Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Ευκαιρία για ποιόν ; Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης.

Posted on 1:28 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

Μία από τις αγαπημένες φράσεις του πρωθυπουργού είναι αυτή που συνδέει την οικονομική κρίση με νέες ευκαιρίες. «Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία» είπε χαρακτηριστικά και χθες.

- Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 -

Δεν ακούγεται άσχημη σαν ιδέα. Το αντίθετο. Η κρίση θα μπορούσε πράγματι να μετατραπεί σε ευκαιρία. Αλλά ευκαιρία για ποιον και γιατί ; Γιατί εκεί ακριβώς είναι το ζητούμενο. Ποιοι θα ωφεληθούν από αυτή την κρίση, ποιοι θ' αρπάξουν τις νέες ευκαιρίες που πράγματι θα δημιουργηθούν. Σε κάθε κρίση αυτό συμβαίνει.

Αν κρίνουμε με βάση τα δεδομένα της περίπου δεκάμηνης κυβερνητικής θητείας, ευκαιρίες για τους πολλούς δεν υπήρξαν. Το αντίθετο.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης. Και η μοναδική ευκαιρία που δημιουργήθηκε γι' αυτούς ήταν να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση στην οποία βρίσκονται.

Ευκαιρίες προφανώς θα δημιουργηθούν για εκείνους που συγκεντρώνουν μεγάλο πλούτο ή προσβάσεις στα ισχυρά κέντρα εξουσίας. Πάσης φύσεως. Αυτοί σίγουρα θα έχουν την ευκαιρία να πολλαπλασιάσουν τον πλούτο αυτό και ήδη αυτό έχει αρχίσει να διαφαίνεται....

(συνεχίζεται)

No Response to "Ευκαιρία για ποιόν ; Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης."