Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο πρύτανης, το έγκλημα και το "ζην επικινδύνως"

Posted on 5:25 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

 

Από την περασμένη Παρασκευή παρακολουθούμε σε τηλεοπτικά κανάλια και συστημικά έντυπα τον απόλυτο διασυρμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, ωσάν να επρόκειτο για τον χειρότερο ληστή και εγκληματία αυτού του τόπου. 

Ζήσαμε το πρωτοφανές, επίσης, γεγονός ο συνάδελφός του, υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, να τον παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος.

Το έγκλημά του, βαρύ. Πρύτανης άνθρωπος, επέλεξε να παίξει θέατρο προσκεκλημένος σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι. Την ώρα, λένε, που οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο, ο πρύτανης επιλέγει να ανέβει στο σανίδι γυρνώντας την πλάτη στο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα αυτοί οι ίδιοι επαγγελματίες της ενημέρωσης και της πολιτικής αποσιωπούν το δικό τους χορταστικό μερίδιο, στην αποδόμηση του δημόσιου πανεπιστημίου, στην αποδόμηση κάθε έννοιας δημοσίου, είτε λόγος είναι αυτός, είτε θεσμός, είτε χώρος. 

Όμως στις πολιτικές που υπερασπίζονται και τα νέα ήθη που προάγουν δεν μπορεί να έχει θέση το σωκρατικό "δαιμόνιον", η γνωστή, αλλά ξεχασμένη συνείδηση, ή, αν θέλετε, το κοινώς λεγόμενον τσίπα.."     (συνεχίζεται)


Πηγή: 

No Response to "Ο πρύτανης, το έγκλημα και το "ζην επικινδύνως""