Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Χωρίς αρίθμηση...Λόγω οικονομίας, γαρ.

Posted on Φεβρουαρίου 14, 2010 by ΣΠΙΘΑΣ

" 'Ετσι...χωρίς αρίθμηση"
Δημήτρης Χατζησωκράτης, Κυριακάτικη Αυγή, 14/02/2010


..Αυτήν ακριβώς την περίοδο στη χώρα μας και κυρίως στον χώρο της εκτός ΚΚΕ αριστεράς αναπτύσσονται θέσεις ακραίας πολιτικής αμφισβήτησης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης(ΣΣΑ), του «ζουρλομανδύα» -κατά Ρ. Πρόντι. Φυσικά ο εν λόγω «ζουρλομανδύας» αναφέρονταν σε μια ανολοκλήρωτη και κυρίως τρελή θέσμιση της Ε.Ε., όπου προωθούνταν το ενιαίο νόμισμά της χωρίς την πολιτική ολοκλήρωσή της.

Η αμφισβήτηση και απόρριψη παίρνει και τον χαρακτήρα του διαγωνισμού κορυφαίων στελεχών του ΣΥΝ και της αντισυστημικής αριστεράς, του ποιος είναι πιο «σκληρός» –βλέπε αρθρογραφία της περασμένης Κυριακής και συνεντεύξεις τύπου της Δευτέρας.

Καλούνται κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να κόψουν ως νέοι Μεγα-Αλέξανδροι τον «γόρδιο δεσμό» του ΣΣΑ χωρίς να υπάρχει έστω και μία λέξη που να αναφέρει από εκεί και πέρα τι;
Ποια ακριβώς θα είναι η νέα μάχη. Σε ποια «Ισσό» μας καλούν να αναμετρηθούμε!

Συνέχεια

" Τρεις άξονες πολιτικής δράσης "
Κώστας Κάρης, Κυριακάτικη Αυγή, 14/02/2010

Τους φάγαμε τους μήνες με λόγια γύρω από τα ελλείμματα, για να φθάσουμε πια στην -προαναγγελθείσα- επιτροπεία των δημοσίων οικονομικών μας, υπό την απειλή της ασυγκράτητης διεθνούς τοκογλυφικής κερδοσκοπίας. Η κυβέρνηση, ανίκανη να αντιδράσει στον ορυμαγδό των πιέσεων, διαπραγματεύεται με τις ηγεσίες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών ό,τι δεν διαπραγματεύεται μέσα στη χώρα: τα μέτρα της οικονομικής της πολιτικής.

" Κηδεμονία με σκληρούς όρους"
Ελίζα Παπαδάκη, Κυριακάτικη Αυγή, 14/02/2010


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαβεβαίωσαν επίσημα ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα, αν χρειαστεί, και μας έστειλαν στο Ecofin. Αύριο οι υπουργοί Οικονομικών των 16 χωρών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν αναλυτικά τα κείμενα με τα μέτρα που ετοίμασε η Επιτροπή, ακούγοντας από τον δικό μας Γιώργο Παπακωνσταντίνου τί δεσμεύσεις αναλαμβάνει, και την Τρίτη πλέον οι 27 θα εκδώσουν και θα δημοσιεύσουν τις σχετικές αποφάσεις. Εξειδίκευση της υπεσχημένης στήριξης δεν αναμένεται.

"ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Αναζητείται Πολιτική Θεραπεία"
Βασίλης Ζουναλής, Πολίτης τ.162, 02/04/2008

Η πραγματικότητα τού εγχώριου ασφαλιστικού συστήματος των 155 ταμείων είναι η πραγματικότητα ενός κατακερματισμένου, ανορθολογικού, άδικου και πελατειακού συστήματος. Είναι η πραγματικότητα μιας ”κεκτημένης” ανισότητας.


Αντισυμβατική Σκέψη- Από του εμπόρους στις Πολυεθνικές
Νικηφόρος Σταματάκης

"Αδέξιες Συκοφαντίες"

Τα πράγματα είναι πλέον καθαρά. Οι άνθρωποι που μέτρησαν το μπόι τους με τον ίσκιο τους λίγο πριν ο ήλιος δύσει, οι άνθρωποι που πίστεψαν ότι έχουν βάλει στο τσεπάκι τους τον κόσμο της ανανεωτικής αριστεράς, θέλουν να ολοκληρώσουν το έργο τους.