Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Μα τον Αρσένη..;

Posted on 2:31 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

Περίπου το 20% από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ. Την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος,  ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό. 

Η πρόταση εξέπληξε και προκάλεσε πάμπολλα σχόλια στα social media, ενώ πολλοί δεν μπορούν να το χωνέψουν (  Zaphod, σόδα.- P ) θα δεις πολλά στην συνέχεια.

Γιατί τόσος ντόρος;

Ίσως επειδή η ΔΗΜΑΡ δεν αποδείχτηκε  "δεκανίκι" . Έτσι πίστευαν ή έτσι τους βόλευε ;  Αντέδρασε η ΔΗΜΑΡ, ενώ προσωπικά ο Φ. Κουβέλης ( το ήθος και  η ηπιότητα έχουν και τα όρια τους ) το χαρακτήρισε σαν   "πολιτική ανηθικότητα". 

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια, αλλά κάνει καλά την δουλειά της και δεν έχουμε  ενδείξεις να αλλάζει στο άμεσο μέλλον.  Συνηθισμένη τακτική, η "δημιουργία εχθρών", η κριτική "δίκην προθέσεων" και η υπερβολική δημαγωγία που μας διακρίνει.

Ίσως επειδή δεν αποδέχονται ότι στο ενδιάμεσο της αναγκαιότητας και της ελευθερίας, δοκιμάζεται η στάση μας, η αξιοπίστία και η ύπαρξη μας.

Ίσως επειδή δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Πρόσφατα σε άρθρο τους οι FT παρουσίασαν και ανέλυσαν κατά την άποψή τους τα 4 πιθανά σενάρια  και τις επώδυνες συνέπειες τους. 

Ίσως όλα μαζί αφού η δημοκρατία είναι το δυσκολότερο από τα υπάρχοντα πολιτεύματα. 

5 Response to "Μα τον Αρσένη..;"

.
gravatar
ο δείμος του πολίτη Says....

Επί Αρσένη έφαγα μπόλικο ξύλο από ΜΑΤ σε διαμαρτυρίες κλπ. Ωστόσο, αναλαμβάνομαι την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να "χτυπήσει" στο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω αν υπήρχε άλλος που να έχει πείρα και να σηματοδοτεί το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ, ίσως έπρεπε να το ψάξουν καλύτερα κι όχι εκείνον που έβριζαν προ ετών. Αλλά πολιτική είναι εδώ και συναισθηματισμοί δε χωρούν (ειδικά όταν έχεις απέναντί σου το Σαμαρά και την αδιάφορη Αλέκα).

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Σαμαράς ή Τσίπρας, δλδ ;

"Αναφερόμενος στο μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αναδειχθεί κυβέρνηση θα είναι να το σκίσει, καθώς η συμφωνία έκλεισε χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός «που το απονομιμοποίησε με την ψήφο του»

Προειδοποίηση Φ. Κουβέλη για «κακέκτυπο δικομματισμού»

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

«Θυσίες με όριο αλλιώς… δραχμή»!

"Για πρώτη φορά δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Ποντίκι» φέρνει στο προσκήνιο τι ακριβώς σκέφτεται η κοινή γνώμη σε σχέση με το περίφημο (και εντελώς πλαστό, κατά τη γνώμη μου), δίλημμα μεταξύ ευρώ και δραχμής.

Δεν νομίζω ότι το αποτέλεσμα αποτελεί «έκπληξη» για όσους έχουν έστω και ελάχιστη κοινή λογική. Πράγματι, η συντριπτική πλειονότητα έλκεται πολύ περισσότερο από το ευρώ. Μόλις το 7% των ερωτηθέντων σήμερα προτιμά την επιστροφή στη δραχμή. Ποσοστό μικρότερο κι από αυτό που έλαβε το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές.

Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 54% του δείγματος τραβά τη δική του «κόκκινη γραμμή» και λέει «παραμονή στο ευρώ με θυσίες μέχρι ενός ορίου, αλλιώς επιστροφή στη δραχμή». Αντίστοιχα, μόλις το 34% λέει «ευρώ πάση θυσία», ενώ το 5% δεν ξέρει ή δεν απαντά.


Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι περισσότεροι θα εστιάσουν στο γεγονός ότι από την ίδια έρευνα προκύπτει (με βραχεία κεφαλή) καταλληλότερος για πρωθυπουργός και διαπραγματευτής του μνημονίου ο κ. Τσίπρας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε πρώτο κόμμα. Επ' αυτών, όμως, πολλά μπορεί να αλλάξουν ως τις εκλογές. Ήδη χθες το βράδυ άλλη δημοσκόπηση έδινε προβάδισμα στη Ν.Δ.

Γι' αυτό και κατά την άποψή μου

Η πλειονότητα δείχνει ότι αρνείται να εγκλωβιστεί στο πλαστό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» που θέτουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., απαντώντας ξεκάθαρα «ευρώ, αλλά με όρια στις θυσίες».

Ελπίζω ότι αυτή η «σοφή» απάντηση της κοινής γνώμης δεν θα περάσει απαρατήρητη από τους πολιτικούς ηγέτες.

Πρώτον, διότι δείχνει ότι η συνεχής κινδυνολογία δεν βρίσκει αρκετό έδαφος και, δεύτερον, διότι αποτυπώνει μια διάθεση ικανή να ανατρέψει αργότερα οποιοδήποτε πρόσκαιρο εκλογικό αποτέλεσμα..."

.
gravatar
ο δείμος του πολίτη Says....

Κοίτα, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα αμιγές αντισυστημικό κόμμα, αλλά απλά ένα αριστερό κινηματικό σοσιαλδημοκρατικό, κάποια στιγμή θα φτάσουμε σε επίπεδο δικομματισμού και η στάση της ΝΔ το ευνοεί και η εκλογικός νόμος τώρα το επιβάλλει.

Από την άλλη, όμως ακόμα δεν κατάλαβα τι φοβούνται τελικά οι Ευρωπαίοι στο ΣΥΡΙΖΑ (για μένα δεν είναι ακριβώς ένα αντισυστημικό κόμμα, αλλά ένα αριστερό κινητικό σοσιαλδημοκρατικό -όποιος θέλει ας διαφωνήσει ελεύθερα).
Φοβήθηκαν τη μελέτη για το "επαχθές χρέος"; Φοβήθηκαν την άμεση άρνηση πλήρως του μνημονίου (καλά πιστεύουν, αυτό που δεν πιστεύει κανένας Έλληνας -σσ. σχετικά με το "άμεσα") ή φοβούνται κάτι που δεν το έχω καταλάβει, πχ μήπως αποδειχθεί ότι υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι πλην της λιτότητας; Μήπως τις κινηματικές του ρίζες;

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Δείμο, δεν ξέρω τι κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης, έτσι δεν είναι;

Τα δεδομένα, είναι συγκεκριμένα και δεν καταλαβαίνω τους χρησμούς του μικρού πρίγκηπα.

Η 1η είναι το status quo:

....είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχει πολιτικά.
................

Ψηφίσαμε και την απορρίψαμε αυτήν την λύση


Η 2η επιλογή θα ήταν να προωθηθεί το ίδιο σχέδιο μέχρι να επιτύχει η Ελλάδα πρωταρχικό ισολογισμό, δηλαδή δημοσιονομική ισορροπία πριν από την πληρωμή τόκων, και στη συνέχεια να κηρύξει στάση πληρωμών ή τουλάχιστον να αναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα με το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Και αυτή η επιλογή όμως ενέχει τον κίνδυνο η λιτότητα που απαιτείται για να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο να είναι τόσο σοβαρή ή να κρατήσει τόσο πολύ που θα αρχίσει να επιδρά επίσης ο πολιτικός κίνδυνος.

Η 3η επιλογή είναι εκείνη που περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να ακυρώσει η Ελλάδα το πρόγραμμα αμέσως,..

Αυτά είναι τα αντικειμενικά δεδομένα..

Τι προτείνεις;
κορώνα- γράμματα και ότι μας κάτσει;