Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Γιάννης Μπαλάφας: "20 χρονια χρειάστηκαν"

Posted on Ιανουαρίου 15, 2013 by ΣΠΙΘΑΣ

Γιάννης Μπαλάφας :  " 20 χρόνια χρειάστηκαν" 

 https://www.youtube.com/watch?v=idbAe4A51w0



Το χρονικό του εγχειρήματος του Συνασπισμού



"..Τους καλοκαιρινούς μήνες η κρίση ήταν εγκατεστημένη στη χώρα μας κανονικά. Η ΕΚΤ μοίραζε 442 δις ευρώ στις τράπεζες με επιτόκιο 1% την ίδια ώρα που η χώρα μας δανείζοταν με 6%. Ο ΟΟΣΑ και άλλοι οργανισμοί προειδοποιούσαν για ύφεση, διαψεύδοντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για επιστροφή του τόπου σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Συνολικά το δημόσιο χρεός διογκωνόταν με αυτό το φρενήρη δανεισμό.

Οι επιπτώσεις ήταν τραγικές για το λαό, η ανεργία προσέγγιζε το 10%, η μερική απασχόληση γενικευόταν, στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα λουκέτα και οι απολύσεις πολλαπλασιάζονταν, οι φόροι αυξάνονταν, ενώ μισθοί,συντάξεις και ασφαλιστικές δαπάνες συρρικνώνονταν.

Την ίδια περίοδο η μπόχα από τα σκάνδαλα βρόμιζε τα πάντα. 

Siemens, μίζες στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σπασμωδικές κινήσεις και των δύο κομμάτων για να τα κουκουλώσουν. Η κυβέρνηση πρωταγωνιστούσε, ο Καρατζαφέρης καθοδηγούσε, το ΠΑΣΟΚ καραδοκούσε.

- Στα τέλη του 2009 η ελληνική οικονομία τέθηκε σε επιτήρηση από την Κομισιόν...

Τα παραπάνω συνδυάζονταν με τις προσπάθειες ξένων και εγχώριων κύκλων για συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, καθώς και με βίαιες παρεμβάσεις τμημάτων των αστυνομικών δυνάμεων, ακόμη και με τρομοκρατικές ενέργειες,

Γενικότερα με την καλλιέργεια ενός έντονου κλίματος φόβου από το οποίο επωφελούνταν ο ακροδεξιός χώρος." 

Ήταν προφανής η ανάγκη για αποφασιστική και αποτελεσματική δραστηριοποίηση της Αριστεράς