Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Εκβιασμοί

Posted on 6:08 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

- ..." ΕΙΝΑΙ η αρχή ενός νέου εκβιασμού για το μέλλον της χώρας μέσα στην ευρωζώνη. Η κυβέρνηση δεν έσπευσε χθες, που εμφανίστηκαν τέτοιες φωνές, να κόψει εντελώς «το βήχα» σε τέτοια σενάρια. Αφησε με μισόλογα να πλανώνται στον αέρα τέτοιες σκέψεις, μεταβιβάζοντας τον δυνάμει εκβιασμό από τις πλάτες της στους Ελληνες πολίτες."


Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ

Η κυβέρνηση βρίσκεται τώρα μπροστά στο σύνολο των ευθυνών της απέναντι στη χώρα. ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ, πέρυσι, και αφού έχασε πολύτιμο χρόνο μέχρι τον Δεκέμβριο, συμφώνησε, «με τις πλάτες» του ΔΝΤ, χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση, το Μνημόνιο Ι με την τρόικα.

Πέραν «των εύκολων» μέτρων, με οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η κυβέρνηση και η τρόικα έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις τους, η ύφεση θέριεψε και η χώρα προχωρεί κανονικά στην «αποθέρμανση» της οικονομίας της.

ΠΡΙΝ από λίγους μήνες, η τρόικα απαίτησε θορυβωδώς την αποκρατικοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνηση αντέδρασε κατ' αρχάς, ως «θιγόμενη», στη συνέχεια, με την τρύπα του χρέους να διογκώνεται, ύψωσε η ίδια τη σημαία της αποκρατικοποίησης και μόλις προχθές δεσμεύτηκε, ζητώντας τη συναίνεση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων σε μια συνολική λεηλασία δημόσιας περιουσίας και περαιτέρω υποβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών...


συνέχεια/

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=278815

No Response to "Εκβιασμοί"