Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Europe- Panic

Posted on 6:20 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

Η Ευρώπη από την κρίση στο πανικό.

Η ευρωζώνη τάχει παίξει εντελώς. Εν όψει των αυριανών ελληνικών εκλογών οι πιέσεις και οι απειλές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε αγωνιούν για το μέλλον της ευρώπης και θεωρούν ότι  το αποτέλεσμα των εκλογών είναι συνδεδεμένο με  το μέλλον της ευρώπης και της ελλάδας.
Οι έλληνες πρέπει να ψηφίσουν "σωστά" είναι οι συνήθεις προτροπές.

Ο παραλογισμός, πλέον,  φτάνει στο αποκορύφωμα του και πιστεύω ότι πολλοί από μας δυσκολεύονται να κατανοήσουν πως κατάφερε η παγκόσμια ελιτ να ταυτίζει την "σωτηρία" της ευρώπης, έως και του πλανήτη, με το αποτέλεσμα των αυριανών ελληνικών εκλογών.

Ένα είναι σίγουρο. Δεν είμαστε με τα καλά μας.

Ποιά ελλάδα;

Εκείνη την μικρή ελλάδα που ανήκει στα "pig's", ενώ είναι ζήτημα αν αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό γύρω στο 3% , επί του συνολικού ΑΕΠ της ευρωζώνης.!


 * Η Γερμανία σε υστερία; 

Σε κλοιό ασφυκτικών ευρωπαϊκών πιέσεων, κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος. Από το Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προανήγγειλε νέα σκληρά μέτρα για τη χώρα μας - την ίδια ώρα, όμως, το ντόμινο της κρίσης εκτοξεύει σε νέα ρεκόρ το κόστος δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας και πυροδοτεί παγκόσμια αγωνία.... .

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, ενόψει και της συνόδου του G20 τη Δευτέρα στο Μεξικό. Στις 6 το απόγευμα ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Φρανσουά Ολάντ και την Αγγελα Μέρκελ"

«Η Ελλάδα είναι ένας οίκος ανοχής» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Focus. Ο συντάκτης του άρθρου εμπνεύστηκε τον τίτλο όπως ο ίδιος αναφέρει, από τη δήλωση Έλληνα πολίτη που συνάντησε κατά την επίσκεψη του στη χώρα μας. Ο Peter Seiffert διέμεινε στην Ελλάδα για τρεις εβδομάδες προκειμένου... να ολοκληρώσει το ρεπορτάζ του..."

 Focus: «Η Ελλάδα είναι ένας οίκος ανοχής»

Focus: «Η Ελλάδα είναι ένας οίκος ανοχής»


Εάν η ριζοσπαστική αριστερά αναδειχθεί το πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές αύριο στην Ελλάδα,  «τότε η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου» 

Εκτιμά ο πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή,  εκ των στενών συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει αύριο, Κυριακή, η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» 
*" Οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε μια δίνη παραλογισμού"

λέει ο σκηνοθέτης Πέτερ Στάιν 

"Διαφωνεί με τη Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας" 

ενώ τονίζει ότι για να σωθεί η ΕΕ είναι απαραίτητη η επανεκκίνησή της, όχι από την οικονομία, αλλά από τον πολιτισμό.
 

«Πάντα υπάρχουν δύο επίπεδα αλήθειας τα οποία αλληλοκαλύπτονται. Υπάρχει μια άμεση προοπτική και ένας ευρύτερος ιστορικός ορίζοντας. Είναι παράλογο που σε αυτό το στάδιο της κρίσης καμία κυβέρνηση δεν συγκεντρώνεται στο δεύτερο επίπεδο» είπε. 

Ο Πέτερ Στάιν θεωρεί πως για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαραίτητη η επανεκκίνησή της όχι από την οικονομία αλλά από τον πολιτισμό. 

Ο 74χρονος σκηνοθέτης θεωρεί πως το κύμα αγανάκτησης κατά της Γερμανίας είναι τόσο παράλογο όσο παράλογη είναι η αυστηρότητα με την οποία προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση του Βερολίνου τους κανόνες της στην υπόλοιπη Ευρώπη.  Λέει ότι το να ζητούν οι χώρες που μαστίζονται από την κρίση να τους δοθούν τεράστια χρηματικά ποσά δίχως να παρέχουν εγγυήσεις δεν είναι λογικό, όπως δεν είναι λογικό το να επιμένει το Βερολίνο να εφαρμόζονται μέτρα που δεν αποδίδουν. 

Ο Στάιν εμφανίζεται απόλυτα αντίθετος με την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με την Ελλάδα.

«Διαφωνώ κάθετα μαζί της, δεν έχει νόημα να παρέχεις δάνεια με εξοντωτικές προϋποθέσεις» λέει, αλλά θεωρεί απαράδεκτο να κυκλοφορούν καρικατούρες της Γερμανίδας καγκελαρίου με χιτλερικό μουστάκι.


Θεωρεί εξωφρενικό ότι η παραπαίουσα Ευρώπη ξεκίνησε ως μια ένωση αποκλειστικά οικονομική και υποδεικνύει ως λύση μια ένωση συναισθηματική και πολιτική.

 «Δυστυχώς όμως», συνεχίζει, «οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Μας το έμαθε ο Αισχύλος αυτό, αυτό είναι η ελληνική τραγωδία 
(

2 Response to "Europe- Panic"

.
gravatar
Hades Says....

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις. Μόνο μια ερώτηση έχω: το τι Ευρώπη έχουμε μήπως τελικά φαίνεται περισσότερο στα δύσκολα και όχι στα εύκολα που όλα είναι μέλι γάλα; Μήπως πρώτ'απ'όλα πρέπει να επανακαθορίσουμε τι είδους Ευρώπη θέλουμε να έχουμε; Και μήπως τελικά δεν ξέρουμε καν τι σημαίνει Ευρώπη; Και δεν το απευθύνω μόνο σε'μάς αυτό, αλλ΄ακαι στους Ευρωπαίους.

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Πολύ σωστά, θέτεις το ερώτημα. Κατά την γνώμη μου, κανείς μας δεν ξέρει. Ούτε εμείς, ούτε οι ευρωπαίοι.

Και όποιος λέει ότι ξέρει, τότε είναι σίγουρο ότι λέει αστεία πράγματα.