Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Φ. Κουβέλης: "Οι πολίτες με τις συλλογικές τους διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις αξιώνουν λύσεις"

Posted on 7:14 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

- Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς , Φ. Κουβέλη, για τις κινητοποιήσεις των πολιτών.

Οι πολίτες με τις συλλογικές τους διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις αξιώνουν λύσεις και διεκδικούν την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι του κομματικού.

Η χώρα χρειάζεται πρόγραμμα ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ύφεσης, προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, δίκαιη κατανομή των βαρών.30/ 05 / 2011

6 Response to "Φ. Κουβέλης: "Οι πολίτες με τις συλλογικές τους διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις αξιώνουν λύσεις""

.
gravatar
Αστερόεσσα Says....

Πολύ γενικόλογη δήλωση και χιλιοειπωμένη, ακούγεται σχεδόν ξύλινη. Πιθανόν να απαντήσω με ανάρτηση.

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Το σύνολο, των πολιτικών ηγετών αλλά και των βουλευτών "περιφρονούν" το γεγονός ως απολιτικ εκδήλωση ( εκτός ενός -δυο..)

Δεδομένου, ότι οι διαδηλωτές δεν θέλουν κομματικές κηδεμονίες ( σωστά..) νομίζω ότι η δήλωση του κ. Κουβέλη είναι σωστή.

.
gravatar
Αστερόεσσα Says....

Τουναντίον, ακόμα και στην πιο απολίτικη εκδήλωσή του είναι ό,τι πιο πολιτικό έκανε η Ελλάδα τελευταία. Αδιαφορώ αν οι πολιτικοί ηγέτες το "περιφρονούν", δεν είπα ότι η δήλωση Κουβέλη δεν είναι η σωστή, είπα ότι είναι γενικόλογη. Ομοίως γενικόλογος παραμένει και ο λόγος της Αριστεράς, κι αν αυτό δε συνειδητοποιηθεί, θα χάνει διαρκώς κι άλλο έδαφος.

Το "μήνυμα" που οφείλει και η Αριστερά να λάβει είναι ότι δε μιλάει πια στις καρδιές. Παλιά, τουλάχιστον αυτό ήταν δεδομένο.

.
gravatar
Αστερόεσσα Says....

Τα πρακτικά της πρώτης λαϊκής συνέλευσης εδώ: http://real-democracy.gr/node/47
Δεν ξέρω κατά πόσον ο κόσμος εκφράζει την πολιτική του βούληση, πάντως αποφάσισε να φτιάξει κοινωνία εκ νέου, μιλώντας από καρδιάς.

Όποιος έχει μάτια και αυτιά, ας δει κι ας ακούσει. Το κράξιμο που έφαγαν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ακούστηκε μέχρι τη Δανία. Μετά απ'αυτό, μπορούμε να μιλήσουμε για κηδεμονίες κομμάτων και πόσο "πολιτικό" μπορεί να είναι το ξεσήκωμα του κόσμου. Ή ήταν πολιτικό το 2008 επειδή φάνηκε να βολεύει κυρίως την παρέα του Τσίπρα, επειδή νόμισε ότι ήταν διαχειρίσιμο και τώρα ξαφνικά 3 μόλις χρόνια μετά απεκδύθηκε κάθε πολιτικό μανδύα;

Ξυπνήστε πριν να είναι πολύ αργά, ομιλώ καλοπροαίρετα, ο Φώτης Κουβέλης μου είναι συμπαθής, αλλά οι νέοι του ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές θα είναι αυτοί που θα ρίξουν ψήφο ανάγκης μεταξύ (μικρών) κακών προκειμένων και φόβου ανόδου ακροδεξιών κομμάτων. Ένας ακόμη μύθος που αναμοχλεύεται συνήθως προεκλογικά κι έχει τόση ισχύ και νόημα όσο ένα τσουβάλι σάπιες πατάτες.

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Οι συνδικαλιστές έχουν παραμείνει στο συντεχνιακό και έχουν πολλές ευθύνες..
Είχαν δυνατότητες να προωθήσουν θέματα διαφάνειας αλλά δεν το έκαναν..

Το θέμα, όμως δεν εξαντλείται εκεί.

Ο δημόσιος τομέας, δεν ανήκει στους συνδικαλιστές, ούτε στους εργαζόμενους, ούτε στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Ανήκει στην κοινωνία και απαιτείται μια δημόσια διοίκηση που θα συγκεράσει τον δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα σε μια αναπτυξιακή πολιτική..

Τάχουμε πεί, αυτά.

Παρόλα, αυτά,..

"Σύμφωνα πάντως με τα διαθέσιμα στοιχεία από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, τα ελληνικά νοικοκυριά απολαμβάνουν τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ όλων των οικιακών καταναλωτών των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Στην Αθήνα, η τιμή της κιλοβατώρας (μέσος όρος) είναι μόλις 11,54 λεπτά,

όταν στο Παρίσι όπου η παραγωγή είναι φτηνή λόγω των πυρηνικών εργοστασίων είναι 13,19 λεπτά,

ενώ στο Βερολίνο φτάνει τα 22,78 λεπτά

και στην Κοπεγχάγη ξεπερνά τα 28,6 λεπτά του ευρώ."

.
gravatar
Αστερόεσσα Says....

Δε ζήτησα το μανιφέστο της ΔΗΜΑΡ ούτε ανακεφαλαίωση των ελληνικών προβλημάτων (όπου ούτε σ'αυτά είδα στα μακροσκελέστατα σχόλιά σου συγκεκριμένες απαντήσεις). Αυτά όποτε θέλω μπορώ να τα βρω.

Τοποθετήθηκα επί της δήλωσης του Φ. Κουβέλη, η οποία μου αφήνει ένα αίσθημα ανεπάρκειας, αν και μέσα στα αρμόζοντα πλαίσια δήλωσης πολιτικού.

Ευχαριστώ ωστόσο για τον κόπο να απαντήσεις. :)