Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ : «Παράνομη κυβέρνηση»

Posted on 11:54 μ.μ. by ΣΠΙΘΑΣ

«Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ασύμβατος με τη δημοκρατία», σχολίασε το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς με αφορμή το σχηματισμό κυβερνήσεων «εθνικής σωτηρίας» στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Αναφερόμενοι στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα κάνουν λόγο για «παράνομη "κυβέρνηση σωτηρίας"» που «ζητεί τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, προκειμένου να επιτύχει στα καθήκοντά της: να επιβάλει νέα αυταρχικά και βάρβαρα μέτρα λιτότητας, να ενισχύσει τις κοινωνικές περικοπές και να εκτινάξει τους δείκτες ανεργίας σε πρωτοφανή επίπεδα».

Στην ίδια ανακοίνωση σχολιάζεται με καυστικό τρόπο η συμμετοχή μελών του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974 που τέσσερις εκπρόσωποι της λαϊκιστικής Δεξιάς, οι οποίοι έχουν εκφράσει συχνά και ανοιχτά τα αντιδραστικά, ξενοφοβικά και ακραία εθνικιστικά τους ιδεώδη, αναλαμβάνουν υπουργικές και υφυπουργικές θέσεις, με την έγκριση ενός κόμματος που αυτοαποκαλείται σοσιαλιστικό».

Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκτιμά ότι «αυτές οι εξελίξεις θέτουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία και βάζουν την Ευρώπη σε μια περίοδο πρωτοφανούς αυταρχισμού, συνεχούς περιορισμού και ωμής παραβίασης των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

»Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η Ευρωπαϊκή Αριστερά στέκεται σταθερά στο πλάι των αριστερών δυνάμεων και των κοινωνικών κινημάτων της Ελλάδας και της Ιταλίας. Καλούμε όλες τις αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη να κλιμακώσουμε τις κοινές μας κινητοποιήσεις και τις ενωτικές μας πρωτοβουλίες, για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα, ενάντια σε αυτή τη νέα, αντιδραστική "Διεθνή του Χρηματοπιστωτικού Αυταρχισμού"».

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=325919

2 Response to "ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ : «Παράνομη κυβέρνηση»"

.
gravatar
Hades Says....

Μμμμμ... τώρα θυμήθηκε να κρώξει κι αυτή; Λίγο αργά δεν είναι; Βέβαια από την άλλη θα μου πεις ότι μπορούσε να μην μιλήσει κάν. Σωστό κι αυτό.

.
gravatar
ΣΠΙΘΑΣ Says....

«είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974 που τέσσερις εκπρόσωποι της λαϊκιστικής Δεξιάς, οι οποίοι έχουν εκφράσει συχνά και ανοιχτά τα αντιδραστικά, ξενοφοβικά και ακραία εθνικιστικά τους ιδεώδη, αναλαμβάνουν υπουργικές και υφυπουργικές θέσεις, με την έγκριση ενός κόμματος που αυτοαποκαλείται σοσιαλιστικό».


Είναι για να περάσει στο ντούκου, Hades ;;