Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

"Πρέπει να ετοιμάζουμε την επόμενη μέρα...Δεν πρέπει να επιδιώκουμε τη συνεχή λειτουργία του δικομματικού εκκρεμούς."

Posted on 11:53 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

Φ.Κουβέλης στη «Real»

- «Αφελείς και απολίτικους» χαρακτηρίζει ο Φώτης Κουβέλης τους ισχυρισμούς εκείνων που υποστηρίζουν πως στην Ανανεωτική Πτέρυγα είναι «τζάμπα μάγκες» και θα μείνουν στον Συνασπισμό, ανεξαρτήτου αποφάσεων στο Συνέδριο του κόμματος

- «Η δική μας "κόκκινη γραμμή" πρέπει να θεωρείται δεδομένη», προειδοποιεί ο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

- "Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα», υπογραμμίζει και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει ποιοι του εισηγήθηκαν διάσπαση του κόμματος.Παράλληλα, θεωρεί σχεδόν αδύνατη τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος με τα σημερινά δεδομένα, αλλά δεν το αποκλείει σαν πιθανό μελλοντικό ενδεχόμενο.

- «Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να υπάρξει ο πολιτικός χρόνος που θα δικαιολογεί την ίδρυση κόμματος"

.............

Να πει ο Αλ. Τσίπρας ποιοί εισηγήθηκαν διάσπαση...

Φώτης Κουβέλης- Ανανεωτική Πτέρυγα

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ. Ο ΣΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΚΑΘΑΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ

" Οι ανανεωτικές ιδέες και θέσεις της Αριστεράς υποστηρίχθηκαν και ρίζωσαν σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες. Οι ιδέες και θέσεις της ανανέωσης εμπνέουν σήμερα και κομματικές δυνάμεις και αριστερές ανένταχτες δυνάμεις. Εμπνέουν προοδευτικούς πολίτες και την κοινωνική αριστερά. Αυτές οι δυνάμεις μπορούν να ξαναφέρουν στο προσκήνιο την Αριστερά που ονειρευτήκαμε και σταθερά διεκδικούμε. Την αριστερά που χρειάζεται η κοινωνία και την περιμένει. Αυτά είναι η δύναμή μας. Αυτά απαντούν στους αφελείς και απολίτικους ισχυρισμούς εκείνων που τους διατυπώνουν."

http://www.ananeotiki.gr/el/readText.asp?textID=4537

14 Response to ""Πρέπει να ετοιμάζουμε την επόμενη μέρα...Δεν πρέπει να επιδιώκουμε τη συνεχή λειτουργία του δικομματικού εκκρεμούς.""

.
gravatar
ο δείμος του πολίτη Says....

Ωχ, άρχισαν πάλι τα όργανα; Νόμιζα ότι το θέμα με τη δημιουργία ενιαίου κόμματος, είχε λήξει. Γιατί το επαναφέρουν; Στο τέλος ή εσείς θα μας πλησιάσετε (ή έστω στελέχη σας με δυναμική παρουσία) ή θα γίνουν δύο μικρούτσικα κόμματα χωρίς κοινωνική παρουσία και με περαιτέρω διασπαστική λογική.

.
gravatar
leo Says....

Το κυρίαρχο πρόβλημα είναι στην κακή διοίκηση τόχουμε πει 100 φορές. Στους πολιτικούς προιστάμενους και τα διευθυντικά στελέχη που πυραμιδωτά καθοδηγούν τη διαφθορά σε όλες τις βαθμίδες και την διάλυση. Μέσα στο κλίμα αυτό πας ανήρ ξυλεύεται.

Άνθρωποι που πλουτίζουν από τη διαφθορά σιγά μη νοιαστούν για την οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας τους. Την αφήνουν στην τύχη και το σύστημα διαλύεται. Η ευθυνοφοβία και οι παράλογοι νόμοι δεν αφήνουν τον τομές να λειτουργήσει και τέλος. Μια χρηστή παραγωγική διοίκηση θα μπορούσε να διορθώσει πολλά. Αλλά που.
Λέμε για τις πολεοδομίες ότι τα πιάνουν. Γιατί; για να περάσουν παρανομίες σε βάρος του περιβάλλοντος τελικά, που κάποιοι όμως ιδιώτες ( μηχανικοί, ιδιοκτήτες, εργολάβοι) τους προτείνουν. Δεν μπορούν οι μηχανικοί να καταγγέλλουν τη διαφθορά της Πολεοδομίας όταν οι ίδιοι έχουν λαδώσει για να κάνουν τη δουλειά τους.
Οι πληγές της κοινωνίας μας είναι μέσα και έξω από το κράτος, είναι παντού. Και όσοι αντιστέκονται ακόμα είναι παντού μέσα και έξω, Ας κοιτάξουμε όσοι νομίζουμε να συμμαχούμε και ας αφήσουμε τους διαχωρισμούς που δεν έχουν νόημα.

Ο Σπίθας έχει δίκιο._

Αυτά τα κατέθεσα στα σχόλια της ανάρτησης του Γιώργου, σήμερα το μεσημέρι και κρίνω ότι έπρεπε να στο μεταφέρω και εδώ. Έχεις δίκιο φίλε. Αν είναι να φαγωθούμε μεταξύ μας να το ξέρουμε τουλάχιστον, να μην γίνει κατά λάθος.
Καλησπέρα.

.
gravatar
Σπίθας Says....

Καλημέρα, Leo..
Μεταρρυθμίσεις ή βαρβαρότητα!
21/04/2010 10:09:00

Σχόλιο μου σημερινό, στην Ανανεωτική Πτέρυγα

Να πει ο Αλ. Τσίπρας ποιοί εισηγήθηκαν διάσπαση

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ. Ο ΣΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΚΑΘΑΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ
Φώτης Κουβέλης, Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή, Realnews, 18/04/2010
............................

Σπίθας Σ.
Μεταρρυθμίσεις ή βαρβαρότητα!

Σάκης Κουρουζίδης, Αυγή, 29/07/2009

Παραθέτω ένα αυτούσιο κομμάτι από το -σημερινό- καταστατικό του ΣΥΝ και καλώ κάθε καλόπιστο αναγνώστη να το συσχετίσει με τη σημερινή εικόνα του χώρου αυτού:

«Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είναι δημιούργημα και έκφραση των δυνάμεων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της Αριστεράς, των δυνάμεων που εμπνέονται από τα ιδανικά και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας και θεωρούν οικουμενική και αδιαπραγμάτευτη την αξία της δημοκρατίας.

" Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ επιδιώκει να ενσωματώνει οργανικά στην αναζήτηση μιας καινούριας ταυτότητας της Αριστεράς, πολίτες που με διαφορετική ιστορία και προέλευση εκφράζουν τη συνέχεια, τις κριτικές και ανανεωτικές απόπειρες που εμφανίστηκαν σε όλες τις πτέρυγες και σε όλη την ιστορική πορεία της Αριστεράς.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θέλει να εκπροσωπήσει όλους όσους/ες ζητούν ένα πολιτικό κόμμα ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σύγχρονο…».

Σήμερα ενοχοποιούνται έννοιες όπως: «ανανέωση», «εκσυγχρονισμός», «δημοκρατικός σοσιαλισμός», «αδιαπραγμάτευτη αξία της δημοκρατίας», «ευρωπαϊκός προσανατολισμός» και πολλά άλλα από το ίδιο το κόμμα που τα έχει στο εν ισχύει καταστατικό του...

Σε άλλο κόμμα μπήκα και σε άλλο βρέθηκα. Όχι σε ένα κόμμα που αλλάζει εξελισσόμενο -μακάρι, αλλά πού;-, αλλά σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα.

Δεν ξέρω αν τον ΣΥΝ τον έχουν «στημένο» στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα τον θέλουν «στυμμένο» από οποιαδήποτε ανανεωτική προωθητική διάθεση."
.............

.
gravatar
ο δείμος του πολίτη Says....

Μ' αρέσει που σαρκάζεις τις καταστάσεις. Κι όμως από άποψη σοσιαλδημοκρατικού κινήματος, εμένα με συμφέρει. όσοι έρθουν στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πιο αριστεροί θα είναι από πολλούς σημερινούς υπουργούς. Έστω και στο εσωτερικό του κόμματος.

.
gravatar
Σπίθας Says....

Ε, μα..δεν βγαίνει αλλιώς, Δείμο.!
Υπάρχουν πολλών ειδών επικοινωνίας:)

1) Ουσιαστική,
όταν μας τύχει και βγαίνει εκατέρωθεν
και μαθαίνουμε.
Ψυχαγωγούμε, μ'αυτές, το ξέρεις,,

2) Της έκφρασης της άποψης μου
..και άμα πιάσει ο "σπόρος".
Δεν πιάνει πάντα.

Κι'αυτό το ξέρεις.
Πόσα έχεις γράψει κι έχει τύχει να περάσουν, έτσι γιατί δεν τυχαίνει να τα διαβάσουμε..

3) Μπαχάλο πλακίτσα,,
αν πάει στραβά κι'αρμένίζουμε ανάποδα!!

Υ.Γ.
Θα τα βρούμε Δείμο:))
Πρέπει να φτιάξουμε ένα θινκ τανκ!

Η κατάσταση έχει ξεφύγει πολύ και τα κόμματα, έχουν χάσει τ'αυγά και τα πασχάλια.

Προχωράνε με τον αυτόματο πιλότο!
Κοινωνικοί ανακαθορισμοί και συνεχώς κριτική, όχι αναθέματα...

Έτσι θα το πάμε, εμείς..

.
gravatar
Σπίθας Says....

Γιατί όχι, Δείμο;

Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε, χωρίς βιασύνη και χωρίς καμία κομματική σκοπιμότητα.

Εσύ είσαι μέσα, βέβαια.
Εγώ; Κανένα πρόβλημα, εξ ανέκαθεν:)

Μιλάμε για think tank, με όλη τη σημασία της λέξης.

Καλοπροαίρετα, ισότιμα, άπαντες κοινής αποδοχής.

Για σκέψου το. Μέσα είμαι.

.
gravatar
Σπίθας Says....

Σπάμε στεγανά, εννοείται.
Τα σύκα- σύκα και τη σκάφη -σκάφη.

Κάνω μια πρόταση, κατ΄αρχήν.
Έτσι, σαν αρχή.

Αλλάζω την άποψή μου, για το είδος και τον χαρακτηρισμό της κριτικής που ασκούν τα κόμματα το ένα στο άλλο.
Ξεκινώ από το "σπίτι" μου, πάντα:)

Η κριτική που κάνει η αριστερά, δεν είναι "καταγγελτική", όπως συνήθως λέμε, αλλά "εισαγγελλική"
Κι΄αυτό, δεν μ΄αρέσει..

Σαν εισαγγελλείς μιλάνε, ρε φίλε..

Θέλω, προτάσεις που δημιουργούν διάλογο και ερεθίσματα και μακριά από απολυτότητες.

Από εκεί ξεκινώ..

Υ.Γ.
Γνωστές οι εξαιρέσεις, βέβαια, που μετριούνται στα δάχτυλα...και γνωστές οι δεδομένες θέσεις μου, σε εκείνα τα καταξιωμένα πρόσωπα που μιλούν με πολιτικό πολιτισμό.

.
gravatar
akrat Says....

ωχ βρε παλληκάρια...
αμάν δεν νομίζεις ότι γίνατε μονότονοι????

.
gravatar
Side21 Says....

Ο Εχθρός μπαίνει μέσα
απ' την Κερκόπορτα ...
κι εμείς πάνω στα τείχη ...
έχουμε το νού μας προς τα μέσα !!!
Καλό Σ.Κ.

.
gravatar
leo Says....

Και τα χαλιά θα γίνουνε κιλίμια μα θα είναι δικά μας και θα τ'αγαπάμε,θα τα φροντίζουμε και ας είναι φθαρμένα. Να αγωνιστούμε για τις δικές μας καλές μέρες, αυτές που θάρθουν. Για τα παιδιά μας.

.
gravatar
Σπίθας Says....

Kαλημέρα, φίλε, Leo

Μας ενημερώνεις για πράγματα που δεν γνωρίζουμε.

Πολύ καλό το ποστ σου, σχετικά με τα θέματα στην παιδεία και το πολυνομοσχέδιο.

.
gravatar
Σπίθας Says....

Αυτά τα θέματα με την παιδεία, τα μαθαίνω από εσένα και τον Δείμο.

Είσαστε ειδικοί, επί του θέματος και δεν λαϊκίζετε.