Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Φ. Κουβέλης: «Ναι» σε ιδιωτικοποίηση ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ. " Όχι " στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Posted on 12:52 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

- ΣΚΑΪ.gr./ Κυριακή με Δράση


- Κουβέλης: «Ναι» σε ιδιωτικοποίηση ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ-


- Ανοιχτά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων ορισμένων ΔΕΚΟ όπως ο ΟΔΙΕ ή ο ΟΠΑΠ αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει την ανάγκη αναδιαρθρώσεων. Έχει πει όχι μόνο στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, που έχει ιδιαίτερη θέση στο ενεργειακό πρόβλημα, ιδιαίτερα κρίσιμο κοινωνικόπολιτικά» τόνισε.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι το κόμμα του συμφωνεί στο να αποκρατικοποιηθεί ο ΟΔΙΕ και ο ΟΠΑΠ με κριτήρια το δημόσιο συμφέρον, γιατί ο ΟΠΑΠ αποδίδει 800 εκατ. ευρώ με 900 εκατ. ευρώ το χρόνο. «Το τίμημα για τον ΟΠΑΠ να είναι στοιχείο ικανής επένδυσης και απόσβεσης» δήλωσε.

Για το Βαρόμετρο τόνισε ότι «πολιτικό σύστημα είχαμε στην Ελλάδα, πλην όμως, με δεδομένη την οικονομική κρίση κατέγραψε τα όρια του και τούτη την ώρα αποσυντίθεται. Το ζήτημα είναι πώς θα γίνει ανασύνθεση, γιατί με παλιά στοιχεία δεν γίνεται. Η ανασύνθεση πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας».

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η Αριστερά όπως την ξέρουμε απαξιώνει με τον πολιτικό της λόγο μία νεοφιλελεύθερη πολιτική, αλλά αυτό δεν αρκεί από μόνο του.

«Με φθαρμένα εργαλεία δεν μπορείς να ερμηνεύσεις το σήμερα, πολύ περισσότερο με μεγέθη που εμφανίζονται για πρώτη φορά» τόνισε για τη στάση των δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς.

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «πρέπει να αναζητηθεί κοινός τόπος και όχι ακροάσεις απόψεων».

«Έχω καταθέσει 28 θέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεν έχει αναζητηθεί κοινός τόπος, λέμε όχι στις ακροάσεις απόψεων».

Πρόσθεσε ότι μεταξύ κυβερνώντος κόμματος και ΔΗΜΑΡ υπάρχει διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων για την αντιμετώπιση του ελλείμματος.

No Response to "Φ. Κουβέλης: «Ναι» σε ιδιωτικοποίηση ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ. " Όχι " στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ."