατρίδα. Ολοι συμφωνούσαν στο εξής: ο Αλαβάνος πρέπει να παραδώσει την σκυταλη στον Τσίπρα. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω να συμφωνούσαν σε τίποτε άλλο.

Δυστυχως οι ακραίες φωνές που ακούστηκαν κατά περιόδους (και ιδίως τον Δεκέμβρη) μπορεί να αντίχοισαν καλά στα αυτιά κάποιων αριστεριστών που βρίσκουν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απομάκρυναν πολύ κόσμο που κατατάσσει τον εαυτό του στην Κεντροαριστερά. Νομίζω δε πως σε ότι αφορά τις επόμενες τουλάχιστον εκλογές ο κόσμος αυτός είναι οριστικά χαμένος, αλλά αυτό είναι το λιγοτερο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί θα αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό κάθε δήλωση και καθε πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά βέβαια θα έχουμε πολύ καιρό για να τα συζητάμε όλο το χειμώνα.

Ας περάσουμε στην ομιλία του Κουβέλη η οποία δεν έχει και πολλά πράγματα για σχολιασμό καθότι γι ακόμα μία φορά δεν είπε παρά τα αυτονόητα. Ο χρόνος δουλεύει κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα ζητήματα υπάρχουν 5 (διαφορετικές και αντικρουόμενες) γνώμες και αν δεν αποσαφηνίσει τι ακριβώς πρεσβεύει σε μία σειρά ζητημάτων θα του γυρίζουν την πλάτη όλο και περισσότεροι. Πρώτα πράγμα που πρέπει να λυθεί είναι το ποιος μιλάει, με τι διότητα και αν αυτά που λέει είναι θέση του κόμματος ή απλά προσωπική του. Αν βέβαια είναι προσωπική του καλύτερα θα είανι να την εκφράζει στην ταβέρνα με φίλους και όχι στα ΜΜΕ. Εκεί θα πρέπει να προβάλλονται οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

.
gravatar
Σπίθας Says....

@ NdN
Καλώς τον, καλησπέρα.
Συμφωνούμε σ'πολλά. Μάλλον σε όλα :)
Ας επισημάνω, όμως κάτι που έχεις δίκιο μεν, αλλά έτσι πούναι τα πράγματα...

Είπες
"Αν βέβαια είναι προσωπική του καλύτερα θα είναι να την εκφράζει στην ταβέρνα με φίλους και όχι στα ΜΜΕ. Εκεί θα πρέπει να προβάλλονται οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ."

Σωστό, μοιάζει να υπάηρχε ένα κόμμα και ένα γραφείο τύπου.
Από εκεί και πέρα όταν δεν υπάρχει τίποτα, το σωστό είναι να εκφράζεται δημοσίως και σαν τάση, όπως λέει το καταστατικό. Αλλιώς θα ήταν ανέντιμο.

Και εξηγούμαι..διότι δεν σε αδικώ και η πολιτική σου θέση είναι θέση ευθύνης, αλλά σημείωσε, σε παρακαλώ..:)
Ποιοί μπορούν και πρέπει να μιλάνε.
Άλλωστε έχουμε ανοίξε,επίσημα δημόσιο διάλογο..με την κοινωνία. Έτσι αποφασίστηκε..

Πρόσεξε, όμως τι θα πει ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ.

.
gravatar
Σπίθας Says....

1. Πρόεδρος ΣΥΝ ( Τσίπρας Α.)
2. Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ
( Αλαβάνος Α.)
3. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ
( Κουβέλης Φ,)
4. Διευθυντής Γραμματείας Κοιν. Ο
( Χατζησωκράτης Δ)
5. Εκπρόσωπος τύπου ΣΥΝ ( Καρίτζης)
6. Γραμματέας ΣΥΝ ( Δ. Βίτσας)
7. Γραφείο τύπου ΣΥΡΙΖΑ
8. Πανελλαδικό ΣΥΡΙΖΑ
9. ΚΠΕ ΣΥΝ
10. Πολιτική Γραμματεία ΣΥΝ
11. Συνιστώσες..
Να τις μετρήσω; Άστο.
Μ. Γλέζος, Ρινάλντι, Θεωνάς, Μπανιάς..

Θα γεμίσουν οι ταβέρνες της Αθήνας με πηγαδάκια που θα συζητούν..:)

Δεν είναι καλύτερα να τα λέμε από εδώ;
Που να τρέχουμε, φίλε μου καλοκαιριάτικα;
????

Έχεις απορία για τα αποτελέσματα που έχουμε??
:)

Έγώ, δεν έχω. Αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή. Είναι παρακμιακά φαινόμενα και όπως σωστά λες, εδώ θα πληρωθούν. Και ο κόσμος όταν βλέπει αυτήν την ιλαροτραγωδία,. τότε τι να πεί;

Ο συντρ.Φ,Κουβέλης έχει πολλούς λόγους για να μιλήσει δημοσίως.
Η Ανανεωτική Πτέρυγα τελεί υπό διωγμό εδώ και πολύ καιρό από όλες τις μεριές.'Ενώ είναι η μόνη που τηρεί και υποστηρίζει, ιδρυτικό καταστατικό, αντιδογματισμό, ( που ακούστηκε "εργατική πολιτιφυλακή" στον ΣΥΝ και στην Ανανεωτική Αριστερά; !!!)
Σταλινικά μορφώματα και απόψεις από Μάο μέχρι ότι θες...

Ας τα μαζέψουν να φτιάξουν ένα κόμμα επαναστατικό, να τελειώνουμε.
Ζητάνε και τα ρέστα;
Θα περάσουν από Ιερά εξέταση τον Χατζησωκράτη;
Ήρθαν οι Ροβεσπιέροι;

Αγαπητέ μου, εσύ μιλάς με την λογική, αλλά εδώ επικρατεί ένα "ολίγο απ'όλα"!!

.
gravatar
Σπίθας Says....

Και εν κατακλείδι, NdN, ξέρω τις απόψεις σου, εν πολλοίς και σε διαβάζω.
Θεωρώ ότι μιλάς πολιτικά και με επιχειρήματα και όχι φανατικά και με σημαίες.

Οι κομματικές σημαίες, τέρμα, για μένα.!
Μετάχω σ'ενα πολιτικό χώρο που συν-διαλογίζεται, συν- κοινωνεί,που είανι απαραίτητο να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει, προβάλλοντας 11 απόλυτες αλήθειες και 15 αδιάλλακτα και ανέφικτα ιδεοληπτικά σκεπτικά.

Σύντομα θάχουμε εκλογές
Αυτοδύναμη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΝ η ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν βλέπω να σχηματίσουν.
Ίσως ούτε και το άλλο κόμμα, Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, έτσι δεν το λένε;

Λοιπόν τι θα γίνει και τι θα κάνουν οι ενάντια στον δικομματισμό;

Να σου πω, ένα μυστικό;
Θα τον αφήσουν να τα κανονίσει, όπως τον συμφέρει και εμείς θα φωνάζουμε "κάτω ο δικομματισμός"!!

Αυτό είναι πολιτική ευφυία!!

.
gravatar
Side21 Says....

Καλή η κουβέντα ...
ότι είναι να γίνει
όμως μέσα στον Αύγουστο !!!
Μετά δεν υπάρχει χρόνος ...
για ν' αποφευχθεί η ξέρα !!!

.
gravatar
Σπίθας Says....

@ Side21
Συμφωνώ, κουμπάρε μου, συμφωνώ!
Ότι και να πεις, εσύ..Ναί, εγώ!

Υ.Γ.
Θελω να έχεις ετοιμοπόλεμο και τον Σπιθουλίνο μας!
Αυτός θα ξεκαθαρίσει και θα διαλέξει τις
σαρδέλες από τις φρύσες.
Ο Αναπηρίξ θα εποπτεύει:)

Τρέχουμε τώρα!