Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Ελευθερία έκφρασης γνώμης, σύγκρουση κινήτρων.

Posted on 10:11 π.μ. by ΣΠΙΘΑΣΒρισκόμαστε, μάλλον σε μια "νέα φάση" επαναπροσδιορισμού δικαιωμάτων και ελευθεριών (νέο habeas corpus).

Η ελευθερία στην σκέψη, στον λόγο και στην έκφραση αφορά στην δυνατότητα αποδοχής μας, απέναντι στο διαφορετικό.
Οι προσπάθειες περιορισμού στην ελευθερία της έκφρασης υποδηλώνει σύγκρουση κινήτρων.

Το ζήτημα μετατίθεται στην αναζήτηση και διερεύνηση των κινήτρων, την "ανοχή στην διαφορετικότητα" και στις αντιλήψεις μας περί δημοκρατίας.


.....................

" Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι «βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι», τα οποία περιλαμβάνουν αστικά και πολιτικά δικαιώματα...

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

" 1ον Άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα"


........................

Αδικαιολόγητες συμπεριφορές, μακριά από κάθε πολιτική ουσία, που αντιπαλεύουν τον διάλογο και την κοινή λογική.

Βάλλεται η ελευθερία στην έκφραση γνώμης, απαιτούν την φίμωση και στερούν οικουμενικά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη, όταν ζητούν την παραίτησή του παραβλέποντας βασικά δημοκρατικά μεγέθη

- Των δημοκρατικών θεσμών του πολιτειακού συστήματος.
- Του δικαιώματος, του "εκλέγειν και εκλέγεσθαι",
- Των υποχρεώσεων των εκλεγμένων βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο, που απορρέουν ....από την ψήφο- εντολή, των ελλήνων πολιτών.

Τέλο, παραβιάζοντας, κάθε θεμελιώδη συμβάση περί της δημοκρατίας, την κοινή λογική και το ύψιστο του δικαιώματος, την ελευθερία έκφρασης γνώμης.

Προσβάλλουν το σύνολο των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών.

1 Response to "Ελευθερία έκφρασης γνώμης, σύγκρουση κινήτρων."

.
gravatar
Σπίθας Says....

Το δικαίωμα της έκφρασης
Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ | Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν στο όνομα κάποιας γενικώς ριζοσπαστικής και αντισυστημικής Αριστεράς να επιχειρείται να επιβληθεί η απαγόρευση της δημόσιας έκφρασης της προσωπικής άποψης, είτε αυτό αφορά τα μέλη είτε βουλευτές και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους με το δημοκρατικό ήθος και την εμβέλεια του Φώτη Κουβέλη.

Η σύγχρονη δημοκρατική Αριστερά έχει δώσει και εξακολουθεί να δίνει καθημερινά αγώνες για τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα και την ελευθερία της έκφρασης. Αυτή η Αριστερά θα αντιταχθεί σε κάθε απόπειρα αναβίωσης μιας άτεγκτης εσωκομματικής σιωπής, υπερασπιζόμενη για τον εαυτό της την ελευθερία και τη δημοκρατία που υπερασπίζεται και για την κοινωνία.

Τέτοιες ενέργειες βάλλουν ευθέως κατά του αξιακού συστήματος της σύγχρονης Αριστεράς και του Συνασπισμού και είναι γι΄ αυτό απολύτως καταδικαστέες».

Ο κ. Ν. Τσούκαλης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ