Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Γιατί επέλεξαν την ελλάδα σαν το αδύναμο κρίκο.

Posted on Ιανουαρίου 22, 2013 by ΣΠΙΘΑΣ

Γιατί ήταν ο αδύναμος κρίκος. Γιατί το κράτος ήταν ταυτισμένο με την  δημόσια διοίκηση σε μια πελατειακή σχέση που δεν υπάρχει σε άλλη ευρωπαίκή χώρα. Γιατί η νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία δεν λειτουργούσαν στα πλαίσια μιας σύγχρονης κοινοβουλετικής δημοκρατίας.

Γιατί η αυθαιρεσία της κρατικής εξουσίας και οι παραβάσεις καθήκοντος των ανωτέρων κρατικών λειτουργών είναι απερίγραπτες

Γιατί ο συνδικαλισμός ακολουθούσε τις εκάστοτε κομματικές γραμμές με ηθικό αυτουργό τους κομματικούς μηχανισμούς που υπηρετούσε.

Αυτά ήταν αρκετά και ευνοούσαν την εφαρμογή μέτρων και την "επιτυχία" τους χρησιμοποιώντας την μέθοδο της σαλαμοποίησης των κοινωνικών ομάδων. 

Αφού ο κοινωνικός αυτοματισμός ήταν "εξασφαλισμένος" σε μια κοινωνία απαίδευτη και εν υπνώσει.

Γιατί σε κανένα κράτος το κοινοβούλιο με μια παράγραφο δεν θα επέτρεπε εξουσιοδότηση στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας

Γιατί ουδέποτε είχαμε αναξάρτητους θεσμούς και μηχανισμούς ελέχγου σαν  δημοκρατικές δικλείδες ασφαλείας, αφού οι ελεγχόμενοι διόριζαν τους ελεγκτές τους!


Γιατί εύκολα θα έπειθαν τα παραμύθια των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που οι ισχυρές χώρες ( Γερμανία, Γαλλία)  δεν τα εφαρμόζουν σαν δόγμα, παρά μόνο επιλεκτικά όταν συμφέρει το κράτος τους και τις δικές τους ισχυρές επιχειρήσεις αιχμής.