Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Βουδούρης: Τα μέτρα δεν συνάδουν με την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης

Posted on 10:06 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

Τα μέτρα δεν συνάδουν με την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, εκτιμά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Οδ. Βουδούρης.  

«Δεν θα ψηφίσω οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων» δηλώνει στην εφημερίδα «RealNews» ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης. Θεωρεί ότι τα μέτρα δε συνάδουν με την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης και διαφωνεί με τις συνεχείς συσκέψεις των τριών αρχηγών, σημειώνοντας: 

«Αν είναι να συνεχιστεί, ας αναλάβουν καθήκοντα αντιπροέδρων οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ».

Ο κ. Βουδούρης τάσσεται υπέρ της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και εναντίον με το ΠΑΣΟΚ.

3 Response to "Βουδούρης: Τα μέτρα δεν συνάδουν με την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης"

.
gravatar
ο δείμος του πολίτη Says....

Δεν τον είχα ιδιαίτερη εκτίμηση, αλλά οι δηλώσεις του τον Αύγουστο με έκαναν να τον συμπαθήσω. Το ζητούμενο για μένα -το μέλλον θα δείξει- είναι αν θα μείνει στη ΔΗΜΑΡ δίνοντάς της αριστερό άλλοθι, ή θα φύγει/ανεξαρτητοποιηθεί ακολουθώντας τη συνείδησή του;

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Τι να σου πω, Δείμο;;

Πως τόπε ο Old boy;

"..τι σημασία έχει αν έχεις ή δεν έχεις να πιαστείς από κάπου, όταν ο κόσμος χαλάει γύρω σου; Τι σημασία έχει το πόσο δυνατός είσαι ή από το πού μπορείς να αντλήσεις αισιοδοξία, όταν ο κόσμος χαλάει γύρω σου;"


Δείμο, διάβασε και αυτό εδώ...τα τύμπανα χτυπούν εδώ και καιρό, είπαμε.

«Αντίο, Ελλάδα»

"..Kορυφαίoι μάνατζερ σε Ευρώπη και Ιαπωνία πιστεύουν πως η Ελλάδα σύντομα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάζεται σήμερα από την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.


..η οποία παρουσιάζει σήμερα σχετική έρευνα που διεξήχθη στην Ευρώπη και την Ιαπωνία και αφορά τις εκτιμήσεις κορυφαίων διευθυντικών στελεχών και οικονομικών συμβούλων σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας, εντός ή εκτός της ζώνης του ευρώ.

..Το 61% των ευρωπαίων στελεχών περιμένουν στο προσεχές μέλλον, σύμφωνα με όσα αναφέρουν, μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Πιο απαισιόδοξοι μάλιστα φαίνονται οι μάνατζερ στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που ήδη πλήττονται σφοδρά από την κρίση: την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, με το 76% να βλέπει επίσης πολύ πιθανή την άμεση έξοδο της Ελλάδας.

Σημειωτέον ότι στην έρευνα δεν ερωτήθηκαν στελέχη από την Ελλάδα.

Πολλοί από τα διευθυντικά στελέχη που ερωτήθηκαν, αναμένουν επίσης ότι και η Γερμανία θα βυθιστεί σε ύφεση, όσο οι οικονομικές της επιδόσεις συνεχίζουν να συρρικνώνονται για πολλά ακόμη συνεχόμενα τρίμηνα.

Ο Max Falckenberg, ένας εκ των δύο συντακτών της μελέτης, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ιδιαίτερα ανησυχητικά..

Ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και αύξηση των χρεοκοπιών..

**Τα αποτελέσματα της παρούσας έρευνας συγκλίνουν με τα αποτελέσματα και άλλων ερευνών.

Εδώ και τέσσερις μήνες ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Ιστιτούτου IfO του Μονάχου βάση παρουσιάζει μείωση.

**Και ο δείκτης του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας έχει πτωτική τάση ήδη από τον περασμένο Μάιο.

** Οι δύο αυτοί οικονομικοί δείκτες αποτελούν το οικονομικό βαρόμετρο, το οποίο αντανακλά τις προσδοκίες των περίπου 300 χρηματοπιστωτικών εταιρειών της Γερμανίας.

Στην έρευνα της Roland Berger εκτιμάται ότι πέντε στους έξι γερμανούς μάνατζερ θεωρούν ότι τα «χειρότερα» δεν έχουν έρθει ακόμη.

Διαφορετικές είναι οι προβλέψεις εξ Ιαπωνίας, όπου η πλειοψηφία των συμμετεχόντων βλέπει την ευρωζώνη να θρυμματίζεται.."