Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Οι απόψεις των κομμάτων πρέπει να εκφρασθούν και να αναλυθούν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Posted on 11:44 π.μ. by ΣΠΙΘΑΣ


Σπίθας
:

- Αποτελεί ζήτημα πολιτικής ουσίας και δημοκρατικής αντίληψης, που αφορά στην αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και αποτελεί αναγκαιότητα να συζητηθεί η Σύμβαση στην Ελληνική Βουλή.

- Τα νέα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα διαμορφώνουν μια άλλη πραγματικότητα, που θα επηρεάσει και θα διαπεράσει όλα τα κοινωνικά μεγέθη και το πολιτειακό μας σύστημα.

Είναι υποχρέωση όλων των κομμάτων, να τοποθετηθούν ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας στο ελληνικό κοινοβούλιο και να καταθέσουν με υπευθυνότητα τις πολιτικές τους προτάσεις.

- Δεν μπορεί η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, να συνομιλούν τηλεφωνικά, να διαπραγματεύονται, χωρίς διαφάνεια και χωρίς να ενημερώνεται η ελληνική κοινωνία.

- Τα νέα οικονομικά μέτρα, αλλάζουν τις πολιτικές μας συμμαχίες, τις πολιτικές μας επιλογές και θα καθορίσουν, καταλυτικά, όλο το κοινωνικό και πολιτικό εποικοδόμημα για πολλά χρόνια.

Ενεχειρίζουμε, εν κρυπτώ, τον παρόν και το μέλλον μας, σε άγνωστες δυνάμεις, δημιουργώντας μια ολοφάνερη κοινωνική ανασφάλεια.
........................................Ανανεωτική Πτέρυγα:

Να αποφασίσει το κοινοβούλιο
11 Response to "Οι απόψεις των κομμάτων πρέπει να εκφρασθούν και να αναλυθούν στο ελληνικό κοινοβούλιο."

.
gravatar
Hades Says....

Εγώ θα το έθετα και μιαν άλλη προέκταση: δημιουργώντας μια ολοφάνερη κοινωνική τρομοκρατία.
Εξασφαλισμένη μέθοδος με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Πρόσεξε ένα απλό παράδειγμα: ας υποθέσουμε ότι ζορίζονται κεφαιακά οι τράπεζες. Ξέρεις τι είναι υποχρεωμένες να κάνουν μετά; Να απευθυνθούν σε όλους όσους έχουν δάνεια και ν'αρχίσουν να πιέζουν για αποπληρωμή. Ο θάνατος της αλεπούς έχει να γίνει. Οπότε το περνάνε από τώρα προς τα έξω αυτό, αρκούντως μεταμφιεσμένο και γίνεται η δουλειά.

Τον είδες τον Στρος Καν χθες; Σχεδόν συγκινημένος ήταν. Ξέρεις τι είναι να σε φωνάζει για μάσα η Ελλάδα με τις τόσες αβάντες αλλά τον πιο άχρηστο λαό που δεν μπορεί να τις εκμεταλλευθεί. θα σου αναφέρω ένα και μόνο ένα παράδειγμα: έρχεται αύριο μεθαύριο μια εταιρία εις το όνομα του ΔΝΤ και επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κυρίως ήλιο και αέρα. Η μόνη απαίτηση του ΔΝΤ είναι να κάνει λίγο τα στραβά μάτια η ΔΕΗ και να μην κάνει τη ζόρικη στον νέο επενδυτή (ειδάλλως δάνειο γιοκ). Έρχεται λοιπόν η νέα εταιρία και σου βάζει το μισό τιμολόγιο σε σχέση με τη ΔΕΗ. Αυτομάτως η ΔΕΗ πατώνει και ο ξένος επενδυτής βγάζει τα κέρατά του. Και μετά ως διά μαγείας εμείς θα αναρωτιώμαστε "μα πόσο άχρηστοι ήμασταν και δεν το κάναμε εμείς προ ετών;"

.
gravatar
Σπίθας Says....

Πόσα χρόνια επισημαίνω, ώστε να μην ξεπουληθεί ο εθνικός μας πλούτος, Hades;

Αυτό, το μεταφράζουν σαν "κρατικισμό", οι αδαείς και οι ευρισκόμενοι σε πλήρη σύγχυση.

Θύματα μιας πολυετούς προπαγάνδας, έχουν αφιονισθεί με τον ιδιωτικό τομέα, όταν όλα τα άλλα κράτη, κοιτούν την πάρτη τους..

Μιλώ για τις επιχειρήσεις που αφορούν την εθνική μας περιουσία.

Είμαι υπερ της μικτής οικονομίας.
Αλλά εδώ μας παίρνουν τα σώβρακα..και θα φωνάζουμε, "ζήτω", από βλακεία..

Δεν τα έχω πει,. αυτά;

Γιατί αποφεύγουν να μιλήσουν στη βουλή;
Δεν είναι τυπικό το θέμα.

Θα υποχρεωθούν να πάρουν θέση.!!

.
gravatar
Σπίθας Says....

Ξεμπλοκάρει επιτέλους η υποβρύχια διασύνδεση της Αττικής με την Εύβοια, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το «πράσινο φως» στη ΔΕΗ να υπογράψει τη σύμβαση κατασκευής του υποβρυχίου καλωδίου διασύνδεσης με τη
Nexans η οποία και είχε κερδίσει το διαγωνισμό.

Σε αυτούς τους ιδιώτες επενδυτές που κατέχουν τις αναξιοποίητες από παλαιά άδειες στην Εύβοια, περιλαμβάνονται οι ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΤΕΧ, Εndesa Ηellas, Ρόκας-Ιberdrola, Κοπελούζος, Gamesa, ΕΝΤΕΚΑ, κλπ.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη ; Ότι ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την αξιοποίηση των αδειών για κατασκευή αιολικών πάρκων, ισχύος 400 μεγαβάτ που κατέχουν στην Εύβοια πάνω από 10 εταιρείες, (ΤΕΡΝΑ, Ρόκκας, Acciona, Κοπελούζος, ΕΝΤΕΚΑ, κ.α)

προκειμένου η παραγόμενη από αυτά ενέργεια να πουληθεί εν συνεχεία στο εθνικό δίκτυο για να καλύψει κυρίως τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου.

«Ξεπαγώνει» η σύμβαση

Η εξέλιξη που άλλαξε τα δεδομένα είναι ότι προ ημερών το Ελεγκτικό Συνέδριο που τον Ιανουάριο είχε «παγώσει» την υπογραφή της σύμβασης ΔΕΗ - Nexans

[ ]
Έτσι, και εφόσον η σύμβαση υπογραφεί, για παράδειγμα, μέσα στο Απρίλιο, η πόντιση του καλωδίου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ακόμη και μέσα στο 2013.

Στο μεσοδιάστημα οι ιδιώτες επενδυτές, που σημειωτέον έχουν αναλάβει να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι την υποβρύχια διασύνδεση (αφού στην ουσία εκείνους εξυπηρετεί),

θα έχουν προλάβει να κατασκευάσουν
**τα αιολικά τους πάρκα, ώστε από το 2013 και μετά να αρχίσουν να πωλούν την παραγόμενη ενέργεια στο εθνικό σύστημα της χώρας.!![ ]

.
gravatar
Σπίθας Says....

Αυτά δεν είναι γνωστά, hades;

Πως γίνεται να παίζουν όλες οι γερμανικές εταιρείες, και όχι μόνο στα αιολικά, αλλά και αλλού, έτσι..δεν είναι;

Πως λοιπόν μας έχουν ζαλίσει, τα ΜΜΕ. με άλλα αντ' άλλων;

Η γερμανία δεν μας θέλει, αλλά επενδύει, ταυτόχρονα εδώ, έτσι;

.
gravatar
Σπίθας Says....

Πρίν δύο χρόνια , αυτά λέγαμε, αλλά δεν άρεσαν..
......................
Φώτης Κουβέλης:Κάθαρση μόνο με νέους πολιτικούς συσχετισμούς

"Προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής στη δημόσια ζωή είναι ο ανακαθορισμός των σημερινών πολιτικών συσχετισμών,

τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης,

μιλώντας σε προφεστιβαλική εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΝ

***στο στρατόπεδο Παύλου Μελά της Σταυρούπολης.
Του Θεόφιλου Σιχλετίδη

Όπως υπογράμμισε στην ομιλία του, η υπόθεση της Siemens μαρτυρά τη διαχρονική διαπιστωμένη εξάρτηση της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, κυρίως στη δικομματική έκφρασή του, από ποικιλώνυμα οικονομικά κέντρα.

Χαρακτήρισε μείζον πολιτικό ζήτημα τη χειραγώγηση της πολιτικής και την εκτροπή της από τη νομιμότητα και τους κανόνες της χρηστής διοίκησης..

Ο πολιτικός έλεγχος είναι επιβεβλημένος, για να οδηγήσει στην αλλαγή των δομών και των επί της ουσίας αξιών του πολιτικού συστήματος”

.
gravatar
Zaphod Says....

ασχετο
@hades
Περι ΔΕΗς. Παλι σε πιανω αδιαβαστο. Το μονοπωλιο της ΔΕΗς σπαει σιγα σιγα. Μπαινουν και άλλοι παροχοι στο παιχνιδι της παραγωγης/πωλησης ρευματος. Για οσο διαστημα μαλιστα η ΔΕΗ εχει μονοπωλιακο ποσοστο στην αγορα υποχρεουται να ειναι η ακριβοτερη.


@σπιθας
Η απαιτηση για συζητηση στην βουλη, αναλυτική ενημερωση των επιλογων, ευρεση και υποδειξη υπευθύνων και κατοπιν διεργσία δημοψηφίσματος ειναι νομίζω η σωστή επιλογη. Αρα η ανανεωτική πτέρυγα νμζ πως λανθάνει

.
gravatar
Σπίθας Says....

Eγώ λέω να πάει στη βουλή , να εκφραστούν οι απόψεις των κομμάτων και κατόπιν..
άμα, εφόσον και εάν,τότε δημοψήφισμα.

Που διαφωνούμε,zaphod;
Αφού τα κόμματα της αριστεράς υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ευθύνες και φωνάζουν "φέρτε τα λεφτά πίσω", τότε να τεθεί το θέμα, όπως λες.

Δεν νομίζω, ότι η πρόταση να πάει στη βουλή, αφαιρεί το δικαίωμα να ζητηθούν οι ευθύνες..και να υποδειχθούν οι υπεύθυνοι.

Αλλά, ας πάει πρώτα.

Όχι κατ΄ευθείαν δημοψήφισμα, για να πετάμε το μπαλάκι στο λαό και να αποποιούνται τις πολιτικές ευθύνες που έχουν, τα κόμματα και οι βουλευτές.

Γιατί εκλέγονται;
Για να μας ζητάνε συνεχώς να βγούμε στους δρόμους;

Και μετά;
Τα μέτρα τρέχουν, οι αποφάσεις παίρνονται και χρειάζονται επεξεργασμένες κοινοβουλευτικές προτάσεις για να στριμωχτούν εκείνοι που αποφασίζουν χωρίς τον στοιχειώδη διάλογο στην εθνική αντιπροσωπεία.

Δεν μιλώ για το γράμμα του νόμου, όπως καταλαβαίνεις, αλλά για την ουσία του πολιτικού ζητήματος.

.
gravatar
redteam Says....

Βρε Σπίθα καλημέρα. Κράζουν όλοι την Α.Π. στο enet.gr. Μήπως τελικά είναι σε άλλο πλανήτη; Μήπως τους έχει πάρει πρέπφα όλος ο κόσμος ότι ξεπουλημένοι; Λέω μήπως;

.
gravatar
Σπίθας Says....

@ redteam

Όχι, redteam, ίντα λες;
:))

"Όλοι"; Τρία άτομα, είναι..!

Ο ένας μας λέει "ρεφόρμες"
ο 'άλλος: "σταλινικούς"!
ο άλλος : "νεοφιλελεύθερους κυριλέ"

Άρα καλά, είμαστε:)

Στα σχόλια μου, όμως δεν απαντούν!
Την πάπια...

Χαρακτηρισμούς κάνουν, χωρίς επιχειρηματολογία:)

.
gravatar
Hades Says....

Zaph, ίσως να μην το έθεσα εγώ σωστά: περί ΔΕΗ δεν εννοούσα το μονοπώλιό της, αλλά μέσω του σπασίματος του μονοπωλίου την προώθηση νέων και πιο φτηνών τρόπων παραγωγής ενέργειας. Μιλάμε για τριπλή ζημιά δηλαδή. Το ότι το μονοπώλιο θα σπάσει τελείως σε όλους τους τομείς είναι δεδομένο. Το τι θα επακολουθήσει είναι το μέγα ερώτημα.

@Σπίθα
"Γιατί αποφεύγουν να μιλήσουν στη βουλή;
Δεν είναι τυπικό το θέμα.

Θα υποχρεωθούν να πάρουν θέση.!!"

Από τις σημαντικότερες κουβέντες που έχεις γράψει εδώ μέσα. Το ίδιο κάνουν σε όλα. Για ποιον λόγο η αριστερά που αυτοπροσδιορίζεται ότι είναι η μόνη που κόπτεται για τον λαό δεν έχει φέρει ποτέ θέματα όπως η άρση της βουλευτικής ασυλίας ή η αλλαγή του νόμου περί παραγραφής; Διότι θα χάσουν τα προνόμιά τους. Παρομοίως, γιατί δεν φέρνουν πρόταση για πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων; Διότι θα πρέπει να βγάλουν και τα δικά τους. Ή γιατί έχουν πλακώσει τις εξεταστικές επιτροπές; Διότι το κάνουν εκ του ασφαλούς. Κ.ο.κ. Και που'σαι, μην μου αναφέρεις κάποια ελάχιστα μεμονωμένα παραδείγματα βουλευτών, μιλάω καθαρά για κομματικές θέσεις πλέον.

Αναφορικα΄με τα παραδείγματα που λες, που διάολο να τα ξέρω όλ'αυτά; Αν και δεν εκπλήσσομαι με αυτ'α που γράφεις. Εσύ τα ξέρεις και καλά κάνεις και τα βγάζεις. Και κάτι μου λέει ότι μας έχουν πιάσει κι άλλο τον κώλο. Όμως ξέρεις κάτι; Δεν με ενδιαφέρει αν κάτι το είχαμε ξεκινήσει όταν το εγκαταλείψαμε προ πολλού. Ποιο είναι το αποτέλεσμα συνεπώς; Κανένα.
Κατά τα λοιπά μου αρέσουν πολύ εκείνες οι απόψεις που ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαμε και μόνοι μας.

.
gravatar
Σπίθας Says....

"Ποιο είναι το αποτέλεσμα συνεπώς; Κανένα."

Σπίθας

Μην το λες, αυτό.
1) Ποτέ δεν ξέρεις, ούτε μπορείς να προβλέψεις με βεβαιότητα.
Ισχύει η αρχή της ασυνέχειας. Ξέχνα την λογική των σταδιών και της συνέχειας.

2) Αυτό δεν είναι λόγος, ο καθένας μας να μην πράττει με γνώση και συνείδηση.

3) Κόκκοι άμμου είμαστε, σπόροι, ίσως.
Σπέρνουμε. Το έδαφος δεν είναι πρόσφορο.
Αλλά τίποτε, δεν μένει αμετάβλητο.

Απλά.