Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Σκοτάδι στην ΕΡΤ και τη χώρα

Posted on 10:24 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

Συνέβη το αδιανόητο. Η ελληνική κυβέρνηση με μια πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι της ενημέρωσης. 

Η ακριτική Ελλάδα αλλά και η ομογένεια δεν μπορούν, πλέον, να παρακολουθούν τις εξελίξεις αφού οι πομποί της ΕΡΤ σταμάτησαν να αναμεταδίδουν. 

Του κόσμου τα λεφτά έχει πληρώσει η ελληνική κοινωνία για να στηθεί η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση κι έρχεται τούτη η τρικομματική κυβέρνηση και της αφαιρεί το δικαίωμα της πληροφόρησης και της ψυχαγωγίας. 

Από τη Γαύδο ώς το Διδυμότειχο και σ” όλες τις ηπείρους του πλανήτη, όπου έφτανε το σήμα της ΕΡΤ, κυριαρχεί το σκοτάδι. 

Πρόκειται για μία από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία της δημοσιογραφίας αλλά και των δημοκρατικών θεσμών, αφού με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση -και αδιαφορώντας επιδεικτικά για τα (κροκοδείλια, ούτως ή άλλως) δάκρυα των δύσμοιρων εταίρων- προέβη σε μια άνευ προηγουμένου εξαγγελία θανάτου της πολύπαθης ΕΡΤ.  

Την ίδια ώρα εκπέμπει το (ανυπόληπτο όπως έχει καταντήσει) κανάλι της Βουλής των Ελλήνων! 

Πολλά κακά μπορεί να προσάψει κανείς στη λειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. 

Οτι, π.χ., ήταν άντρο των εκάστοτε κυβερνήσεων, ότι προέβαινε σε υπέρογκες παραγωγές, ότι τη διοικούσαν εγκάθετοι καθεστωτικοί αναγκάζοντας τους υπόλοιπους δημοσιογράφους να αυτολογοκρίνονται και να εξυπηρετούν τα σχέδια των σφουγγοκωλάριων. 

Ηταν, όμως, μια τηλεόραση-γίγας, με σπάνιο και πολύτιμο αρχείο, η αξιοποίηση του οποίου θα ήταν μια τεράστια συμβολή στην ανύψωση και ενδυνάμωση του πολιτισμού και της πολιτικής Παιδείας...

Πηγή- συνέχεια:  http://www.efsyn.gr/?p=60053

2 Response to "Σκοτάδι στην ΕΡΤ και τη χώρα"

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

Πήρε και συχαρίκια από τα χρυσαύγουλα η κυβέρνηση, Δείμο.
Εμείς στην αντεπίθεση.