Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Το «Ημερολόγιο ενός ανέργου»

Posted on 9:41 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

Εισαγωγή
 
Το «Ημερολόγιο ενός ανέργου» ξεκίνησε με 17 κειμενάκια διάσπαρτα στο βιβλίο «Ανώνυμοι Χρεοκοπημένοι» του Χριστόφορου Κάσδαγλη, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2012.
 
Τη συνέχεια τη γράφουν εδώ, επώνυμοι και ανώνυμοι άνεργοι απ’ όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία με στόχο να σπάσει το ταμπού της ντροπής και να δώσει βήμα στους άνεργους προκειμένου να εκφραστούν, καταγράφοντας τα δικά τους βιώματα με κείμενα έως 350 λέξεων. Μια διαδικτυακή συνεργασία που φιλοδοξεί να συσπειρώσει διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα - να αποκτήσουν οι άνεργοι τη φωνή που τους στερούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αλλά και το πολιτικό σύστημα.

Στον αρχικό πυρήνα του πρότζεκτ συμμετέχουν:
 
* thepressproject.gr
* tvxs.gr
* ellinofreneia.net
* koutipandoras.gr
* arkoudos.com
* naftilos.blogspot.gr
* pitsirikos.net
* kasdaglis.wordpress.com
 
Στην προσπάθεια έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει οποιοδήποτε site ή blog το επιθυμεί, ενσωματώνοντας με αυτόματους χειρισμούς την εφαρμογή στις σελίδες του.

Παράλληλα, στο "Ημερολόγιο ενός ανέργου" θα συγκεντρώνονται ειδησεογραφία και πληροφοριακά στοιχεία γύρω απο την εξέλιξη του φαινομένου της ανεργίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το πρώτο βήμα είναι η εξωτερίκευση του προβλήματος. Το δεύτερο είναι η διατύπωση προτάσεων ειδικά για το πρόβλημα των ανέργων. Το τρίτο βήμα είναι η παρέμβαση των ανέργων ώστε να επιβάλουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Χριστόφορος Κάσδαγλης 
 
 

No Response to "Το «Ημερολόγιο ενός ανέργου» "