Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

"Διερευνούμε τα στοιχεία και το περιεχόμενο συγκρότησης ισχυρού τραπεζικού δημόσιου πυλώνα."

Posted on 9:59 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

- 23/07/2010 -

Ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,
μετά τη συνάντηση με το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έκανε δηλώσεις όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Kεντρικό ζήτημα από τη σκοπιά των πολιτών, των εργαζομένων και ευρύτερα της χώρας είναι η συμμετοχή του τραπεζικού συστήματος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ διερευνούμε τα στοιχεία και το περιεχόμενο συγκρότησης ισχυρού τραπεζικού δημόσιου πυλώνα. Και τούτο για λόγους δημόσιου συμφέροντος, στην κατεύθυνση ανταγωνιστικής πίεσης στις ιδιωτικές τράπεζες στο μέτωπο των επιτοκίων και της ρευστότητας καθώς και της διοχέτευσης μέρους της αποταμίευσης στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προτεραιοτήτων.

Ο πυλώνας αυτός δεν μπορεί παρά στις σημερινές συνθήκες να προκύπτει μέσα από τη σύμπραξη Εθνικής, ΑΤΕ, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Θα πρέπει να συνδυάζει ταυτόχρονα μέτρα εξυγίανσης και ανταγωνιστικότητά του στον εθνικό και διεθνή χώρο.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ενημερώσει με σαφήνεια για τις επιλογές της και τις διαδικασίες που προτίθεται να ακολουθήσει.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ υπογραμμίζει ότι ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος έχει ανάγκη συγχωνεύσεων ούτως ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα όμως είναι αναγκαίο...[ ]

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ. Γ.Σίδερης τόνισε:

«Ζητήσαμε σήμερα να δούμε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, σχετικά με την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του Ταχ. Ταμιευτηρίου. Τον ευχαριστούμε κατ’ αρχήν που μας δέχτηκε, να ακούσει τις απόψεις των εργαζομένων σχετικά με αυτή την πρόταση.

Τονίσαμε στον κ. Πρόεδρο, ότι η πρόταση αυτή είναι και αστεία και προκλητική διότι δεν είναι δυνατόν με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου τα οποία έχει πάρει η Πειραιώς από το πακέτο των 28 δις και από το Τ.Ταμιευτήριο 350 εκατομμύρια μέσω διατραπεζικής αγοράς, να κάνει πρόταση εξαγοράς του Τ.Τ .

Θεωρούμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση...[ ]


No Response to ""Διερευνούμε τα στοιχεία και το περιεχόμενο συγκρότησης ισχυρού τραπεζικού δημόσιου πυλώνα.""