Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

Φ. Κουβέλης: Συμφωνεί με τον Μπουτάρη και ζητά «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ» Προυποθέσεις και για άλλους δήμους.

Posted on 10:04 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

Θετικά βλέπει ο Φ. Κουβέλης την πρόταση Γ. Μπουτάρη για συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Οικολόγων στη Θεσσαλονίκη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας την πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι συμφωνεί. Ο ίδιος είπε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες μπορούν να γίνουν και σε άλλες πόλεις, «στη βάση συγκεκριμένων προϋποθέσεων προγραμματικού χαρακτήρα».

- «Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρξει στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, για λόγους που είναι εξαιρετικά γνωστοί και πρόδηλοι- η ευρύτερη δυνατή δημοκρατική συνεργασία, προκειμένου να αλλάξει το στάτους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης

- Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ωστόσο ότι «τέτοιες συνεργασίες δεν αποτελούν ούτε προανάκρουσμα, ούτε πρόδρομο των οποιωνδήποτε άλλων συνεργασιών στην κεντρική πολιτική σκηνή».

- Κατά τον Φώτη Κουβέλη, «ο αυτοδιοικητικός χώρος είναι το πεδίο όπου κατ' εξοχήν πρέπει να διαμορφώνονται συνεργασίες, μάλιστα, σε ένα πεδίο όπου η αυτόνομη παρουσία των πολιτών μπορεί να διαδραματίζει σημαντικό όσο και εξαιρετικά χρήσιμο ρόλο.
Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένας χώρος που παρέχει δυνατότητες συνεργασίας, στη βάση βεβαίως προγραμματικών δεσμεύσεων και διεκδικήσεων».
.......

Σχέση ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ.


Παράλληλα, ο Φώτης Κουβέλης στη συνέντευξή του δήλωσε ότι η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΝ είναι κάτι «αναγκαίο και χρήσιμο, με την προϋπόθεση ότι θα ασχοληθεί με ένα θέμα», δηλαδή τη σχέση ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ.


«Οτιδήποτε άλλο, δεν έχει σχέση με εκείνο το οποίο απασχολεί την πολιτική πραγματικότητα του ΣΥΝ»
.......................................................Ο Φ. Κουβέλης
ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:


1) Τοπική Αυτοδιοίκηση, Καποδίστριας Β'

- Φ. Κουβέλης: "πρέπει να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή δημοκρατική συνεργασία προκειμένου να αλλάξει το στάτους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολύ δε περισσότερο όταν με τον Καποδίστρια Β' θα έχουμε την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση".


- Ερωτηθείς αν οι συνεργασίες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εμφανίσουν τον ΣΥΝ ως "ουρά του", απάντησε:


- Φ. Κουβέλης:
"αντιθέτως" και τόνισε ότι:
"ο αυτοδιοικητικός χώρος είναι το πεδίο όπου κατ' εξοχήν πρέπει να διαμορφώνονται συνεργασίες".

2) Προεδρία της Δημοκρατίας.

"Θα ήταν πολιτικό λάθος να μην ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Παπούλια"


Στην ίδια συνέντευξη ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να μην ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια για τη δεύτερη θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αντιθέτως έχει πολλούς λόγους να το πράξει". Σημείωσε ότι θα ήταν πολιτικό λάθος να μην τον ψηφίσει,

...ενώ στο ερώτημα αν θα υπακούσει στην "κομματική γραμμή" είπε:

"Αναζητώ τη δυναμική των απόψεων που πιστεύω ότι είναι σωστές μέσα στη συλλογικότητα και προς την κατεύθυνση αυτή θα καταβάλω τη δική μου προσπάθεια ώστε να υπάρξει εκείνο που κατά τη γνώμη μου υπηρετεί το πολιτικά ορθό".


11 Response to "Φ. Κουβέλης: Συμφωνεί με τον Μπουτάρη και ζητά «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ» Προυποθέσεις και για άλλους δήμους."

.
gravatar
Σπίθας Says....

Εγώ εύχομαι χρόνια πολλά - επ'ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής και υγεία -
... στον κ.Φώτη Κουβέλη.

.
gravatar
Σπίθας Says....

Ποιές νίκες, akrat..;

Εννοείς τον Πανιώνιο τον αιώνιο;
!!!

.
gravatar
sotiristheodorou Says....

Είναι λίγο άσχετο αυτό που θα γράψω μα παίρνω αφορμή από την πρόταση του Κουβελη Μπουταρη για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη μα και σε άλλους δήμους ,για να ενημερώσω πως ο Μπουταρης εδώ και περίπου 2 μήνες έβγαλε σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους, επικαλούμενος οικονομοτεχνικούς λόγους και την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε την απόλυσή 20 εργαζόμενων.
Δεν εχω κανενα άλλο σχολιο.

.
gravatar
Σπίθας Says....

@ sotiristheodorou

Έψαξα στην google, και βρήκα τα εξής..

Κλείνει το τμήμα διανομής που είχε.
Σαν αποτέλεσμα της περυσινής σύμπραξης με την εταιρεία διανομής ΚΑΡΕΛΙΑ..

Απλώς αναφέρω, δεν ξέρω περισσότερα, ότι βρήκα.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 6/1/2010

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κλείνει το τμήμα διανομών

Με 48ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι

Με 48ωρη απεργία την επόμενη Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Γενάρη απαντούν οι εργαζόμενοι στην απόφαση της επιχείρησης «Μπουτάρης και Υιος Οινοποιητική ΑΕ» να κλείσει το τμήμα διανομών στη Θεσσαλονίκη και να πετάξει τους περίπου 20 εργαζόμενους που απασχολεί στο δρόμο της ανεργίας. Την 48ωρη απεργία προκήρυξαν η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας και το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας.

...Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργοδοσία προχώρησε στη δημιουργία νέας εταιρίας διανομών σε σύμπραξη με άλλο ιδιώτη ο οποίος δραστηριοποιούνταν ήδη στον χώρο των διανομών.

.
gravatar
Σπίθας Says....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΗΣ Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε. KAI ΤΗΣ Β. Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π. ΣΕ ΝΕΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΙΜΑ BEVERAGES A.E.»


Η Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε., η οποία γιορτάζει φέτος τα 130 χρόνια λειτουργίας της και η Β. Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π., μια από τις σημαντικότερες εταιρίες διανομής οίνων & ποτών στην Ελλάδα, αποφάσισαν να συμπράξουν εμπορικά μέσω της ΙΜΑ BEVERAGES Α.Ε με στόχο να προσφέρουν στους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα μια ολοκληρωμένη γκάμα ποιοτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της
Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε. δήλωσε:

«Με τη συμφωνία αυτή, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με μια από τις καλύτερες εταιρίες εμπορίας και διανομής κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι με το νέο αυτό σχήμα θα έχουμε από κοινού τη δυνατότητα να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας και να εξυπηρετείται απόλυτα ο καταναλωτής των προϊόντων μας και στο πλέον απομακρυσμένο σημείο πώλησης της χώρας μας.

Παράλληλα με τη σύμπραξη αυτή θα προωθήσουμε μαζί νέες καινοτόμες μεθόδους πωλήσεων. Η δυναμική αυτή συνεργασία ισχυροποιεί και τις δύο εταιρίες στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς σήμερα».


Ο κύριος Χρήστος Αργυρού, Διευθύνων Σύμβουλος της Β. Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π. δήλωσε:

«Η Ελλάδα έχει πολλά ποιοτικά οινοποιεία μερικά εκ’ των οποίων ήδη διακινεί η ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ. Είναι ιδιαίτερη τιμή να συνεργαστούμε με την εταιρeία ΜΠΟΥΤΑΡΗ μέσω της σύμπραξής μας με την ΙΜΑ ΒEVERAGES A.E..

.......

Β. Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π

Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και διανομής οίνων και οινοπνευματωδών ποτών στην Ελλάδα.

Η εταιρεία διανέμει στην ελληνική αγορά μια σειρά από κορυφαία, διεθνή σήματα, όπως τα....

.
gravatar
Σπίθας Says....

Επιχειρηματικές κινήσεις...
έψαχνα στις εφημερίδες σχετικά με τις ανακοινώσεις των εταιρειών για να βγάλω άκρη.

Τα ντεσού της ιστορίας δεν τα ξέρω.

Αυτά, σαν ενημέρωση.

.
gravatar
takis Says....

Μαζί με τον Φώτη και Μπουτάρη..μήπως αλλάξει ο Δήμος Θεσ/κης και δοθεί στίγμα για μετέπειτα εξελίξεις στα βαλτωμένα νερά της ελληνικής πολιτικής..

Τα υπόλοιπα περί επιχειρηματικών κινήσεων Μπουτάρη είναι μικροπολιτική.

.
gravatar
Ασκαρδαμυκτί Says....

Όταν στα έλεγα εγώ, βρε λινάτσα, με λιδωρούσες!
Τώρα που τα προτείνει ο "Θεός σου" την βρίσκεις υπέροχη την ιδέα;

.
gravatar
Σπίθας Says....

Εγώ σε λοιδώρησα, ρε Ασκαρ;
!!!
Πότε;

Να έρθει, ο ήλιος (ο πράσινος) να με..κάψει.!!

.
gravatar
Σπίθας Says....

Από την πλευρά της Ανανεωτικής Πτέρυγας ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε τις θέσεις της, με τις οποίες προτείνει:

« 1. Να σταματήσει αμέσως η πορεία διάχυσης και διάλυσης του ΣΥΝ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Να επανεξεταστούν όσα μέτρα (π.χ. ενιαίο υποχρεωτικό μητρώο μελών) τροφοδοτούν αυτή την αρνητική δυναμική.

» 2. Αμεσες διαδικασίες ανασύνταξης και ενίσχυσης του ΣΥΝ ως στρατηγικής επιλογής 'μακράς πνοής'. Επαναβεβαίωση των ιδρυτικών φυσιογνωμικών του χαρακτηριστικών (δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό, ευρωπαϊκός προσανατολισμός, οικολογική εγρήγορση, εσωκομματική δημοκρατία). Ενίσχυση της αυτόνομης πολιτικής παρουσίας και δράσης του ΣΥΝ.

» 3. Επανασχεδιασμός και νέα πολιτική συμφωνία για την πολιτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, με παράλληλο άνοιγμα στον οικολογικό και τον αριστερό σοσιαλιστικό χώρο.

» 4. Διεκδίκηση ισχυρής αιρετής περιφέρειας και ισχυρών, σε πόρους και αρμοδιότητες, δήμων. Αποκεντρωμένη ευέλικτη εκλογική τακτική στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς κεντρικές κομματικές συμφωνίες, με στόχο την ισχυροποίηση της παρουσίας μας στο θεσμό. Ειδικό άνοιγμα για κοινή παρουσία με τους Οικολόγους Πράσινους.

» 5. Εμβάθυνση της πολιτικής μας για 'αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση'. Αξιοποίηση, βελτίωση και εξειδίκευση του προγράμματος που εγκρίθηκε το Φεβρουάριο από το διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ».