Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ : "..υπάρχει έστω και υπόνοια για κάποιον ότι μπορεί να συνεργαστεί με αυτό το ΠαΣοΚ και αυτή την πολιτική του; "

Posted on 11:53 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

- Ο βουλευτής της "Δημοκρατικής Αριστεράς",
* Νίκος Τσούκαλης,

- μιλώντας την 1/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στους Βασίλη Πάικο και Μανώλη Κοττάκη,

μεταξύ άλλων είπε:

«Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία διατύπωσης πλήρους προγράμματος εναλλακτικής διεξόδου από την κρίση με αριστερό περιεχόμενο, διατυπώνεις τις γενικές σου αρχές οι οποίες σε διαφοροποιούν τόσο από τον φορέα στον οποίο βρισκόσουν -που να δικαιολογεί βεβαίως και την αποχώρησή σου- και, βεβαίως, οριοθετεί και τις θέσεις σου από τα άλλα κόμματα, που βρίσκονται προς τα δεξιά σου. Όταν, λοιπόν, ως γενικές διακηρύξεις διατυπώνουμε το δημοκρατικό σοσιαλισμό, τον αριστερό ευρωπαϊσμό, μεταρρυθμισμό και οικολογικό μετασχηματισμό, είναι προφανές...».

Δημοσιογράφος: Το ίδιο θα μπορούσε να πει και το ΠαΣοΚ, απαράλλαχτα, ως διακηρύξεις. Άσχετα αν πείθει ή όχι...


Ν. Τσούκαλης: «Δεν θα πω όχι, ότι θα μπορούσε να τα πει και το ΠαΣοΚ. Το θέμα είναι ότι δεν τα λέει, ότι με την πολιτική που ακολουθεί και με αυτά που καταγράφει, δεν τα λέει».


Δημοσιογράφος: Θέλετε να πείτε πως τα ειδικότερα έπονται...


Ν. Τσούκαλης: «Είναι προφανές...
Αυτές, λοιπόν, έστω και ως διακηρύξεις δεν υπήρχαν στο πρόγραμμα, στη φρασεολογία, στη φιλοσοφία και στην αντίληψη του Συνασπισμού και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυστυχώς».

Δημοσιογράφος: Χτες, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Τσίπρας, είπε -και νομίζω ότι σας αφορούσε αυτό και χρειάζεται απάντηση-, μιλώντας στον Γιώργο Παπανδρέου, ότι δεξιά και αριστερά έχουν αρχίσει να ανθίζουν διάφορα σενάρια εθνικής σωτηρίας, για τα οποία αναζητούνται πρόθυμοι δεξιόθεν και αριστερόθεν. Δηλαδή, είναι, με άλλα λόγια, τα «εξαπτέρυγα» που λέει ο κ. Καρατζαφέρης για άλλο λόγο. Τι απαντάτε επ' αυτού;


Ν. Τσούκαλης: «Όποιος, δυστυχώς, δεν έχει συνειδητοποιήσει ποια είναι η κατάσταση της χώρας αυτή τη στιγμή, πώς αναδιαρθρώνεται το πολιτικό σκηνικό... Και πώς θα πρέπει να έχουμε νέο τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, νέα εργαλεία αναλυτικά, ώστε να υπηρετήσουμε το μείζον που είναι το εθνικό συμφέρον και την ελληνική κοινωνία, τότε να μου επιτρέψετε να σας πω ότι τέτοιες αιτιάσεις, τέτοιοι χαρακτηρισμοί περί "εξαπτέρυγων"...».

Δημοσιογράφος: Αυτά τα είπε ο κ. Καρατζαφέρης...

Ν. Τσούκαλης: «Όχι, τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Το ΠαΣοΚ τι θέλει να κάνει; Θέλει να διευρυνθεί αμφίπλευρα και προς τη Νέα Δημοκρατία και προς την Αριστερά. Αλήθεια και να το θέλει, μπορεί να το κάνει;».


Δημοσιογράφος: Αισθανόσαστε πρόθυμοι προς αυτή την κατεύθυνση, αν παραστεί ανάγκη; Αυτό που υπαινίχθηκε ο κ. Τσίπρας;


Ν. Τσούκαλης: «Δεν υπάρχουν τρελοί αυτή την περίοδο. Για τρελούς ψάχνετε; Δηλαδή, αυτή τη στιγμή που η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα -για να μην πω περισσότεροι- του ΠαΣοΚ, ουσιαστικά βράζει, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει διέξοδο στα αδιέξοδα που έχει οδηγήσει το ΠαΣοΚ με την πολιτική του τη χώρα, υπάρχει έστω και υπόνοια για κάποιον ότι μπορεί να συνεργαστεί με αυτό το ΠαΣοΚ και αυτή την πολιτική του; Σας είπα κάτι προηγουμένως...No Response to "Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ : "..υπάρχει έστω και υπόνοια για κάποιον ότι μπορεί να συνεργαστεί με αυτό το ΠαΣοΚ και αυτή την πολιτική του; ""