Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα.

Posted on 8:35 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

 


- ".. Δεν δυσκολεύτηκα να βάλω στη σειρά τα γράμματά σου εφόσον είχαν όλα γραμμένα την ημερομηνία. Διαπίστωσα ότι έλλειπαν αρκετά, το ένα τέταρτο περίπου. Συνειδητοποίησα επίσης, διατρέχοντας μερικές γραμμές πού και πού, ότι είχα σχεδόν ολότελα ξεχάσει το περιεχόμενό τους. 

Δεν άρχισα να τα μελετώ παρά μόνο χτες το απόγευμα, όταν έφτασα εδώ, καθισμένος στο κρεβάτι. Είχα δίπλα μου, πάνω στο δεύτερο μαξιλάρι, το πακέτο με τα σταυρόλεξά σου. 

Έκανα τη σκέψη ότι θα έβρισκα στις επιστολές σου τις λέξεις που έλειπαν από τα σταυρόλεξα..."

---...---

" ..Ανάμεσα στα γράμματά σου βρήκα και μια λευκή κόλλα από το ίδιο μπλοκ που χρησιμοποιούσες συνήθως. Σταμάτησα να διαβάζω την αλληλογραφία σου την εποχή που αραιώνει ακόμα περισσότερο, όταν δεν μου γράφεις πια ούτε μια φορά στους δυο μήνες.
Ο χρόνος φεύγει με απίστευτη ταχύτητα, σαν να βιάζεται να φτάσει κάπου. Θα διαβάσω άλλη φορά τις δέκα ή δεκαπέντε επιστολές που υπολείπονται. 

Πρέπει να σου πω ότι ότι λυπάμαι που έφτασα στο τέλος της αλληλογραφίας σου..."

4 Response to "Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα."

.
gravatar
ο δείμος του πολίτη Says....

Εξαίσιο... Στροφή ποιητική; Στο εύχομαι... Προσωπικά εκεί βρήκα λίγη ανάπαυλα από τη σύγχυση, τον πόνο και την αγανάκτηση. Τώρα πια μου βγαίνουν πιο δημιουργικά...

.
gravatar
Hades Says....

Ωραίο και το απόσπασμα, ωραία και η τοποθέτηση του Δείμου. Όλοι ψάχνουμε γι αένα έντονο αποκούμπι στις μαύρες μέρες που ζούμε.

.
gravatar
ο δείμος του πολίτη Says....

Μερικές φορές, Hades, το αποκούμπι σε λυτρώνει ψυχολογικά.
Καντάντησε για μένα η ποίηση τούτους τους μήνες να είναι όχι μόνο ανάπαυλα, αλλά ένας νέος πόλεμος προς μελέτη, προς διερεύνηση...