Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Εκλογές και μετεκλογική περίοδος

Posted on 4:14 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Αφού κορόϊδευαν επί χρόνια για να μαζεύουν ψηφοφόρους και πελατεία, ενώ άλλαζαν θέσεις και πελατεία ανά 3ετία και κάτι, ενώ μας ταλαιπωρούσαν όλους μας επί 35 χρόνια. Και αυτούς που τους ήθελαν,  αλλά και εκείνους που  δεν τους ήθελαν, ποτέ τους, μιας και υπήρχαν και αυτοί, ας μην ξεχνιώμαστε.

Έφτασε και η ώρα της αποπληρωμής, του "κάνω ταμείο ", τουτέστιν.

Το ταμείο έστειλε  λογαριασμό.

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε   ( μέσω  μνημονίων και ΔΝΤ) και έστειλαν την καυτή πατάτα, απνευστί και παραχρήμα, που αλλού; Στην ελληνική κοινωνία. Σε όλους, ανεξαιρέτως; Όχι, βέβαια, αλλά επιλεκτικά, αλα καρτ, όπως πάντα.

Μόνο στα  στρώματα της κοινωνίας εκείνα που μπορούσαν να αποτελέσουν το εύκολο θύμα και το "πειραματόζωο" για τα περαιτέρω. Στους μισθωτούς, στους νέους, στους συνταξιούχους, στους μικροεπαγγελματίες, κ.λ.π.

Με  ηλίθια οικονομικά  μέτρα λιτότητας συνέθλιψαν την αναιμική ελληνική οικονομία, η οποία φτάνει να διανύει την 5η συνεχόμενη χρονιά ύφεσης. Το ποσοστό ανεργίας από το 9% το 2009 εκτινάχθηκε στο 21% σήμερα και έπεται συνέχεια. Τσακίζοντας  αλύπητα, πρώτα τους νέους, μετά μισθωτούς, συνταξιούχους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. 

Είναι αυτό που είχα ονομάσει: πολιτική λουκέτων 


Προεκλογική περίοδος και εκλογές

1. Από  42% (+ ) ...έκαστος σαν πρώτο κόμμα  

 (τόσο  έπαιρναν, μια ο ένας και μια ο άλλος συνέταιρος,  σε όλες τις προηγούμενες εκλογές )  

Aπό 75% - 80%, ( τόσο περίπου έπαιρναν αθροιστικά )


2.  Λένε ότι αύριο, θα δούμε :
Τα συνεταιράκια στο  40% (-..άθροιστικά, πιά! 
(και πολύ τους πέφτει... )  


Ξαφνικό ταρακούνημα, μήπως,  που θα τους ξυπνήσει από την νιρβάνα της εξουσίας  και της πολιτικής τους αφασίας.(;Δεν το βλέπουμε
Βιαίως έπεσαν στο "κενό" οι συνοδοιπόροι, φίλοι και ψηφοφόροι τους. 


- Ποιό, όμως, είναι το μεγάλο ερώτημα που προέκυψε, αιφνιδίως, σ'αυτές τις αναπόφευκτες εκλογές της 6ης Μαίου για τους "ανυποψίαστους πολίτες "; 

- Ε, λοιπόν, δεν είναι:    " και τώρα ποιόν ψηφίζουμε ; "

-  Αλλά το :  " ποιός είμαι εγώ και τι ψηφίζω".


Θέλει κάποιο χρόνο και κάμποση σκέψη για να καταλάβεις ποιός είσαι και τι ψηφίζεις, αν μέχρι τώρα, δεν σου χρειάστηκε ποτέ σου να το ψάξεις.

- Μαγικές λύσεις, δεν υπάρχουν. ( Κανόνας 1ος)

 -Σωτήρες δεν υπάρχουν. Αν κάποιοι νομίζουν ότι τον βρήκαν, τότε πες τους να μας φέρουν και ένα χωνευτικό. Έτσι, για το μετά. ( Κανόνας 2ος )

- Οι απανταχού σκρούτζηδες θα τσιτωθούν, θα ασφαλίσουν τα σεντούκια τους και θα απειλούν. ( Κανόνας 3ος)


Έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία, δικέ μου.

Δεν βρέθηκε, ακόμη,  μαγική πηγή που λύνει προβλήματα ούτε εκείνη  με τις ανοικτές κάνουλες χρημάτων. 

Φινίτο.


Κόμματα προγράμματα και διέξοδοι

Τα κόμματα είναι μια κουταλιά από το πιάτο της κοινωνίας μας ή όπως λέμε αλλιώς: " εικόνα σου είμαι κοινωνία  και σου μοιάζω ".

Αφού λέμε και ξαναλέμε ότι το πολιτικό σύστημα νοσεί και αμφισβητείται στο σύνολό του, τότε και τα κόμματα νοσούν. Άλλα κόμματα είναι βαριά άρρωστα, τάπαμε πιο πάνω,  άλλα παραπαίουν,  άλλα την βγάζουν δεν την βγάζουν, άλλα το παλεύουουν κουτσά -στραβά και άλλα το παλεύουν όπως ξέρουν και μπορούν και πάει λέγοντας.  

Το 80% θεωρεί ότι τα μέτρα είναι λάθος, δεν τα θέλει. Αλλά δυσκολεύεται, στο δια ταύτα, και στο τι γίνεται μετά από την ημέρα των εκλογών, δικαίως.
Οι προγραμματικοί λόγοι των υπολοίπων κομμάτων,  δεν έχουν έτοιμο πακέτο λύσεων. Μα αν είναι δυνατόν να υπάρχει έτοιμη και ικανή λύση; Δεν υπάρχει, ούτε για ανέκδοτο, δεν μπορούμε να το πούμε. 

Μήπως  είναι λύσεις αυτά που λέγανε και μας λένε οι κατέχοντες την εξουσία; " Έχετε λύση; Κοίτα ποιός μιλάει.!!Προτάσεις

Καλύτερες προτάσεις υπάρχουν, σίγουρα, καλύτεροι και εντιμότεροι υπάρχουν σίγουρα.

Η πρώτη αναγκαιότητα και προυπόθεση για τα υπόλοιπα είναι να φύγουν, όλοι εκείνοι που λεηλάτησαν και απέτυχαν παταγωδώς. Τέλος, σ´ αυτό.
Υπάρχουν κόμματα που δίνουν διέξοδο για μια μέρα ( αυτή των εκλογών) ώστε να ξεφύγουν από τα δεσμά του δικομματισμού όσοι "δυσκολεύονται"


Υπάρχουν όμως και τα κόμματα μακράς πνοής που είναι ικανά να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν για τα επόμενα χρόνια και όχι για τις επόμενες ημέρες. 

Και αυτά είναι τα κόμματα της αριστεράς. 
 Με κάποιες βασικές προυποθέσεις, όμως.


* Είναι μια καλή ευκαιρία, επίσης για τους Ο-Π, αλλά και για το νεοσύστατο κόμμα των πειρατών ( ελευθερία στην έκφραση και στο διαδίκτυο )* Αριστερά κόμματα και βασικές προυποθέσεις

Αρκεί να κατανοήσουμε ότι δεν θα καταληφθούν χειμερινά ανάκτορα, αν χάσει ο δικομματισμός, αλλά ετοιμόρροπα στέκια και οικοδομήματα που απαιτούν πλήθος εργασιών και εποικοδομητικών συνεργασιών.

Και εδώ οι ηγεσίες των κομμάτων πρέπει να αντιστοιχηθούν με τις απαιτήσεις των πολιτών και της κοινωνίας, γιατί προς το παρόν δεν είναι έτοιμες. Αυτό το ξέρουν, επίσης το ξέρουμε και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο που θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον. Από την Δευτέρα και μετά.

Οι ηγεσίες των κομμάτων να μην  αρχίσουν τα τρολαρίσματα και χάσουμε το παιχνίδι πριν ακόμη αρχίσει. Από την Δευτέρα και μετά, θα κριθούμε όλοι μας, κόμματα, πολίτες, πολιτικοί και κυρίως οι ηγεσίες των κομμάτων.


 


No Response to "Εκλογές και μετεκλογική περίοδος"