Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μα τον Αρσένη..;

Posted on Μαΐου 19, 2012 by ΣΠΙΘΑΣ

Περίπου το 20% από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ. Την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος,  ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό. 

Η πρόταση εξέπληξε και προκάλεσε πάμπολλα σχόλια στα social media, ενώ πολλοί δεν μπορούν να το χωνέψουν (  Zaphod, σόδα.- P ) θα δεις πολλά στην συνέχεια.

Γιατί τόσος ντόρος;

Ίσως επειδή η ΔΗΜΑΡ δεν αποδείχτηκε  "δεκανίκι" . Έτσι πίστευαν ή έτσι τους βόλευε ;  Αντέδρασε η ΔΗΜΑΡ, ενώ προσωπικά ο Φ. Κουβέλης ( το ήθος και  η ηπιότητα έχουν και τα όρια τους ) το χαρακτήρισε σαν   "πολιτική ανηθικότητα". 

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια, αλλά κάνει καλά την δουλειά της και δεν έχουμε  ενδείξεις να αλλάζει στο άμεσο μέλλον.  Συνηθισμένη τακτική, η "δημιουργία εχθρών", η κριτική "δίκην προθέσεων" και η υπερβολική δημαγωγία που μας διακρίνει.

Ίσως επειδή δεν αποδέχονται ότι στο ενδιάμεσο της αναγκαιότητας και της ελευθερίας, δοκιμάζεται η στάση μας, η αξιοπίστία και η ύπαρξη μας.

Ίσως επειδή δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Πρόσφατα σε άρθρο τους οι FT παρουσίασαν και ανέλυσαν κατά την άποψή τους τα 4 πιθανά σενάρια  και τις επώδυνες συνέπειες τους. 

Ίσως όλα μαζί αφού η δημοκρατία είναι το δυσκολότερο από τα υπάρχοντα πολιτεύματα.