Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Φάρμακα που κοστίζουν 50 ευρώ στην Αμερική, εδώ κάνουν 1500 ευρώ

Posted on 1:26 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

Εν όσο οι γιατροί στο νοσοκομείο Ελπίς «παλεύουν να βρουν φάρμακα για τους ασθενείς με με τρομαγμένα μάτια», ο Διοικητής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Γιάνναρος καταγγέλει πως φάρμακα και σκευάσματα για καρκινοπαθείς που στην Αμερική και την Ιταλία έχουν κόστος 50 ευρώ, στην Ελλάδα, βάσει ΦΕΚ πωλούνται στον ΕΟΠΥΥ 1500 ευρώ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

 πηγή: iefimerida 

 

Εμπάργκο υλικών σε έξι νοσοκομεία

Οι προμηθευτές αναστέλλουν και τις επί πιστώσει παραδόσεις σε όλο το ΕΣΥ

Πηγή: Καθημερινή - Της Πεννυς Μπουλουτζα

 "..Μετά την άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εκ μέρους των φαρμακοποιών, και οι προμηθευτές αναλώσιμων υγειονομικών υλικών προχωρούν σε εμπάργκο σε έξι μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και σε παύση των επί πιστώσει παραδόσεων υλικών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών -ΠΑΣΥΠΙΕ, σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε την πλήρη διακοπή τροφοδοσίας με υλικά (σύριγγες, γάζες, γάντια κ.ά.) από την ερχόμενη Τρίτη στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Γ. Γεννηματάς», «Σωτηρία», νοσοκομείο Ρόδου και στα πανεπιστημιακά «Αττικόν» και Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, όλα τα δημόσια νοσοκομεία από την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να πληρώνουν επιτόπου για την παραλαβή υλικών. 
Οι προμηθευτές διαμαρτύρονται για τη συσσώρευση χρεών ενάμιση έτους και τα οποία φτάνουν τα 150 εκατ. ευρώ. Πολλά νοσοκομεία δεν έχουν ρευστότητα για να πληρώσουν τους προμηθευτές, ωστόσο, ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχουν χρήματα, η εξόφληση «σκοντάφτει» στο Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Οπως αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο ΠΑΣΥΠΙΕ την περασμένη Τετάρτη στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Παν. Πικραμμένο με κοινοποίηση στους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης Χρ. Κίττα και Χρ. Γεράρη, 

το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θεώρησε εντάλματα πληρωμής αναφορικά με τις δαπάνες των νοσοκομείων για ιατροτεχνολογικό υλικό, με την αιτιολογία ότι η νομοθετική διάταξη που νομιμοποίησε τις προμήθειες αυτές (πρόκειται για εξωσυμβατικές προμήθειες που έγιναν έως ότου ολοκληρωθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί) «αντίκειται σε κανόνες δικαίου υπερκείμενης νομοθετικής ισχύος».

Στήριξη στον ΕΟΠΥΥ

Στήριξη στο οικοδόμημα του ΕΟΠΥΥ παρείχε χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ωστόσο σημείωσε την ανάγκη εξασφάλισης της χρηματοδότησης του Οργανισμού..."


2 Response to "Φάρμακα που κοστίζουν 50 ευρώ στην Αμερική, εδώ κάνουν 1500 ευρώ"

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Ναι, Δείμο η μια πλευρά έτσι είναι.

Αλλά ξέρεις ότι γίνεται και χειρότερα, δυστυχώς.
Φίλε, χρειαζόμαστε να βάλουμε όλο μας το καλό εαυτό και αυτό ζήτημα αν αρκεί, πλέον