Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

Ερώτηση Κουβέλη στον Χρυσοχοΐδη για τα ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση

Posted on 8:52 π.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης, με αφορμή τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από διμοιρία των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

«Η άκρως προκλητική επίδειξη ρατσισμού στο κέντρο της Αθήνας, κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δημιουργεί ήδη αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας, ανατροφοδοτώντας τον φαύλο κύκλο της φυλετικής βίας και του φανατισμού», γράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Και ενώ η δημοσίως εκπεφρασμένη θέση της κυβέρνησης είναι η αρμονική συνύπαρξη των γειτονικών λαών και μεταναστών στη χώρα μας, οι εντεταλμένοι από την πολιτεία φύλακες του εθνικού μας χώρου κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, ακυρώνοντας, στην πράξη, οποιαδήποτε θετική θεσμική πρωτοβουλία και ρύθμιση»Ο Φ.Κουβέλης ζητά από τον Μ.Χρυσοχοΐδη

να απαντήσει σε δύο ερωτήματα:


- Αναγνωρίζεται η ύπαρξη φασιστικών θυλάκων στο ένστολο προσωπικό της χώρας μας, οι οποίοι παραμένουν διαχρονικά αλώβητοι;


- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση για τον ουσιαστικό και εις βάθος εκδημοκρατισμό του ένστολου δυναμικού στη χώρα μας;"(http://www।enet.gr/?i=news.el.politikh&id=147071 )