Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ

Posted on 1:41 π.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

- Κυκλοφόρησε ο Μετρονόμος με αφιέρωμα στους αδερφούς Κατσιμίχα και CD single!
Μετρονόμος τεύχος 44

Αφιέρωμα

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας

Το 44ο τεύχος του Μετρονόμου είναι εξ' ολοκλήρου αφιερωμένο στους αδελφούς Κατσιμίχα. Για πρώτη φορά στην ιστορία των σημαντικότερων, από τη δεκαετία του '80 και μετά, τραγουδοποιών της ελληνικής σκηνής επιχειρείται ένα εκτενές αφιέρωμα στη ζωή και το έργο τους. Μουσικολογικά άρθρα και μαρτυρίες δημιουργών και στενών συνεργατών τους επιχειρούν να φωτίσουν τις πολλαπλές πλευρές της τραγουδοποιίας τους (τη σχέση τους με το ροκ, την παράδοση, το λαϊκό τραγούδι, την ποίηση κ.ά.) δημοσιεύοντας παράλληλα άγνωστες ιστορίες γύρω από τα χρόνια τους στη Γερμανία, την πρώτη τους εμφάνιση στο Φεστιβάλ της Κέρκυρας το 1982, την ηχογράφηση των θρυλικών «Ζεστών ποτών» κ.ά. συνοδευόμενα από σπάνιο και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό. Το αφιέρωμα ξεκινά με μια βαθιά προσωπική πολυσέλιδη συνέντευξη των ίδιων των αδελφών Κατσιμίχα.

Το περιοδικό συνοδεύεται από ένα cd single με ένα καινούριο τραγούδι του Πάνου Κατσιμίχα που ερμηνεύει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με τον τίτλο «Δως μου απ΄ το κουράγιο σου» (Ο πυγμάχος).

Επιμέλεια Αφιερώματος: Σπύρος Αραβανής, Θανάσης Συλιβός

http://metronomos.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

4 Response to "ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ"

.
gravatar
ο δείμος του πολίτη Says....

Οι Κατσιμιχαόι είναι από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα. Αυτή τους η σεμνότητα, η αριστερή -αιρετική σίγουρα- προσέγγιση... (ειδικά εκείνες οι "τρύπιες σημαίες")