Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Η Σύμβαση να συζητηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Να αποφασίσει η εθνική αντιπροσωπεία.

Posted on 1:53 π.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

Σε μια ΚΠΕ που κατά τη διάρκεια των εργασιών της δεν συμμετείχαν περισσότερα από το 50% των μελών του οργάνου η ΚΠΕ του ΣΥΝ κατέληξε τελικά σε απόφαση για τις πολιτικές εξελίξεις όπως διαμορφώθηκαν μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης και του ΔΝΤ . Κύρια πρόταση δράσης η πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την απόρριψή του.

Το κείμενο, που έχει κατά πλειοψηφία εγκρίνει η Π.Γραμματεία και αφορούσε την περίφημη "ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ" αποφασίστηκε να μη συζητηθεί στην ΚΠΕ, να δημοσιευθεί στην ΑΥΓΗ ως εκτίμηση της Π.Γ., να είναι υλικό του προσυνεδριακού διαλόγου ως κείμενο που ούτως ή άλλως δεν απαιτεί ψηφοφορία, και οι ρυθμίσεις όπως και νέες παρατηρήσεις και προτάσεις να συζητηθούν, εγκριθούν ή απορριφθούν στο Συνέδριο.


Από την πλευρά της Ανανεωτικής Πτέρυγας(Δ. Χατζησωκράτης)
κατατέθηκε για ψήφιση συνολικό εναλλακτικό κείμενο απόφασης.

Κύρια πρόταση δράσης η διεκδίκηση συζήτησης της Σύμβασης στη Βουλή και η επιδίωξη της απόρριψής της από το σύνολο των βουλευτών.

1. Η Ελλάδα οδηγείται σε διαπιστωτική πράξη μειωμένης κυριαρχίας με την αίτηση της κυβέρνησης ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ....
.....

10. Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι πρώτη προτεραιότητα σήμερα αποτελεί η συσπείρωση δυνάμεων κοινωνικών, επιστημονικών, πολιτικών που δεν περιορίζονται στην καταγγελία αλλά αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να διαμορφώσουν συνολική πρόταση ευθύνης και διεξόδου και να την διαδώσουν στην κοινωνία, πρόταση πραγματικά εναλλακτική, υπέρ των εργαζομένων.Συνεδρίαση της ΚΠΕ ΣΥΝ(25/04/10)