Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

Περί νουθεσίας, συνεργασίας, συνεργίας ή μη.

Posted on 4:23 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ


Σπίθιες απόψεις

Μία- δύο βασικές απόψεις μου για την ανανεωτική αριστερά, οι οποίες είναι ταυτόχρονα γενικού ενδιαφέροντος και είναι σκόπιμο να αναφερθούν έχοντας την γνώμη πως αφορούν σε κάποιο ποσοστό, όλους μας.
Αναφέρεται συχνά- πυκνά μια μακροχρόνια παθόγενειά της, όπως έχει λεχθεί από πολλούς αναγνωρίσιμους κοινωνιολόγους και επιστήμονες, η οποία αφορά στο πολύ σοβαρό ζήτημα που χαρακτηρίζει την αριστερά στο σύνολο της, την ελληνική όλως ιδιαιτέρως, μάλιστα.

"Το σύνδρομο της απόδειξης για το αυτονόητο και στη διεκδίκηση αυτών που δικαιούται, αφού η ίδια προηγουμένως τα έχει παραχωρήσει"


1. Όσο δεν της ταιριάζουν οι δογματισμοί, οι απολυτότητες και οι οπαδισμοί, άλλο τόσο δεν συνάδει η χρησιμοποίηση επικλήσεων για πολιτική συννενόηση και ενωτικές προσπάθειες ή συνεργασίες, όταν απέναντι σου εφαρμόζονται, κατ' εξακολούθηση, πολιτικές συμπεριφορές που επικαλούνται την δύναμη της πλειοψηφίας.
Απόλυτες, εσχατολογικές απόψεις που χρησιμοποιούν σαν μοναδικό επιχείρημα τον "υπερ αυτών" διαμορφωμένο συσχετισμό των δυνάμεων και ο οποίος συσχετισμός πολλές φορές δεν αποκλείεται να είναι συγκυριακός.

Δεν εκμαιεύεται, ποτέ, η "καλή διάθεση". Ούτε κερδίζεται η διάθεση εκείνη που απαιτεί μια γόνιμη συνεργασία, προβάλλοντας την, αδιάλειπτα, απέναντι σε ώτα που δεν έχουν δείξει ποτέ παρόμοια διάθεση.

" Ώτα μη ακουέτω."


Τα παραπάνω δεν υποδηλώνουν καμμία παρόμοια εμμονή σε πολιτική άποψη, ούτε αδιαλλαξία, αλλά λέγονται για λόγους αναζήτησης που επιζητούν το μέτρον και το χρήσιμον.


Είναι αποδεδειγμένο ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά, ιατρικά.

Οι απόψεις του Καρλ Πόπερ περί της ανοχής στην διαφορετικότητα σε σχέση με την θεωρία του Νας και της απόψεις του για την χρησιμότητα της συνεργασίας δεν εφαρμόζονται ποτέ "απολύτως".

Ούτε επαρκούν οι σκέψεις, που πολύ όμορφα περιγράφει, αναφέρει ο Πασκάλ Μπρυκνέρ (έχω αναφερθεί, αλλά θα το επαναλάβω..)

Η μελαγχολική δημοκρατία " του Πασκάλ Μπρυκνέρ.

" Η μορφή του "φωτισμένου ανθρώπου" παραμένει προτιμότερη από τις καρικατούρες που ζητούν να αποκαταστήσουν τώρα......
Άς υποστηρίξουμε την κουλτούρα γνωρίζοντας καλά ότι δεν αρκεί και ότι μπορεί να ναυαγήσει και να μας αφήσει έρμαιους των εσωτερικών μας διαμόνων.
Είναι άλλωστε τόσο απλοικό να εξυμνούμε το μεγεθός της παραγνωρίζοντας την ανεπαρκειά της !"


Σίγουρα η σύνθεση τους μας οδηγεί σε άλλες αναζητήσεις που επί του παρόντος θα αποφύγω.
Αρκεί το "Παν μέτρον άνθρωπος εστί" που αποδεικνύει το σύνθετο του προβλήματος που καθιστά αδύνατον έως παράλογο τον πλήρη εξορθολογισμό της άποψης που ανέφερα.

2. Όπως διαπιστώνουμε, εδώ και πολλά χρόνια, καμμία επίκληση προς τις κυβερνήσεις χωρών που ηγεμονεύουν δεν εμπόδισε αυτές να πράξουν πολέμους ή να καταδυναστεύσουν χώρες και λαούς. Κανένας τραπεζίτης, κεφαλαιούχος και καμμία πολυεθνική δεν άλλαξε την στρατηγική η οποία της αποφέρει κέρδη εισακούοντας δεήσεις και παρακλήσεις.

3. Ως εκ τούτου και χρησιμοποιώντας το γνωστόν "ο αγώνας φέρνει την νίκη", και όταν λέω "αγώνα" εννοώ ότι ο αγώνας απαιτεί παρρησία, λογική, ήθος και ένα πλήθος πολλών ξεχασμένων αρετών.
Δικαιούμαι να αποτολμήσω, λοιπόν να πω ό,τι είναι καθ' υπερβολήν οι ειλικρινείς προτάσεις για συνεργασία ή συνεργία, πέρα από μια- δυο φορές. Την τρίτη καίγεσαι, λένε.

Το πόσο, το πότε και το γιατί
είναι τα ζητούμενα τα οποία συνυπολογίζουμε σε κάθε ενέργεια μας.

Η υπερβολή μιας αρετής, ας πούμε, είναι σίγουρο πως βλάπτει παντοιοτρόπως και τους μεν και τους δε. Δημιουργεί θύτες και θύματα.

Δεν είναι στις προθέσεις μου η αδιαλλαξία, ισχυρίζομαι. Παράλληλα προσπαθώ να μην κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν διαλακτικοί, ολίγον ή αρκετά, αλλά υπάρχουν και οι αδιάλλακτοι.

Πιθανόν για την ισορροπία της φύσης και τον πλουραλισμό. Είναι μία εξήγηση, ίσως. Αποφεύγω να νουθετώ η τουλάχιστον προσπαθώ να είμαι κατά της νουθεσίας, καθότι το ενδιαφέρον μου οφείλει να εστιάζεται, να επιδιώκει την φιλία της αρωγής, το "συνδιαλέγομαι" ή την σιωπήν όταν τα λόγια είναι ά-λογα.

Ομολογώ, όμως, ότι αυτήν την στιγμήν επιχειρώ να "νουθετήσω" ή να παρουσιάσω μετ' επιτάσεως, αν θέλετε, την παραπάνω άποψή μου.

Παρασύρθηκα, πιθανόν από μερικές επικλήσεις και νουθεσίες συντρόφων προς συντρόφους.

Το δικαίωμα αυτό επικαλούμαι με διάθεση καλοπροαίρετη χωρίς άλλη επιδιώξη, εκτός της σκέψης και την κατάθεση για προβληματισμό. Δικαίωμα είναι, αλλά προτιμώ να το δω ως υποχρέωση μου, ούτως ώστε να τοποθετηθώ σ'ενα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό κατά την γνώμη μου.
Δεν προβαίνω σε επίκληση, αφού έχω ξεπεράσει το όριο που επιτρέπεται.

Με ειλικρινή συντροφική διάθεση και ενσπείροντας "καινά διαμόνια" για το ακριβές του θέματος που ως τίτλο έκρινα ότι ταιριάζει αυτό:
" Συνεργασίες ή συνεργίες στην περίπτωση συναντίληψης ή μη"
........................


Υπόδειγμα στην πράξη, μετά την θεωρία.

Μαζί με την θεωρία υποχρεούμαι να παρουσίασω και ένα "παράδειγμα" στην πράξη. Μετά λύνουμε τις όποιες ασκήσεις ή απορίες που θα προκύψουν, ως συνήθως.
Σε περίπτωση πρόωρων, όπως λέγεται, εκλογών, τότε δεν συνιστάται από κανέναν ο οποίος διαθέτει καθαρό νου, δηλαδή μυαλό και συνείδηση, μια σύμπραξη ή συνεργασία με όσους με καθυβρίζουν, καθημερινά. Αρκετά....
Όλα έχουν όρια και κανείς δεν αμφιβάλλει ότι έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ. Τα όρια ξέρετε διαφέρουν, από άνθρωπο σε άνθρωπο και πολλές φορές αποδεικνύεται ότι δεν έχουν στενή σχέση με την κομματική ταυτότητα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά έχει διαπιστωθεί πλειστάκις. Ο Λόρεντζ, μάλιστα ή ο Μπάουμαν, ο Ρίφκιν... τους δίνουν μία αξία που στο μέτρο αυτοί, προσωπικά, ορίζουν.

- Ποιός άλλωστε ορίζει τα μέτρα και το είδικό βάρος του αξιακού συστήματος των αρχών μας;

Να ένα καλό ερώτημα, για μία άλλη συζήτηση σε άλλο χώρο και τόπο. Σ' ένα "κοινό τόπο" σίγουρα, σε άλλο χρόνο βέβαια.

Δεν αφορούν κανένα, λοιπόν, αυτά που συμβαίνουν για λόγους πασιφανώς προσωπικούς και όχι πολιτικούς. Ας συζητηθούν εκτός του χώρου της αριστεράς, εκτός των θεσμικών οργάνων και ας αποφασίσουν για το είδος του καφέ "γλυκό ή ολίγο βραστό" σε παρακείμενο καφενείο.

Η διαβούλευση με την ηγεσία του **ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του,** αυτών που υπονόμευσαν και συνεχίζουν να διαβάλλουν τον ΣΥΝ και την ύπαρξη του,
καθίσταται απολύτως αδύνατη και απορριπτέα, εκ των πραγμάτων.

( Πρόσφατο παράδειγμα οι ευρωεκλογές, ας μην πάμε μακριά ούτε να το αναλύσουμε. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Υπάρχουν βέβαια μερικοί που άλλα κατάλαβαν. Δημοκρατία στην αντίληψη, αλλά όχι και στην συνέχεια δηλαδή επί του αποτελέσματος και της συν-διαχείρισης του.)

- Οι επιπτώσεις είναι ηλίου φαεινότερον ότι θα είναι καταστροφικές. Και εκλογικά και στην συνείδηση των ψηφοφόρων. Οι ψηφοφόροι δεν είναι "άθροισμα κουκιών". Όταν δεν υπάρχει προδιάθεση για συνεργασία, αλλά καθημερινά εκδηλώνεται εχθρική διάθεση, τότε δεν έχουμε πρόσθεση, αλλά αφαίρεση.
Αφαίρεση από την αξιοπιστία της ανανεωτικής αριστεράς, από την πολιτική, από την κοινή λογική και μεταφερόμαστε σε θέατρο για να παρακολουθήσουμε, σαν αφελείς θεατές, μάχες εκ του συστάδην καθημερινώς.

- Αρνούμαι να πληρώσω εισητήριο σ'ένα θέατρο με πολύ κακό σενάριο, απαράδεκτη σκηνοθεσία και ηθοποιούς που δεν είναι της αρεσκείας μου.

Γνωστή η άποψη:"αριστερά που υπολογίζει το πολιτικό κόστος, δεν είναι αριστερά".
Κι αυτό, ας πούμε , ότι είναι σχετικό. Έστω, ότι το δέχομαι εντός ορίων και υπό προυποθέσεις.

Αλλά...


- Πόσο μάλλον όταν όχι απλώς το υπολογίζει, αλλά δεν υπολογίζει καθόλου, ούτε την αξιοπιστία της, ούτε τους φίλους και ψηφοφόρους της. Με όλα όσα έχουν λεχθεί ερήμην της πολιτικής, ερήμην μελών, φίλων, εν δυνάμει ψηφοφόρων που παρακολουθούν παρακμιάκες καταστάσεις που δεν έχουν αρχή, μέση και τέλος.

- Οι εκπτώσεις μέχρι που μπορούν να φτάσουν; Οι αξιακές προσωπικές εκπτώσεις του καθενός μας, απέναντι στον εαυτό του.

Το θέμα, φυσικά δεν αφορά το αν θα χαθεί ένα εισητήριο, όπως το δικό μου. Αλλά η σχετική μου εμπειρία προβλέπει ότι το θέατρο θα έχει πολλές άδειες καρέκλες και η συν-παραγωγή θα σημειώσει αρνητικό ρεκόρ εισητηρίων.

- Ας συν-υπολογισθεί αυτή η "υπόθεση εργασίας". Έχω έντονη την αίσθηση ό,τι την ίδια άποψη συμμερίζονται πολλοί θεατές που παρακολουθούν, από τον εξώστη, τις τελευταίες παραστάσεις μιας χιλιοπαιγμένης και κάκιστης βερσιόν.

Συμβουλή, ας πούμε. Μία...απλή άποψη.

................................................

2/9/2009
Η "εγκυμονούσα" κάλπη και οι εκλογές

1.ΕΚΛΟΓΕΣ : Οι εκλογές αποτελούν το μέσο της δημοκρατικής διαδικασίας για την ανάδειξη των υποψηφίων στα διάφορα αξιώματα.

Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία: είναι μιά μορφή της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, στην οποία η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις για την διακυβέρνηση της χώρας.


α) Οι εκλογές : ΔΕΝ επιλύουν τα πολιτικά - κοινωνικά προβλήματα.

β) Οι εκλογές: ΔΕΝ επιλύουν εσωκομματικά προβλήματα.

γ) Οι εκλογές είναι: "Το μέσον", "η διαδικασία."

Οι εκλογές Δεν αποτελούν τον στόχο ή την πεμπουσία της δημοκρατίας.


2) Η ΚΑΛΠΗ:
Κουτί. Ψηφοσυλλέκτης πολιτικών επιλογών.

α) Η κάλπη: Δεν αποτελεί ψηφοσυλλέκτη από "συγχωροχάρτια"

β) Η κάλπη: Δεν είναι η "κολυμβήθρα του Σιλωάμ"

γ) Η κάλπη:Δεν είναι, ο "τόπος προσκυνήματος", εκείνος, όπου ο συνειδητός ψηφοφόρος θα καταθέσει τα σέβη του στις εφήμερες εξαγγελλίες.

Η κάλπη δέχεται την κρίσιν μας, την επιλογή μας,
που αφορούν προγραμματικές θέσεις με προοπτική τετραετίας.
........................................


Οι εξελίξεις τρέχουν. Εκλογές 4 Οκτωμβρίου.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ,
είχεπροβλέψει, δηλώσει δημοσίως και δεν εισακούσθηκε στο ελάχιστο.


Στο δια ταύτα. Προσωπικά υποστηρίζω ως μόνη διέξοδο και υγιή πολιτκή λύση στο χώρο που βρίσκομαι το παρακάτω απέναντι στις ψηφοθηρικές λυκοφιλίες που βρίσκονται εν εξελίξει.1. Φώτης Κουβέλης: Η Ανανεωτική Πτέρυγα δίνει μάχη ...
29 Ιουλ. 2009 ..Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε χθες (Κανάλι 1 Πειραιά) ότι η Ανανεωτική Πτέρυγα δίνει μάχη για ν' ανακαθοριστούν τα πολιτικά ζητήματα, τα οποία, ...

2. MΑΝΙΦΕΣΤΟ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ / ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ

3. " Ώρες ευθύνης" στον ΣΥΝ: Φ. Κουβέλης

- Σε πιθανή περίπτωση πρόωρων εκλογών;

- Φ. Κ: " Θα δοκιμαστούν πολλές δυνάμεις και ανάμεσα σ’ αυτές θα δοκιμαστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το εάν θα υπάρξει κυβέρνηση, ποια κυβέρνηση και με ποιο περιεχόμενο διακυβέρνησης. Και εκεί θα είναι μία συγκεκριμένη στιγμή ευθύνης" [ ]
......................Σπίθας:Τα άλλα ανήκουν στην σφαίρα της παραπολιτικής και δεν με αφορούν, προσωπικά.

........................................................................................3/09/2009


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος ( 2/9/2009 )

«Η ελπίδα δεν έχει πεθάνει». «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον και στο αύριο της χώρας μας απλώς με τις ιδιοτελείς και εγωιστικές προθέσεις...[ ]
................................................................................

Σπίθας

Αποχωρήστε κ. Αλαβάνε.


Για να σώσουμε "μέρος της ελπίδας"...Προσβάλλατε το συνέδριο του ΣΥΝ και κατ' επέκταση τις καταστατικές διαδικασίες του κόμματος μας, που σας τίμησε με την ανάδειξη σας στα υψηλότερα αξιώματά του.

20 Response to "Περί νουθεσίας, συνεργασίας, συνεργίας ή μη."

.
gravatar
Αστερόεσσα Says....

H μακράν όλων καλύτερή σου ανάρτηση του τελευταίου 6αμήνου.

.
gravatar
Σπίθας Says....

Βελτιώνομαι με τα χρόνια...
Πόσα παρόμοια να γράψω σε ένα 24ωρο;
Αυτά είναι βιωματικά, τουτέστιν εύκολα, κάτι σαν τα πανέμορφα δικά σου παραμύθια.

Καθείς στο είδος του.
Αν και εσύ μπορείς να γράψεις και περί αυτών των θεμάτων πολύ καλύτερα από το παρόν ποστ.:)

Ευχαριστώ:)
Ξέρεις πολύ καλά, ό,τι δεν θέλω να γράφω παρόμοια ποστ.

.
gravatar
Σπίθας Says....

"Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα τονίζεται ότι «μέσα σε ένα κλίμα

***συντροφικής και ανιδιοτελούς***

συστράτευσης, όλα τα μέλη του κόμματος, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την αντιστροφή της σημερινής κατάστασης».

.
gravatar
Σπίθας Says....

????
!!!!
..ζαλίστηκα ή η γη γυρίζει πολύ- πολύ γρήγορα;

.
gravatar
Σπίθας Says....

"Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, σε περίπτωση που συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος,

ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε:

«Είμαστε εδώ, από όλες τις τάσεις του

**ΣΥΝ,** ανανεωτές,** αριστερό ρεύμα,

σε μια πολύ γόνιμη και αποφασιστική συνεργασία, σε μια παρουσία μας μέσα στην κοινωνία και τα προβλήματα».

.
gravatar
Σπίθας Says....

Καλώς τα παιδιά!
Σύντροφοι, μαζί σας!

Αλλά για πού;

.
gravatar
mtryfo Says....

δεν έχω να προσθέσω τίποτε... συμφωνώ απόλυτα με την "αστερόεσσα" και φυσικά έχω τις ίδιες απορίες με σένα!!!
τι "παίζει" με τις τελευταίες "ενωτικές" (my foot) δηλώσεις του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α??? ΟΕΟ???

(εχω αρχίσει να "αντιγράφω" τις αναρτήσεις σου για να τις διαβάζω με την ησυχία μου... παραδίδεις μαθήματα!!! )

.
gravatar
Side21 Says....

Με τις ευχές μου για ...
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ κι ακόμα ένα
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ...

- Αρνούμαι να πληρώσω εισητήριο σ'ένα θέατρο με πολύ κακό σενάριο, απαράδεκτη σκηνοθεσία και ηθοποιούς που δεν είναι της αρεσκείας μου !!!

- Πόσο μάλλον όταν με όλα όσα έχουν λεχθεί ερήμην της πολιτικής, ερήμην μελών, φίλων, εν δυνάμει ψηφοφόρων που παρακολουθούν παρακμιάκες καταστάσεις που δεν έχουν αρχή, μέση και τέλος !!!

- Ας φωτίσει ο μεγαλοδύναμος να τραβήξει ο
Κωστάκης τις εκλογές μέχρι την Άνοιξη !!!
Όχι τίποτ' άλλο τουλάχιστο για νά 'χουμε
χρόνο να φορέσουμε τα σωσίβια !!!

.
gravatar
Σπίθας Says....

@ mtryfo είπε.

...(εχω αρχίσει να "αντιγράφω" τις αναρτήσεις σου για να τις διαβάζω με την ησυχία μου... παραδίδεις μαθήματα!!! )
.........

Σπίθας: Για πρόσεξέ το!!
Με προβληματίζεις!

Δεν απευθύνομαι σε εκλέκτορες ή ψηφοφόρους..
αλλά στις ηγερίες και στους υποψήφιους ή εν δυνάμει βουλευτές. ΑΝ...

Έχουν δει και έχουν δει τα μάτια μου ή τα μάτια όλων μας.

Αλλά αυτό το θέαμα, ποτέ!
Μου θυμίζει την εκπληκτική θεατρική παράσταση του Σπύρου Παπαδόπουλου.

"Εγώ δεν είμαι εγώ"!!
Η μοναδική κωμωδία που έχει γράψει ο Ξενόπουλος...

Επειδή έχω "μνήμη", έχω καταγράψει εκατό κωλοτούμπες το τελευταίο καιρό μετά από τις ευρωεκλογές.

Ρεκορ Γκίνες.Είναι απίστευτο!!!

Δεν συνιστώ να παρακολουθήσετε τις πολιτικές επιλογές του Α. Αλαβάνου, ιδιαίτερα.
Στρόβιλος, δερβίσικος χορός!!
Έχει πάρει το ΣΥΡΙΖΑ και τον πάει και τον φέρνει. Πέρα δώθε, πέρα δώθε

Αφού άφησε,πρώτα,την σφραγίδα του στον ΣΥΝ, που τον έκανε αγνώριστο.

Ότι και νάταν, ανεξάρτητα από το πόσο συμφωνείς κανείς ή όχι με τον ΣΥΝ, πάντα είχε πολιτική άποψη και συγκεκριμένη πολιτική φυσιογνωμία.

Τώρα τι;
???

@ Side21.

Ναι..!
Τα είχα πει σ'ενα θέατρο που είχα πάει και τα θυμήθηκα:)

Έχεις ξαναδεί τέτοια κατάσταση??/

Μα δεν μιλάμε για πολιτική και απόψεις που έχουμε και διαφωνίες..
Εδώ έχουμε περάσει αλλού, σ' άλλο "κεφάλαιο"...σ'άλλο κόσμο!
Όχι αυτό που αναλύει ο Μαρξ και ο Εγκελς.


**Παρασκευή" Συνέδριο γλυκό ή βραστό"
Υποτίμηση του κορυφαίου οργάνου που υπερσπίζοταν, ανέκαθεν!!!

Επί τριάντα χρόνια έχει εκλεγεί σαν ευρωβουλευτής ( 14 συνεχόμενα χρόνια, παρακαλώ στας Βρυξέλλας) και τώρα ήρθε στο χωριό να μας δώσει τις εμπειρίες του

**Τρίτη" Σύντροφοι, μαζί σας"!!

"σύντροφοι"???
Δεν πρέπει να σταματήσει αυτή η παραχάραξη στην αξία που έχουν οι λέξεις και οι έννοιες;

Γιατί αυτός ο σημερινός "μηχανισμός" χρησιμοποιεί το όνομα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, την ιστορία του και την ιστορία της Ανανεωτικής Αριστεράς;

Κάποιος σχολιαστής με είχε ρωτήσει πρόσφατα, επειδή υποστήριζα τον επανακαθορισμό στις πολιτικές αρχές της Ανανεωτικής Αριστεράς..
"γιατί αναφέρεις,μόνο την Ανανεωτική Πτέρυγα και όχι τον ΣΥΝ;"

Η μαγική λέξη "ΕΚΛΟΓΈΣ", έκαναν συντρόφους τον Τσίπρα και τον Αλαβάνο;

Τα πολιτικά θέματα, λύθηκαν μεταξύ ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ;

Τα "μπόσικα" τους θα κρατάμε;
Τι θα πάρουμε;

Να ΑΚΟΎΣΩ.

Ποιος είναι ο ρόλος των μελών σ'αυτήν την ιστορία??

Σκέφτεσαι την μια μέρα να λες πως απαντώ στον Κοροβέση και την άλλη μέρα να ακούς "σύντροφε" μου!!!

Να σε λένε υπονομευτή και να σε λοιδωρούν και την άλλη μέρα

- " ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"

Μετά ξανά- μανά
"Ο τάδε είπε αυτό,
ο δείνα είπε τ'άλλο"
ΠΡΟΔΟΤΕΣ..!!

ΣΤΟΠ!
"ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ", πάλι!!

Δηλαδή σύντροφοι στις εκλογές και προδότες το υπόλοιπο διάστημα???
!!!!

Για προσέξτε το, σύντροφοι!!

Μπορεί να χειροτερέψει..


Καλό μήνα, καλό φθινόπωρο, επίσης, Αγρυπνε, !!

.
gravatar
Αστερόεσσα Says....

Mην ανεβάσεις άλλη ανάρτηση για κάμποσο. Την ειδησεογραφία τη μαθαίνουμε κι απ' τον online τύπο, τα του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝ και Ανανεωτικής Πτέρυγας κι από τα επίσημα sites.

Δεν υπάρχει λόγος για δευτερολογίες, όποιος ενδιαφέρεται τα βρίσκει. Ενώ η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι "κάτι".

Θα πρότεινα να την ανέβαζες και στα Ευώνυμα.

.
gravatar
Σπίθας Says....

Έλένη πάρτην και και ανεβασή την.

"Οι ιδέες, κυκλοφορούν στον αέρα.Δεν ανήκουν σε κανένα" λέει ο Μάρκες :)

Στο "Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων"
Καταπληκτικό. Λογοτεχνία- παραμύθι!!
Είδες...θυμάται ο γέρος:)

Υ.Γ.
Είναι ανάγκη να με ρωτήσεις;
Δεν θέλω να το περιφέρω. Καλύτερα εσύ αν νομίζεις, ότι είναι καλό...

Αυτά ξέρεις, δεν μπορώ να τα κρίνω. Γιατί τα λέω και τα πιστεύω πολλά χρόνια, οπότε, τα θεωρώ αυτονόητα.

Να μην γράψω άλλη; Οκ.
Έχεις δίκιο. Άμα αρχίσω θα κατεβάσω σαράντα ποστ σε τρεις μέρες, μ'αυτά που γίνονται!!
Εφημερίδα χρειάζομαι, όχι μπλογκ...

.
gravatar
Αστερόεσσα Says....

Δε θα την ανεβάσω εγώ ως Αστερόεσσα! Είσαι καλά; Εσύ θα την ανεβάσεις ως Σπίθας! Και μη βαριέσαι!

.
gravatar
Σπίθας Says....

Ανακοινώθηκαν οι εκλογές, 4 Οκτωμβρίου.
Πως θα πάμε στις εκλογές;
Με τον Α.Αλαβάνο;

Ας πάνε...

Εγώ μετά τα ψηφοθηρικά και τις λυκοφιλίες σούξου-μούξου, Αλαβάνου- Τσίπρα, μόνο μία περίπτωση υπάρχει να ψηφίσω...
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ/ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ.

Καλά , θα δούμε..

.
gravatar
Σπίθας Says....

Η Ανανεωτική Πτέρυγα να υποστηρίξει τις πάγιες θέσεις της.
Και τα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα της Κ.Π.Ε
......................

"*ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ: Τα προβλήματα παραμένουν στο πολιτικό πεδίο. Δεν λύνονται με διαδικαστικό τρόπο

*Διατασική αντίδραση για την πολιτική και τις δηλώσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στον ΣΥΝ.

*Αντιδράσεις από όλες τις πλευρές της ΚΠΕ προκάλεσε η αναφορά του προέδρου του ΣΥΝ ότι αν πρότεινε Έκτακτο Συνέδριο χωρίς την εκλογή νέας ΚΠΕ θα επετύγχανε πλειοψηφία 80% προς 20%...
.............

***Σπίθας: Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά, επί των αρχών δεν τίθεται ποτέ, θέμα εκπτώσεων.

Οι τακτικές είναι χρήσιμες για να εξυπερετούν τους στρατηγικούς στόχους.
Ο στρατηγικός στόχος της αριστεράς είναι η αξιοποίηση της πολιτικής ηθικής της και η μεταποίηση της, στο πεδίο της κοινωνίας των αδυνάτων δημιουργώντας νέους κοινωνικούς μετασχηματισμούς

"Οι συμβιβασμοί, μας οδήγησαν στο αδιέξοδο.."

Ένα πισωγύρισμα θα μας καταδικάσει στο κοινωνικό πεδίο και στο πεδίο των ιδεών.

Μια πρόσκαιρη προεκλογική "συμφωνία" με πρώτιστο στόχο στο εκλογικό πεδίο και την ποσοτική καταγραφή μας, δεν είναι η σωτήρια λέμβος και δεν επαρκεί για την σημερινή ανανεωτική αριστερά.

.
gravatar
Σπίθας Says....

"Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει διέξοδος, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα του, εμφανίστηκε ο κ. **Αλ. Τσίπρας** επισημαίνοντας:

«Θα τα βρούμε. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα τα βρούμε.

**Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει ενωμένος** στην εκλογική μάχη και θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών». Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα δεν είναι αν θα τα βρούμε ή όχι, αν θα κάνουμε διάσπαση ή όχι. Το ζήτημα είναι αυτό το οποίο θα εκπέμπουμε να είναι ένα μήνυμα ελπίδας και προοπτικής και όχι μία από τα ίδια».
.........................

Τι είχαμε χάσει και θα τα βρούμε;
Και γιατί δεν τα βρήκαμε, προχτές, ας πούμε;
Τι μεσολάβησε;

Σύντροφε πρόεδρε
Δεν συμφωνώ μετά τις προσωπικές και πολιτικές προσβολές που δέχτηκε ο ΣΥΝ και εσείς προσωπικά ο ίδιος, σαν θεσμικό πρόσωπο και όχι μόνο.

Διαφωνώ με βασικές πολιτικές επιλογές και υποστηρίζω τον επανακαθορισμό της πολιτικής μας φυσιογνωμίας, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές μας.

Αλλά ο σεβασμός στην πλειοψηφία δεν μου επιτρέπει παρά να εκθέτω τις απόψεις μου, σεβόμενος το αποτέλεσμα.
Μέχρις των ορίων που δεν παραβιάζουν την εσωκκοματική δημοκρατία και δεν λοιδωρούμαι για την έκφραση απόψεων που υποστηρίζει εδώ και χρόνια το κόμμα μας.

Τα θέματα που αμφισβητούνται από το "συμμαχικό σχήμα", είναι ουσιαστικά και αποβλέπουν ολοφάνερα στην διάλυση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

1.Συμφωνία ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για την εκπροσώπηση στις εκλογές.

2.Στρατηγικές πολιτικές επιλογές του καταστατικού μας.

3. Υποτίμηση, όλων των μελών του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία των συνιστωσών του.

Άρα..
Διαπιστώνεται μια μεγάλη απόσταση σε θεμελιώδη ζητήματα,τα οποία έχουν ως αιτία βαθιές πολιτικές διαφορές. Εκ διαμέτρου αντίθετες με τις αρχές του καταστατικού μας.

Ας μην παραβλέπουμε τα ουσιώδη κάνοντας εκπτώσεις οι οποίες θα μας οδηγήσουν πάλι σε νέα αδιέξοδα.

.
gravatar
Σπίθας Says....

«η ελπίδα δεν έχει πεθάνει».
...........................

Ευτυχώς ή δυστυχώς;
?

.
gravatar
Hades Says....

Ποτέ δεν είπα, Σπίθα, ότι η ελπίδα μας τελείωσε. Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει πρώτη. Εγώ πιστεύω ότι πεθαίνει τελευταία. Αφού λοιπόν θεωρώ πως πάντα υπάρχει ελπίδα, το θεωρώ άκρως λογικό να βλέπω ως υπ'αριθμόν ένα πρόβλημα και τροχοπέδη το ότι θέλουμε αλλαγή στα μυαλά. Και οι πολίτες, αλλά και οι πολιτικοί προπάντων. Αν το καλοσκεφτείς, όλα όσα σχολιάζω γενικότερα ή ειδικότερα, με θέματα νοοτροπίας έχουν να κάνουν.

Κι αναφορικά με την πρώτη απάντηση, δεν το απηύθυνα τόσο σε σένα το ερώτημα. πιο πολύ ρητορικό ήταν για να δείξω ότι αν βγάλουμε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, μόνο τότε καταλαβαίνουμε την σοβαρότητα και τη γελοιότητα προσώπων και πραγμάτων.

Εντωμεταξύ τι μου λες; Παραιτείται ο Αλέκος; Κανένα πρόβλημα, σε 3 μέρες θα έχει ανακαλέσει...

.
gravatar
Hades Says....

Κάτσε ρε Σπίθα, αφού στα λόγια μου έρχεσαι: ήταν να την ανακοινώσει χθες. Μετά πήρε παράταση γι ασήμερα, και τελικώς πάει αύριο (λέμε τώρα). Άρα στις 3 μέρες δεν είμαστε; :):):)