Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Le Monde: Στην Ελλάδα ανεβαίνουν η ανεργία και η Χρυσή Αυγή

Posted on 9:52 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

 Le Monde/ 06.09.2012

Ενα διπλό άρθρο για τις ελληνικές εξελίξεις αφιερώνει σήμερα η έγκριτη εφημερίδα Le Monde η οποία καταγράφει την ανησυχητική αύξηση της ανεργίας στο 24,4% και την άνοδο-σοκ στις δημοσκοπήσεις της Χρυσής Αυγής ως τρίτο κόμμα στη Βουλή. 

«Η Χρυσή Αυγή, το κόμμα που θέλει να διώξει όλους τους ξένους από την Ελλάδα, με 10,5% στις δημοσκοπήσεις (αύξηση 4% από τις εκλογές) γίνεται πλέον το τρίτο κόμμα της Βουλής και προηγείται του ΠΑΣΟΚ που ήταν άλλοτε κυρίαρχο» αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο επισημαίνει και την δημοσκοπική πτώση της ΔΗΜΑΡ στο 4,5%. «ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό» επισημαίνει η εφημερίδα. 

Σε άλλο άρθρο για την ιλιγγιώδη αύξηση της ανεργίας η Le Monde με τίτλο  

«Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ» αναφέρει ότι η ανεργία στη χώρα μας αυξήθηκε από το 23,5% που ήταν τον Μάιο στο 24,4% τον Ιούνιο

«Πάνω από ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, πάνω από τους μισούς νέους χωρίς πτυχίο αναζητούν εργασία» αναφέρει η εφημερίδα. Το ποσοστό ανεργίας διπλασιάστηκε από το 2010 στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην πέμπτη συνεχή χρονιά ύφεσης. 

Η χώρα ετοιμάζεται να λάβει νέα μέτρα λιτότητας για να εξοικονομήσει 11,5 δις ευρώ ως το 2014, αναφέρει η Le Monde 

http://www.iefimerida.gr/news/66596/le-monde-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE

3 Response to "Le Monde: Στην Ελλάδα ανεβαίνουν η ανεργία και η Χρυσή Αυγή"

.
gravatar
ο δείμος του πολίτη Says....

Ενώ στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ συμμετέχει η Ελλάδα με 2% στην ευρωπαϊκή ανεργία συμμετέχει με 9% (με ανοδικές τάσεις). Αυτό τα λέει όλα. Και ακόμα και τη Χρυσή Αυγή δικαιολογεί.

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Δεν την δικαιολογεί, τίποτα την Χρυσή Αυγή.

Η άνοδος της έχει αιτίες.
Μήπως, αυτό θες να πεις, Δείμο;

Έχουμε πει τις αιτίες που δημιουργούν αυτά φασιστικά φαινόμενα.

Η απουσία ουσιαστικής πολιτικής, η ανέχεια, η ανεργία.κ.ο.κ.

Το πολιτικό σύστημα νοσεί, βάλε και το ΔΝΤ, έδεσε η κομπόστα.

Μας οδηγούν σε άσχημες καταστάσεις.