Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Με πρωταγωνιστή την Αριστερά να συνεννοηθούμε οι Έλληνες

Posted on 10:17 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

 Αιμίλιος Ζαχαρέας

Για πρώτη φορά μετά την Κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο η Ελλαδική Αριστερά, κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜ.ΑΡ., φαίνεται νʼ αποτελούν ισχυρό πόλο εξουσίας!

Η δυνατότητα να κυβερνήσει η Αριστερά, αποτελεί αντικείμενο ζωηρών συζητήσεων στην κοινή γνώμη, στα ΜΜΕ, στους ανέργους, στους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα. Ταυτοχρόνως, συζητείται το ενδεχόμενο αυτό στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Η Ελλαδική Αριστερά στην εξουσία δεν είναι όνειρο. Έχουμε τώρα τη δυνατότητα να γίνει η Αριστερά βασικός πόλος για να συνεννοηθούμε οι Έλληνες προκειμένου να βγούμε από τη θανάσιμη δοκιμασία. Η κρίση είναι ελληνοευρωπαϊκή.

Να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε με όλες τις δυνάμεις χωρίς διακρίσεις, που συμφωνούν σʼ ένα ελάχιστο πρόγραμμα εμπνεόμενο από την αδήριτη ανάγκη νʼ αρνηθούμε ως σύνολη χώρα τον εξευτελισμό του Λαού μας, την ταπείνωση. Νʼ αναζητήσουμε ένα διαφορετικό τρόπο συνεργασίας με την Ευρώπη παίρνοντας ανάσα, κερδίζοντας χρόνο, αλλάζοντας δυσβάστακτους όρους προωθώντας νέες εναλλακτικές λύσεις. Να μην σταθούμε στα λάθη του παρελθόντος. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, των ανεξάρτητων Ελλήνων και άλλων δυνάμεων, δοκιμάζονται σκληρά ως άνεργοι, ως εργαζόμενοι, ως αυτοαπασχολούμενοι. Χρειάζονται ελπίδα. Αλλά χωρίς να δημιουργηθεί ένα πλατύτατο μέτωπο δυνάμεων, μονοκομματική ή σχεδόν μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτύχει κανένα στόχο.

Προωθώντας μέχρι την τελευταία ημέρα των εκλογών την ανάγκη να συνεννοηθούμε οι Έλληνες με πρωταγωνιστή την Αριστερά, εισχωρούμε βαθιά και ριζώνουμε στην ελληνική συνείδηση μακροχρονίως ως ο βασικός αποδέκτης της αγωνίας ενός Λαού που υποφέρει αλλά γνωρίζει πως κανένας μόνος του δεν μπορεί νʼ αλλάξει τον κόσμο.

Να περάσει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜ.ΑΡ. στην αντίληψη πως αποτελούν την κύρια δύναμη ενότητας του πάσχοντος ελληνικού λαού και με τον τρόπο αυτό να δώσουν δύναμη στην απαιτούμενη σύνολη προσπάθεια των Ελλήνων.

Να ριζώσει η Αριστερά στη συνείδηση του λαού και ο βασικός θεματοφύλακας της ανάγκης να συνεννοηθούμε οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές του έθνους, ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία από το να κερδίσουμε στις εκλογές.

http://www.ananeotiki.gr/el/readText.asp?textID=6727

2 Response to "Με πρωταγωνιστή την Αριστερά να συνεννοηθούμε οι Έλληνες"

.
gravatar
ο δείμος του πολίτη Says....

Εξαιρετικό άρθρο. Γιατί ακόμα κι αν δε σχηματιστεί αριστερή/προοδευτική κυβέρνηση στις 18 του μήνα (νίκη ΝΔ) πρέπει να γίνουν βήματα συνεργασίας κινηματικής μεταξύ των κομμάτων.

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Δείμο, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πάμε μαζί χωρίς αν αεροβατούμε.

Η ιστορία δεν περιμένει

. Μια τέτοια κυβέρνηση, με επικεφαλής τον αρχηγό του πλειοψηφήσαντος κόμματος, θα είχε την απαραίτητη πολιτική νομιμοποίηση και επιπλέον θα αποκτούσε το ηθικό πλεονέκτημα στα μάτια του οργισμένου και δύσπιστου λαού: τα μέλη της δεν θα είχαν αμαρτίες παρελθόντος ούτε προσδοκία πολιτικού κέρδους, αλλά ιστορικό καθήκον έναντι του κινδυνεύοντος μέλλοντος. Η συγκέντρωση άξιων και άφθαρτων θα λειτουργούσε σαν υπερκομματική δεξαμενή σκέψης και δράσης, και θα κινητοποιούσε και άλλους πολλούς να δουλέψουν υπέρ του κοινού καλού. Επιπλέον, μια τέτοια κίνηση θα επανέφερε μέρος της χαμένης διεθνούς αξιοπιστίας.

Η χώρα χρειάζεται χρόνο. Ο χρόνος μπορεί να κερδηθεί μόνο με συμπυκνωμένη βούληση, κεραυνοβόλο ενεργητικότητα και προ πάντων γενναίες υπερβάσεις. Η ιστορία δεν περιμένει.