Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ευθύνες της ΝΔ για τη σημερινή θέση της χώρας δεν παραγράφονται επειδή απομακρύνθηκε από τη κυβέρνηση.

Posted on 9:25 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: "Οι πολίτες απορρίπτουν όλο και περισσότερο την πολιτική υποκρισία, την απόκρυψη των ευθυνών, τα συνθήματα και τη παραπλάνηση"

- ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ.ΣΑΜΑΡΑ
17/09/2010


Οι ευθύνες της ΝΔ για τη σημερινή θέση της χώρας δεν παραγράφονται επειδή απομακρύνθηκε από τη κυβέρνηση. Ούτε οι “αντιμνημονιακοί” ελιγμοί της ηγεσίας της παραπλανούν τους πολίτες για την πολιτική που προτείνει. Οι όποιες προτάσεις της ΝΔ θα κρίνονται πάντα ως αναξιόπιστες όσο δεν συνδυάζονται με σαφή αποτίμηση των πεπραγμένων των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Χθες ο κ. Σαμαράς δεν βρήκε μια κουβέντα να πεί για το πελατειακό κράτος της σπατάλης και της διαφθοράς που έστησαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Απέφυγε την παραμικρή αναφορά στη παραοικονομία και στην ανάγκη δίκαιου καθολικού φορολογικού συστήματος. Αποδεικνύει έτσι ότι η νέα “υπέρβαση” που επιχειρεί είναι στη πραγματικότητα η αναβίωση του ίδιου κράτους και του οικονομικού μοντέλου που οδήγησε τη χώρα στην υπερχρέωση. Και οδηγεί σήμερα στην προκλητική κοινωνική αδικία να ξεχρεώνουν οι μη-έχοντες την ανευθυνότητα και τις σπατάλες πολυτελούς κατανάλωσης των πάσης μορφής προνομιούχων.

Η κοινωνία έχει ανάγκη μια δημοκρατική εναλλακτική διέξοδο από την οικονομική κρίση δίκαιη με στόχο σύγχρονες αναπτυξιακές προτεραιότητες. Η κυβέρνηση βαρύνεται με την ευθύνη ότι διατηρεί το πελατειακό κράτος και δεν συγκρούεται με με τη παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή.

Οι πολίτες απορρίπτουν όλο και περισσότερο την πολιτική υποκρισία, την απόκρυψη των ευθυνών, τα συνθήματα και τη παραπλάνηση._

http://www.ananeotiki.gr/el/readText.asp?textID=5084

12 Response to "Οι ευθύνες της ΝΔ για τη σημερινή θέση της χώρας δεν παραγράφονται επειδή απομακρύνθηκε από τη κυβέρνηση."

.
gravatar
akrat Says....

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΩ


ΜΑ ΣΟΒΑΡΑ Η ΝΔ ΦΤΑΙΕΙ ????????????


ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΕΣΤΕ....

ΤΕΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΝΔ.......

ΑΙΝΤΑ...

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Δημοκρατική αριστερά
δεν είπε κουβέντα ο πρωθυπουργός

Η Δημοκρατική Αριστερά για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ

- "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ επισημαίνει δύο επείγουσες προτεραιότητες αλλαγής στην οικονομική πολιτική: την αύξηση των δημοσίων εσόδων και τη καταπολέμηση της ακρίβειας.

Δυστυχώς γι΄ αυτούς τους στόχους ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν είπε ούτε μια κουβέντα"

αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με την οποία σχολιάζει την ομιλία του κ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ,
η Δημοκρατική Αριστερά. "

- " Όσα αισιόδοξα μηνύματα και αν προσπάθησε να δώσει ο κ. Πρωθυπουργός για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας η πραγματικότητα είναι τόσο κραυγαλέα και επίμονη και οι επιπτώσεις της διακυβέρνησης τόσο χειροπιαστές και αρνητικές για τους Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να με κανένα τρόπο να εξωραϊστούν"

αναφέρει επίσης η Δημοκρατική Αριστερά, συμπληρώνοντας ότι ..

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ :

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗ

Η κυβερνητική απόφαση για τη φορολογική περαίωση επιβραβεύει σκαδαλωδώς όποιον έχει αποκρύψει υψηλά εισοδήματα και έσοδα και γι αυτό ωθεί πολίτες και επιχειρήσεις στη φοροδιαφυγή.

Πρόκειται για καταστροφική επιλογή που ακυρώνει εξαγγελίες και ελέγχους, πολιτική που ευνοεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Είναι πανηγυρική παραίτηση του δημοσίου από τον έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων και θα υπονομεύσει για πολλά χρόνια κάθε προσπάθεια οικοδόμησης υπεύθυνης σχέσης κράτους - πολίτη....

.
gravatar
Ασκαρδαμυκτί Says....

Προσπαθώ να θυμηθώ αν Κουβέλης και Σαμαράς ήταν μέλη του ίδιου Υπουργικού Συμβουλίου...

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Λάθος ψάχνεις.

Όταν Παπανδρέου και Σαμαράς ήταν συμφοιτητές στο Amherst.

Στην πόλη των πέντε κολεγίων, όπως αποκαλούνταν η περιοχή, λόγω της φιλοξενίας του Αmherst Collge, του University of Massachusetts Amherst, του Hampshire, του Mount Holyoke και του Smith - τεσσάρων liberal arts σχολών και ενός πανεπιστημίου - σφυρηλατήθηκαν οι φοιτητικές φιλίες. Φιλίες που συνήθως κρατούν χρόνια.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκρυψε ποτέ τη στενή φιλία του με τον Παπανδρέου από τα χρόν ια του πανεπιστημίου.

Σε συνέντευξη του στους «Νew York Times», τον Απρίλη του 1985, έλεγε στον δημοσιογράφο Χένρι Καμ: «Οταν οι συνάδελφοι μας βουλευτές μάς βλέπουν να καθόμαστε και να κρυφογελάμε με τον Γιώργο, δεν μπορούν να διανοηθούν ότι δεν μιλάμε για πολιτικά..

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Αν συνεχίσεις, αυτά τα σχόλια, Ασκαρ

που δεν εμπεριέχουν πολιτική ούτε χιούμορ, τότε θα τρώς κόψιμο, κατ'ευθείαν και χωρίς άλλη ειδοποίηση.

όταν σε σε λογοκρίνω, τότε να ψάχνεις και να αναρωτιέσαι, τι βλακεία έκανες.

Η λογοκρισία είναι γιατί τάχω βαρεθεί, πια αυτά, μπουμπούνα..

.
gravatar
Ασκαρδαμυκτί Says....

Σπιθάκο, εγώ έχω σπουδάσει, έχω πάει διακοπές, έχω κολλητούς, γκόμενες κλπ, και τα έχω πιεί με άτομα απ' όλους τους πολτικούς χώρους!
Αυτό δεν δηλώνει τίποτα για τις πολιτικές απόψεις ούτε τις δικές μου ούτε και των άλλων.

Η συμμετοχή του Κουβέλη στην κβέρνηση Μητσοτάκη υπήρξε συνειδητότατη και πολιτικότατη πολιτική επιλογή, πράξη και συμπεριφορά!
Η συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο Υπουργικό Συμβούλιο δεν είχε καμία σχέση με τη συμμετοχή σε ένα φιλικό δείπνο, όπου παρευρίσκονται άτομα διαφορετικών πολιτικών χώρων.

Όσο προσπαθείτε να ξορκίσετε το παρελθόν σας, τόσο θα σας κυνηγάει!

Αντί, λοιπόν, να εξοργίζεστε και να απειλείτε με κατασταλτικά μέσα, ελάτε να εξομολογηθείτε στον πατέρα-Άσκαρ!

Κάνω δημόσια πρόσκληση-πρόκληση: να δεχτεί ο Κουβέλης να του πάρω συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στο ιστολόγιό μου!

Εδώ και τώρα, χωρίς φόβο και πάθος!

.
gravatar
Ασκαρδαμυκτί Says....

Και σας υπόσχομαι πως δεν θα τον κάνω τελείως ρόμπα!
Αν ρίξει λίγο τον εγωισμό του και ζητήσει επιτέλους συγγνώμη απ' τον κόσμο της κεντροαριστεράς, θα του διαβάσω συγχωρητική ευχή...

.
gravatar
Ασκαρδαμυκτί Says....

Ρε`Σπίθα μέσα έπεσες!

Το πρωί είχα έναν πελάτη, έχει ένα ψιλικατζίδικο ο καημένος, είναι καταχρεωμένος στις τράπεζες, με ρωτούσε για τον εξώδικο διακονισμό των χρεών κλπ κλπ

Στο τέλος, επειδή δεν είχε μία, με πλήρωσε με δύο καφάσια μπύρας!

Αυτά κατεβάζω τώρα...

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

..δεν κουράστηκα πολύ για να το φανταστώ,

απλά, πράγματα, ξέρω την κάθε στροφή του σταματημένου μυαλού σου.!